S
smart ass
Гостин
Епа ако видиш дека религијата ЕВОЛУИРАЛА од Лоши и добри духови,па потоа до самовили,па паганство(повеќе богови) па се до сегашниве од џошуа и мухамед..кои тврдат дека има само еден БОГ.Navistina sakam da veruvam ama ne mozam da veruvam deka Bog navistina postoi ne mozam toa da si go objasnam i ako postoi zosto ne sozdal nas koga nie ne sme barale od nego takvo nesto i koj go sozdal nego I jas ako se rodev vo muslimansko semejstvo ke bev musliman da se rodev vo budisticko ke bev budist i ke bev ubeden deka toa e pravata religija Sekoj si vika taka za svojata religija! Dali to znaci deka lugeto ja izmislile religijata koga religijata e edna i povikuva na veruvanje vo eden Bog?
Значи си биле лоши духови кога врнело,кога грмело,а добрите обратно.
Потоа за да ја палат војската и она имала нејзин бог(марс) па и винарите имале бог..абе уште хомиславите немаат(пак дискриминација..ццц)..
И во тогашните услови за да се одржи контрола врз рајата ја држеле затуцана со религиски лаги и невистини(кои во тој период на рајата им биле логични)...така би инквизицијата па прогонот на богомилите а еве ги денес Арапските држави ти се пример за модификација на инквицијата која ја вршеше ватикан на чело со папата(адвокатот на ѓаоло)...