Укинување на ДУИ!

Како би гласале на евентуален референдум за укинување на ДУИ?

• Сигурно дека ќе гласам за укинување на ДУИ

Гласови: 89 87,3%
  • Против сум, ДУИ треба да продолжи така како до сега

Гласови: 12 11,8%
  • Воздржан сум

Гласови: 1 1,0%

• Вкупно гласачи
    102

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
His aim should be not to forget to take his pills on time!

P

Princ

Гостин
Не ми дирајте партија, ве молам.
Инаку уставно право е на секој поединец да формира политичка партија и никој не може да ја "укине". Да можеше туку-така, јас сега ќе почнев иницијатива за да се укине bube. И ќе се укинеше со само 10 потписи. Кои ќе ги соберев по дома...
Kako da imam slusnato deka so nekoj zakon
moze da se zabrani rabotata na nekoja partija
ako se dokaze deka vo nejzinata rabota koristi
nelegitimni sredstva kako teroristicki metodi, sverc so droga i oruzje ...
Ако можеш да го докажеш тоа, фино-лепо ги апсиш криминалците и нивно место фаќаат оние другите, кои нема да користат нелегитимни средства како терористички напади, шверц со дрога и оружје.... и совршениот круг си продолжува.
Партија не може да се укине. Без разлика колку го сакаат тоа некои од вас. Едноставно нема смисла, нема правен основ. Затварајте темата и помалку трева пушете нареден пат. Океј е да ја јадете зелена на некоја росна ливада...

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Не ми дирајте партија, ве молам.
Инаку уставно право е на секој поединец да формира политичка партија и никој не може да ја "укине". Да можеше туку-така, јас сега ќе почнев иницијатива за да се укине bube. И ќе се укинеше со само 10 потписи. Кои ќе ги соберев по дома...
Znaci si za anti-makedonska partija sto saka da unishti sve makedonsko, togash i ti si najgolem neprijatel na Makedonija kako site drugi simpatizeri na DUI.

P

Princ

Гостин
Kur ke te boli koga ke ima uste nekolku Brodec i koga togash ali i celo dui ke bide vo zatvor ili mrtvi.
Не ми се допаѓа кога некој ми се заканува. Затоашто од мене во случајов се очекува да те потсетам на карпалак, на блаце... а не го сакам тоа. Сакаш да го убиеш брат ми? :(
Знаеш, многумина македонци читам како ги обвинуваат албанците за нашиот соживот (кој очигледно е дека го немаме).
Не сте во право. НИЕ го правиме соживотот. Ако ти мене ми вреѓаш партија, јас тебе ќе ти вреѓам држава. Ти на тоа ќе ми вреѓаш националност за јас да ти вратам со вреѓање на мртви тела на полиција & друга легална мафија... И така во круг. Е сега, треба да најдеме каде е сржта на нашето недоразбирање за да го решиме проблемов, ако сакаме. Бидејќи најверојатно не сакаме (ти погоре ми се закани дека ќе ми го убеш брат ми, а јас дека ќе ти го повторам карпалак во нешто полоша верзија) сакам да се тепам со тебе. Во наредниот пост чекам место и време, сметај закажано е.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Не ми се допаѓа кога некој ми се заканува. Затоашто од мене во случајов се очекува да те потсетам на карпалак, на блаце... а не го сакам тоа. Сакаш да го убиеш брат ми? :(
Знаеш, многумина македонци читам како ги обвинуваат албанците за нашиот соживот (кој очигледно е дека го немаме).
Не сте во право. НИЕ го правиме соживотот. Ако ти мене ми вреѓаш партија, јас тебе ќе ти вреѓам држава. Ти на тоа ќе ми вреѓаш националност за јас да ти вратам со вреѓање на мртви тела на полиција & друга легална мафија... И така во круг. Е сега, треба да најдеме каде е сржта на нашето недоразбирање за да го решиме проблемов, ако сакаме. Бидејќи најверојатно не сакаме (ти погоре ми се закани дека ќе ми го убеш брат ми, а јас дека ќе ти го повторам карпалак во нешто полоша верзија) сакам да се тепам со тебе. Во наредниот пост чекам место и време, сметај закажано е.
Hrabri ste kako sekogash koga vie amerika kako stit ili na civilni, ili na crkvi a koga ne vie amerika tuka ili begate preku granici, placete po kameri ili ve gledam na zemja so racete zad grb.
Amerika i zapadot nema za sekogash da vi bide stit pa ke vidime togash.

Ps. Nauci se da citash makedonski i ke vidish deka ne ti se zakanuvav, tuku so vakva politika sto vodite i so koj gi podrzuvate toa ke ve najdi.

P

Princ

Гостин
Во војна плачат жените, децата, старците и слабите "мажи". Такви ги има во секоја вера и националност. Кога ме цитираш мене и ми се обраќаш мене, не ми глобализирај за да не почнам и јас да пцујам по се глобално женско.
Мразам глобализација.
Можеме да збориме за Али Ахмети, но не за ДУИ.
Можеме да збориме за Princ, но не и за албанците.
Одјеби сега и почивај во мир.

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
Кур ме боли, партија не ми чепкајте!
Ushte nekoja zelba, vashe blagorodstvo? Se, za da ja namalime vashata, polova, bolka...
Po temata, mislam deka e besmisleno e da zboruvame za nekakvo ukinuvanje, glavno zoshto partii kako DUI se korisni. Ako ne za Makedonija, togash barem za definiranje na onie koi rabotat protiv nea. Znaete, globaliziranje.:wink:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Абе само за в затвор се. Незнам дали глеавте пред некој ден за тој шо го убија Арачиново,. Брат му виче ПА ОН ЈЕ БИО ДОБРИ НИЈЕ БИО ЛОШ НИЈЕ НИШТА НАПРАВИО НЕЗНАМ ЗАШТА МУ НАПРАВИЈА ТАКО. И после то одма полицијава шо открила кажувЕТ откриени две вреки марихуана, пиштол, силувал две, обид за убистви и тн. Ко К-15 :kesa:

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Nekogash pomisluvam deka tokmu ova zelba na Makedoncite vo forumot me
pravi poveke da mu veruvam na DUI i na Ali.Covekot e stvarno top zamislete si ve natera vas da otvorite tema znaci tolku mnogu se zalagate.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Доколку може да се укине ДУИ секако дека не би ми недостасувала со оглед на тоа дека единствено што создава се проблеми. Меѓутоа мислам дека такво нешто само би ја влошило ситуацијата и би довело до нов конфликт. Грешката беше што им се дозволи да се формираат воопшто и што ги примија во влада. Сега е тешко да се исправа таа грешка без сериозни последици.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
До сите што се фаќаат за националност, не се работи овдека за националност, фино си пишува за укинување на партија која работи против доброто на замјата. Да беше за нацонална база нешто, ќе предложев да се укинат сите партии на национална основа т.е. да нема малцински партии. Ама не се работи за тоа.
Се работи за граѓанска партија во која членуваат многу Македонци, партијата има штабови во Штип,Кочани и уште многу други чисто Македонски средини.
Значи не се работи за партија чисто на Албанците, ДУИ е граѓанска партија, нема потреба да се возбудувате национално. Ок е што има албански партии исто како што има Македонски во Албанија.

Затоа не провоцирајте, за да не отворам ја уста, што ќе ве заболи и вас.
Ако може да дискутирате како луѓе со факти и докази ок, ако не молчете! Зад карпатите никогаш немало Македонци, толку за тоа!

Kajgana Shop

На врв Bottom