TMPO
Obraz
- Член од
- 31 октомври 2007
- Мислења
- 1.728
- Поени од реакции
- 26
:pos2: :pos2:Еве јас никогаш не сум ви ја окарал мајката.
п.с. Не се палам на смрдеа од лој.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
:pos2: :pos2:Еве јас никогаш не сум ви ја окарал мајката.
п.с. Не се палам на смрдеа од лој.
Смрт за предавникот Али.Оригиналниот пост.
За тоа дека не бива да сме и антички македонци и славјани, навистина не бива. Да не бидам сфатен погрешно, грците пак ич немаат право да ги присвојат античките македонци. Можеме само да ги почитуваме тие луѓе за она што го сториле. Ние сме си славјани.
Околу вториот дел на изјавата, кај што вика дека Александар Велики бил албанец затоа што мајка му, Олимпија, била Илирка, е околу овој дел може да набиеме стомачни мускули. Олимпија била од Епир, а не од Илирија, и таа воопшто немала илирско потекло.
А може да се посмееме и на шиптарското тврдење дека се Илири!
Па мора да примаат за да се пополни Бардовци со 25 %:pos2:Овај од сабајле заборај да се напие од редовната доза на апчиња со розова, плава, зелена боја? Ц ц ц... брзо дајте му, оти ке заборави и како се вика па може во бардовци да заврши, а слушам таму само Албанци примале во последно (по етничка припадност).
Абе словените дошче на овој терен ама НЕ ги истребиле античките македонци. Туку тие се измешале. Како сега да отидеш во германија и да бидеш со германка. После вашите деца што ке бидат? Германци или Македонци или ништо нема да бидат?
Навистина мислиш дека нема доволно докази? Па како тоа 70% од Балканот носи славјански имиња?Како прво нема доволно докази дека Славјаните се преселиле на Балканот..
Зошто таканаречени? Тие се славјански народи.Како второ, сте размислиле ли малце од каде почнало да се шири описменувањето на така наречените словенски народи.....
Ние велиме дека Кирил и Методиј биле Македонци, но славјани, нели?Како трето градот Солун од каде потекнуваат Кирил и Методиј во византиските записи е запишан како Градот на МАКЕДОНЦИТЕ..
Е, ова ми е смешно.Како четврто...ова е пропаганда која беше користена од страна на СССР со цел сите народи да бидат ете на некој начин поблиски до СССР и да влезат во нејзините пактови што ги правеше(Варшавскиот пакт на пример) за да може да не цица финансиски со цел да си го развива оружјето СССР, нешто како што беше Бугарија цицана па после немаа леб да јадат..
Ти го респектирам мислењето, иако не се согласувам со него.Додуша ова си е мое мислење, иако има уште многу да се дискутира но да не го тупиме![]()
Тоа е точно, Славјаните се измешале со староседелците, кои претходно биле здраво измешани од Римјаните. Не биле само антички македонци, имало повеќе народи, знаеме дека римјаните имале пракса да колонизираат, така што на овој крај сигурно биле донесени галски, картагински, старогермански колонизатори. Се тоа го измешало населението.Абе словените дошче на овој терен ама НЕ ги истребиле античките македонци. Туку тие се измешале. Како сега да отидеш во германија и да бидеш со германка. После вашите деца што ке бидат? Германци или Македонци или ништо нема да бидат?
И јас се согласувам со ова.Ова темава дојде како да ние треба да одлучиме од каде што и како дошле некои народи овде. Па не е само Македонија мешавина! Кажете ми една земја во светот која не е измешана во текот на овие 2000 години(отприлика зедов ова). Секаде има мешање, мешења има и во денешно време, што е тука чудно. Мислам дека треба да прекинеме со оваа дискусија дали сме славјани или кинези или антички македонци или индијанци.
Тие доаѓаат од територија наречена Кавкаска Албанија за време на Големата преселба на народите. И се населиле на територијата на денешна Албанија, која патем имала најмалку народ, затоа што во тоа време никој нејќел да оди по планини (објаснување зошто така често фаќаат угорнина во денешно времеSmeski.... aj veke napisav nesto..na drugata tema... samo ke postiram edna tabela na cisto "Ilirski" zborovi od Kavkaz
![]()