По којзнае кој пат: Ќе се искривува историјата

Х

Ханзо

Гостин
Bre se dijagnosticari na forumov. Kolku god imas ? Gi procita uslovite za zaclenuvanje.
Odgovori zosto 11 oktomvri 2007 bese ignoriran od vlasta ???
Ako nemas odgovor ne tupi.
Немам одговор, не бев тука тој ден. Кажи ми како власта го игнорираше 11 Октомври? Мислам дека денот беше неработен. Не знам дали имало било какви манифестации организирани од владата, реков, не бев тука тој ден.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Немам одговор, не бев тука тој ден. Кажи ми како власта го игнорираше 11 Октомври? Мислам дека денот беше неработен. Не знам дали имало било какви манифестации организирани од владата, реков, не бев тука тој ден.
Абе што се замараш... ќе го отвараат УДБашкото досие на дедо му.. затоа вака нервозно делува!

Член од
5 март 2007
Мислења
194
Поени од реакции
4
баш имав на ум да отворам тема за истово прашање, ова беше ако не се лажам завчера во весник

баш за размислување, каква е тоа заедничка историја?
секој своето ама во една книга, или една книга со нова историја?

компромиси?

не знам зошто ама секогаш кога ќе го видам оној брадосанион милчин во било која историска конотација, и не мора да е историска, природно нешто што ми доаѓа онака од внатре, од душа што се вели е - атентат

B

Borg_Drone

Гостин
Кога нема нацијава свое ЈАС, ќе не дупат сите!!!!!:toe:

Браво убаво си кажа:smir:.

А инаку што очекувавте вие, ние на сите им попуштаме и сакаме после резултати, која година беше за името кога си го променивме??

92-94? така кога од Р.М. во ФИРОМ.
За војнава потпишавме договор со албанциве, дозволивме да има двојазичност...во парламентот(а во ниту една земја тоа го нема)..
Сега и историјата ќе ни ја искривуваат..
И после кој ни е крив?
Самите сме си криви..:toe:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Каква врска има тоа со темата?

Сепак, сите и така знаеме дека „Институт отворено општество“ е продолжена рака на комуњарската структура во Македонија...

Владе Милчин, oсновач нa скопскиот огранок нa „Удружење за југословенску демократску иницијативу“ и син нa покојниот Илија Милчин, актер и комунист. Владе Милчин ќе стане шеф нa финансиски најмоќното училиште за регрутација нa нео-комунисти. Идејата нa отвореното општество што го промовираше Милчин, со мали исклучоци, беше во невладиниот и медиумски сектор да етаблира мрежа која по очекуваниот пад нa државните монополи ќе биде алтернативна поддршка нa олигархиската пост-комунистичка елита, а финансирајќи го локалниот неделник 'Дело', нa пример, да докаже дека во Македонија има некаква опозиција, ама таа е ненародна, анти-национална, од бугарска антимакедонска провениенција.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Нормално дека ќе се искривува.
Утре ќе кажат, Македонците и Албанците уште од 15-век, на исто сонце гаќите ги сушеле.
Нека не те чуди, имаше некоја англиска книга за историја, светските војни не се воопшто спомнати, во смисол ,да не се рчкаме со германците.
Најверојатно за дедо мраз пишуваат по екстензивно и од време на време, некоја прикаска од англиско-германско-француско-африканско потекло.

Да не се навредат случајно црнците или муслиманите недај боже ко што беше деновиве со трите прасиња, се дигна прашина, дали прикаската е политички коректна.

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Добро бе, освен овакви глупи изданија, има ли негде историја, ама најрадикално, хард кор, македонска.

Kajgana Shop

На врв Bottom