Iphone +45week series now available for Unlocking /w turbo sim

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
75евра :toe: до три работни дена :)

значи 4та и 5та бројка од серискиот број позади на капачето покажуваат која недела е произведен ај фоунот. ако е над 45та недела неможе класично да се декодираат.
:toe:

ЅОНЕ

сакам скопско
Член од
25 јануари 2007
Мислења
588
Поени од реакции
31
Бато а која цена се движат ај фониве???

Janev

2.856
Поени од реакции
58
у Америка се по 400$.......

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Нус појави од користење на турбо симов има? Било какви последици?

edit: Само што дознав дека имало кец и двојка на турбо симов ... Ова е ?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
видете вака, најверојатно не сте ми ја разбрале темата. Значи дека сите верзиина ај фон вклучувајќи ги и поновите од 45та недела можат да се отклучат, е сега имате две опции да го однесете на сервис каде ке ви земат околу 70/80 евра и треба да се чека до два дена или да си купите турбо сим кој и тој толку кошта до кај 7-80 евра во Македонија на страна можете и поефтино да го најдете ама тука за тие 80 евра ке ви ја изработат и картичката без оштетувања.

е сега предноста кај турбо симот е што тлефонот нема да се отвара т.е. нема да има видливи оштетувања на маската, и ќе функционира вашата сим картичка на сите ај фоуни најнормално.

додека предноста да го отклучите вашиот ајфон е што ке ја прими секоја картичка потоа се додека не го апдејтувате.

со турбосимот и апдеј и формат што и да му правите телефонот ќе си функцинира најнормално.

оваа тема појке беше само информација за сите оние кои незнаеа а имаа ај фони што неможеа да си ги декодираат.

иначе цените за декодирање се и пониски - зависи од тоа колку сум расположен :)

Vnuce

Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Се е тоа јасно, али... слушнав муабети дека има проблеми со користење на ТурбоСим.. затоа е излезена и 2ката ...
И.. имаше уште една алтернатива.. името не ми текнува...

Значи... прашањето е .. која верзија на ТурбоСим? 1 / 2 ?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
поентава на темава беше да соопштам само информација дека новите верзии на ај фони можат да се декодираат и дека постојат 2 опции, да си купите турбо сим кој чини околу 7-80 евра на нашиот пазар или можете да го оставите во некој сервис - толку е отприлика до кај 60/70 евра да ви го издекодираат и да работи на сите сим картички, ама декодирањето трае до кај 3 дена и има мали видливи оштетувања кај маската. :)
е сега се си има свои предности. :)

Vnuce

Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
ОК.. не знаеш која верзија... не знаеш дали има нус-појави.. така кажи си...

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
не сум тре прочитал, а и не сум ни слушнал до сега за тоа дали има верзии само имаш X-turbo SIM кој работи на сите телефони кои се заклучено од АТ & T и турбо сим за ај фон, турбо сим за bb5platforma итн...

а тоа нус :pos: што е па сега тоа, објасни ми те молам.

Vnuce

Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
а тоа нус :pos: што е па сега тоа, објасни ми те молам.
Нус-појава е пропратен ефект. (Најчесто) непосакувана појава, покрај онаа која што е намерна. Side-effect, ако ти иде со англискиот :)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
ај пак, ако не ти е тешко да ми образложиш на Македонски :) што поточно претставува тој нус дефект кај сим картичките? оти пред 3-4 години клонирав сим картички со грин кард, силвер, голден, јелоу кард ама прв пат слушам за нус... :)

додека турбо сим картичките се правени на таа база само програмирани да го прескокнат идентификувањето од секурити ареата.

дури и на еден форум имаше опција како сам да си направиш турбо сим ама немам време со тоа да се замарам. :)

Vnuce

Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
нус дефект
Друже.. пред да се напалиш... НУС ПОЈАВА.. нема дефект.. и не е стручен термин.. најобичен Македонски јазик!

Не ме заебавај... никогаш не си чул или прочитал некаде за нус-појава... нус-производ... било која комбинација? :toe:

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
нус? првпат од тебе слушам :pos: не сум мн по македонскиот јазик. хаха

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Некро ке те прашвев !!!!! Дал ќе требит да ја однесиш оригиналот АТ НАД Т картичка или тие си имет и само ти прает ТУРБО СИМ!!!????

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
не. Треба само Турбо сим да си купиш, ја сечеш картичката која сакаш да работи на ај фоунот и има кратко упатство кое треба да го внесеш за активација.

Kajgana Shop

На врв Bottom