Зошто религијата се меша во науката?

• Креатор на темата Креатор на темата OFcp&&&
  • Време на започнување Време на започнување
Човечката фантазија навистина е бескрајна...а ова е сигурно оригинална фотографија, направена со дигитален фотоапарат од 100 гига-тера пиксели, произведен пред 12 000 г..Ха-ха-ха!

Не ова реконструкција според скелетот и остатоците на него ( влакна , кожа итн..)

Ти постави прашања-јас ти одговорив. И сеа? Преку леб-погача? Дали ќе ја прифатиш или неприфатиш понудената вистина, тоа е твој избор.

Ти постави прашања-јас ти одговорив. И сеа? Преку леб-погача? Дали ќе ја прифатиш или неприфатиш понудената вистина, тоа е твој избор.

Која вистина бе , прво викаш неам диносаури во Библијата , сега случајно ти текна некој безвезен стиџ и оп - смешен “доказ„ , каде пишува убаво дека постоеле !!Тоа ми го кажи !!

А за ово шо си го пишал , вака ги регрутирате верниците ?

Леле човече , ти си луд !!:vozbud: :vozbud:

Каков рахитис бе , па сите скелети од различни времиња ли се рахитични ??Ти текнува :tapp: :tapp:

хахаха, не си нормален , а Јети е чудовиште и он е диносаур ??

ццц...вие сте забегани или очајни за да дадете одговори на прашањата на кои немате одговор.
Од порано е поставено прашањето за Дино у Библијата , ти велеше не с спомнува , а сега ми даваш “доказ„...лузер стил ти е ова :tapp: :kesa:
секој дне се повеќе и повеќе ми изгледа патетична и Библијата ...

Кон болтуваното:
да, ЈАС велев дека не се споменува. Но тоа е последица од моето НЕЗНАЕЊЕ а не секојдневното менување ставови. Во меѓувреме се распрашав наоколу, кај моите од Црква и тие фино-лепо ми објаснија дека сум во КРИВО! И еве сега се поправам!

Кон болтуваното:
да, ЈАС велев дека не се споменува. Но тоа е последица од моето НЕЗНАЊЕ а не секојдневното менување ставови. Во меѓувреме се распрашав наоколу, кај моите од Црква и тие фино-лепо ми објаснија дека сум во КРИВО! И еве сега се поправам!

АХАХАХАХХАХАХА ...:pos2: :pos2: :pos2:

НО КОМЕНТ ..хахахаха :pos2: :pos2:

Мене ли тие филмови бе ...:pos2:

Мислеш ти го испраа мозокот .

АХАХАХАХХАХАХА ...:pos2: :pos2: :pos2:

НО КЕМЕНТ ..хахахаха :pos2: :pos2:

Мене ли тие филмови бе ...:pos2:

За среќа, не си едниствениот на форумов на кого исмејувањето му е главен пост. Да ти наведам уште некое име до фоурмџиите или самиот ќе ги препознаеш? :vozbud:

За среќа, не си едниствениот на форумов на кого исмејувањето му е главен пост. Да ти наведам уште некое име до фоурмџиите или самиот ќе ги препознаеш? :vozbud:

Па ти се смееше погоре на еволуцијата и на сликата од Кромањонецот , имаш право не сум единствен .

Да, јас сеуште се смеам на еволуцијата и на „кромањонецот“...:vozbud:

Да, јас сеуште се смеам на еволуцијата и на „кромањонецот“...:vozbud:

А јас на религијата ...
Ех, барем ќе се изнасмееме добро , смеењето го продолжува животот , нели :smir:

Ај и јас малце да се вклучам во темава..постојат две стурења за тоа дали во Библијата се спонуваат диносауруси...
Едната вели дека тие живееле многу пред човекот да биде созададен...за воопшто некој да ги видел и да можел да пишува за тоа...

И бидна вечер, па утро - петти ден. И Бог рече: „Земјата нека произведе живи суштества, секое според неговиот вид: добиток, лазачи и земни ѕверови според нивниот вид!” И бидна така.
Човекот е создаден..на шестиот ден...

Од друга стрна постојат и мислења кои велат дека во Библијата сепак се спомнуваат диносауруси..
Ја здрвува кренатата опашка како кедар, жилите му ги испреплетија сите бедра. Јов 40
Опашките на Brachiosaurusi и Diplodokusi наликуваат на кедар...Сепак се е работа на различно толување ...инаку во Стариот завет постојат околу 30 вакви стихови кои може да се поврзат со темава...

Од она кое ми го пренесоа од Црква (на мое непријатно изненадување оти ни сам не верував дека е така) Дино и неговите сродници навистина се споменати во Стариот Завет. Од таму и доаѓаат приближните описи на таквите творенија кои , нормално, никаде во Писмото не се именуваки како „сауруси„ туку како „чудовишта„, „змејови„ и сл.

Ај и јас малце да се вклучам во темава..постојат две стурења за тоа дали во Библијата се спонуваат диносауруси...
Едната вели дека тие живееле многу пред човекот да биде созададен...за воопшто некој да ги видел и да можел да пишува за тоа...

И бидна вечер, па утро - петти ден. И Бог рече: „Земјата нека произведе живи суштества, секое според неговиот вид: добиток, лазачи и земни ѕверови според нивниот вид!” И бидна така.
Човекот е создаден..на шестиот ден...

Од друга стрна постојат и мислења кои велат дека во Библијата сепак се спомнуваат диносауруси..
Ја здрвува кренатата опашка како кедар, жилите му ги испреплетија сите бедра. Јов 40
Опашките на Brachiosaurusi и Diplodokusi наликуваат на кедар...Сепак се е работа на различно толување ...инаку во Стариот завет постојат околу 30 вакви стихови кои може да се поврзат со темава...

маркус , како што рече можат да бидат интерпретирани на повеќе начини, па во Библијата и така се “напумпани„ многу работи и животни,луѓе ..
Со ова не се доказува нивниот запис во Библијата.

маркус , како што рече можат да бидат интерпретирани на повеќе начини, па во Библијата и така се “напумпани„ многу работи и животни,луѓе ..
Со ова не се доказува нивниот запис во Библијата.
Суштеството кое го спомнува Јов се нарекува Behemoth и многу Креационисти веруваат дека станува збор за диносаурус.Од друга стрна тоа суштество е еквивалентно на нешто попознато за нас... Leviathan
Eве какао Јов го опишува ова суштество па вие проценете сами
ете, неговата сила е во бедрата, а јакоста му е во мишката на мевот. Ја здрвува кренатата опашка како кедар, жилите му ги испреплетија сите бедра. Неговите коски се железни цевки, неговите зглобови се глуждови од железо. Тој е првенец на Божјото создавање, Творецот го вооружи со меч.

Да, и православието смета на можноста дека Јона не бил во стомакот од китот туку дека бил во стомакот од некој „саурус„ . Во краен случај, кој веврува-верува. Но битно е дека спасението не зависи од „саурусте„ туку од милоста Божја па затоа тие чудовишта не се премногу интерсени за Писмото, иако е битно да се споменат оти и тие се Божја креација.

Суштеството кое го спомнува Јов се нарекува Behemoth и многу Креационисти веруваат дека станува збор за диносаурус.Од друга стрна тоа суштество е еквивалентно на нешто попознато за на Leviathan
Eве какао Јов го опишува ова суштество па вие проценете сами
ете, неговата сила е во бедрата, а јакоста му е во мишката на мевот. Ја здрвува кренатата опашка како кедар, жилите му ги испреплетија сите бедра. Неговите коски се железни цевки, неговите зглобови се глуждови од железо. Тој е првенец на Божјото создавање, Творецот го вооружи со меч.

Да ,да ...али Левиатанот е морско чудовиште во одлик на змеј( од оние кинеските),а Бехемод е сличен на мешавина од слон,носорог ( такво некакво животно ) .А и двете потекнуваат да од Евреиската религија( митологија) .Само да те дополна постои уште едно Зиз , суштество на небото , али тешко да се ова Диносаури ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom