Проблемот Македонија

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
До кога шпиони, платеници и наемни “научници“ ќе ни ја кројат нашата историја??? Самиот си признава дека се поврзал со грците, да се борат со “заедничкиот непријател, титовата творба, наречена Македонија“! Само не ми е јасно од што се плашат, од бегалците кои си ги менуваа, од нашата армија (од која ни албанија не се плаши), нашиот народ (кој веќе не сака ни да се бори)......... Од што? Зошто оваа хајка против еден мал народ, на едно мало парче земја??? Ај БГДуде, објасни ми каде сме ви згрешиле???

Член од
27 ноември 2007
Мислења
133
Поени од реакции
0
Bada Bing! напиша:
Зашто навлегуваме во поединости кога знааеме дека сите Бугари треба да се убијат. Решено е. Барам само напалм и еден авион.
Изпусна момента - Путин си замина.
Иначе едно кр'гче ако направиш с тоја авион покрај бургас-александруполис, Бургазлиите даже може и да ти благодарјат.
Ако ште минаваш над Софија - Позитано 20 - там е Б'лгарската Социалистическа партија - да не ги забравиш.

Авион, напалм... Много телевизија гледаш

Член од
27 ноември 2007
Мислења
133
Поени од реакции
0
До кога шпиони, платеници и наемни “научници“ ќе ни ја кројат нашата историја??? Па ова копиле треба да се усмрти со јавно бесење!!! Самиот си признава дека се поврзал со грците, да се борат со “заедничкиот непријател, титовата творба, наречена Македонија“! Само не ми е јасно од што се плашат, од бегалците кои си ги менуваа, од нашата армија (од која ни албанија не се плаши), нашиот народ (кој веќе не сака ни да се бори)......... Од што? Зошто оваа хајка против еден мал народ, на едно мало парче земја??? Ај БГДуде, објасни ми каде сме ви згрешиле???
П'рво, ако си мислиш че некој тука се плаши от Македонијата, нешто си в грешка. Плашат се хората от Путака, заштото реално ни източва д'ржавата и ни заробва с договори дето ги прокарва с продажното ни правителство. С'штото важи и в обратната посока. Изобшто страха между двете страни отдавна го нјама. Важното е приоритетите да б'дат постигнати - спора с името с Г'рција да зав'рши и да ви се даде датата за членството в ЕС.

Второ, Божо никој не го е уп'лномоштил да објаснјава б'лгарската позиција - има си в'ншен минист'р таја страна (Калфин) каквото има да се казва от името на народа ни - само тој е уп'лномоштенија да го казва.

Трето, може да сте мал, ама в с'рцето голјамо мјасто заемате. :smir:

Иначе като тебе хора с подобни аватари ги има и тука - все викат как штели да освобождават Македонијата - ала бала, ама ни един македонец не са наели на работа, ни са ст'пвали нјакога по македонско, ни ништо.

Абе карај, ште си дојдат нештата на мјастото, ама време трјабва да мине јавно и от таја страна на границата и от вашата.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Абе карај, ште си дојдат нештата на мјастото, ама време трјабва да мине јавно и от таја страна на границата и от вашата.
Така е ќе си дојдат работите на свое место!!! А кој ги кочи работите??? Божо и Каракачанов многу други како нив, кој со своите платенички мозоци и платени “научни вистини“, се здружуваат со грците и Албанците, и работат против збратимувањето на славјанските народи.

П'рво, ако си мислиш че некој тука се плаши от Македонијата, нешто си в грешка.
Ако не се плашите, зошто оваа толку жестока кампања??? Вие, да ни ги кажете нашите корени на НАС??? Па прадедо ми умре пред помалку од една година, и тој мене ми ги кажа мојте корени, не мора Божо да печати книги, да троши пари на бесмислени работи. И не само тоа, ги дели меѓу пратеници! Јас мислам дека грците треба да му дадат орден за заслуги и да го слават како херој.:kesa: Ти БГДуде, што мислиш?

А мојот аватар, тоа си е посебна приказна, не е тоа ти што го мислиш! Прочитај ми го потписот, ќе сфатиш нешто.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
bugarite samo ni pravat usluga nisto drugo.stom edni velat bugarisme drugi srbi treti grci , togas nemozeme da bideme nisto drugo osven makedonci.:toe: sto povece lajat zboruvaat, tolku podobro za nas, vo odnos za imeto i problemot so grcija.samo neka si prodolzat:helou:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Зошто оваа хајка против еден мал народ, на едно мало парче земја??? Ај БГДуде, објасни ми каде сме ви згрешиле???
токму тука е проблемот, тоа парче земја воопшто не е мало и се протега во четири земји..и народот исто така, во четири држави и четири континенти.

Ако Македонија еден ден стане макар и средно развиена земја но со силен и јак идентитет кој опфака период од неолит до ден денес, тоа парче земја станува матица за другите околу него со минато кое многу тешко ке го избришеш или намтнеш некоја твоја верзија.

силата на Александар и Македонија секогаш ке ги засени грчките хомо воини или Бугарските номадски прикаски..тоа е проблемот..ако ние опстанеме и зајакнеме, ти денес поставуваш темел за нешто што може да се случи по 100 години

Член од
27 ноември 2007
Мислења
133
Поени од реакции
0
Aха, започвам да разбирам зашто така е наименовал книгата.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
133
Поени од реакции
0
Za " problemot" ... chiti chiti.. Hans Lothar Stefan " Macedonian Knot "

http://www.makedonskosonce.com/broevis/2005/sonce565_566.pdf/08_13_intervju.pdf
Интересно, макар че 100 п'ти повече бих предпочитал да чета македонец, б'лгарин, с'рбин или гр'к по таја тема отколкото германец, австриец, унгарец или италианец.

Иначе гледам пише:
ЛОТАР ШТЕПАН: Се плашам доколку Бугарија, Грција и ма-
кедонските Албанци своите барања им ги постават на Маке-
донците поради поединечни елементи од македонскиот
идентитет и при поволна ситуација може да се обидат во дело
да ги претворат барањата според моделот од XIX век. Ако моите стравувања и стравувањата на многу други луѓе, спо-
ред мислењето на македонските соседи се без основа, за нив
ќе биде лесно овие стравувања да ги отстранат со тоа што ќе
се откажат од нивните барања и Македонија ќе ја признаат
без ограничувања.

Не знам зашто меси Б'лгарија, какви са тија бараньа от 19 век и зашто грам не споменава с'рбите ако ште говори за 19 век.
Примерно, војната от 1887.
Ништо де, не е разбрал човека може би.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Zatoa што пциште мршоебно чувашко, Чувашијата отсегокаш посакувала да ја окупира цела македонија, а споменува модел при кој се распарчува Македонија, затоа.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Божо е само за во Монти Пајтон.Интересна фигура од чоече е.:pos2: :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom