Si napraivte muabet?
Podobro vi e sega?
Vo spisokot sto nekoj go izgotvil ima i mnogu lugje koi sto se zasluzni makedonci,i nivnata eliminacija po bilo koj osnov bi bila ednakva na onaa sto komunistite (istite tie) ja imaat sprovedeno vo 1945-ta.
Togas bi dosle do situacija koga bi se vratilo milo za drago,megjutoa toa na dolgi pateki ke povlece zelba za nova odmazda a i Makedonija ke ostane pokuso za mnogu vistinski zasluzni gragjani koi sto ke izgorat pokraj navistina shugavite.
I recimo jas nikako ne se soglasuvam so tezata deka treba da bidat amnestirani dokazani predavnici i odrodnici na makedonskiot narod.
Pravilata za toa koj zasluzil kursum se malku porazlicni i ne se formiraat vo javnost i
se tesno svrzani so zloupotrebata na drzavni pari-ili resursi voopsto.I tuka-
-nema pardon.Ne e bitno ni koj od koja partija e,na kogo mu e prijatel,od kakva familija e...ili vrakja u promet pari sto gi turil u nekoja banka ja u Svajcarija ja u Kipar...ili neka trosi na drugiot svet.
rekov...
...da gi vrati u promet u Makedonija.Ne da mu gi konfiskuvaat zatoa sto vo najgolemiot broj slucai stanuva zbor za resursi za koi sto nema osnov po koj sto moze sudski da se odgovara i da se dokaze.Golata eliminacija ne i nosi nisto na Makedonija-parite trebaat da se vratat u promet.Pa oni ako znaat,umeat i mozat da gi `rabotat`-neka gi zadrzat.
A kolku do otstrelot-namerno ili ne...u spisokot gi nema bas onie koi sto zasluzuvaat metak i mirisaat prosto na zemja.Onie koi sto ako moze uste 50 god. ke drzat `tranziciski period` vo Makedonija-posto na niv taka im odgovara.