Дел од оние кои треба да се позади решетки

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Tie sto najbezobrazno vrtat 90% od parite vo Makedonija i se pravat na dobrotvori,mirni bajcinja,glupavi ili vekje prestareni i otupeni.Tamu...nema i ne smee da ima prostuvanje.Samo sto za taa rabota treba da se formira seriozna uprava vo MVR koja sto se plakja preku drug izvor a se sobrani zvanicno za ...primer da go nabljuduvaat vodostojot na Vardar i Ohridskoto Ezero.

Eden...samo eden inspektor od doverba,i petnaesetina killeri so zavet za molcenje do veka.Mirna glava.

Obicno vakvi `oddelenija za rabota` se pod direktna kapa na pretsedatelot.Vo mojava Makedonija do sega,pretsedatel bil ili cappo di tutti cappi,ili naiven `igrac` bez moznost za kontrola na situacijata.Dali mislite deka nekoj ke svati kakva e ulogata i mokta na prviot covek na drzavata???Ili ke treba da pominat uste edno dvaeset godini?:vozbud::pos2:

..........................,a od kaj zakluci deka tekovniot ne ja svatil ulogata i mokta na prviot covek...na "drzavata"....????

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Да само што сега никој не признава дека е комунист,барем во оваа држава,или имаше 5-6 души,во некаков "филм".:)
Mojot komentar bese ne za onie koi bile ama sea ne se kazuvaat deka bile, nego bese nasocen kon onie koi nikogas ne bile komunisti, nikogas ne go osetile komunizmot(mozebi bile rodeni no imale po 3-10 god koga propadna) ama denes se izrazito anti so svakanje deka ako zatvorime 2.3.4 000 luge ke si gi resime site problemi ili ke se ispereme od nekakva zla kob od minatoto.
Polovina od onie na koi bi im se skroila besilka okolu vratot ne go zasluzuvaat toa. Moze ne bile cvekinja ama klada......hm.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Оној што бил комунист, останал и денес тврди дека е комунист е за респект.
Туку лоша е работата со оние префарбаните

Kajgana Shop

На врв Bottom