ВМРО-Вардар - Партија на македонските предавници!

Член од
17 јануари 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
komentar

Немам коментар.
Значи какви ѕверови се овие бугариве, подмукли, гнасни, спремни да ти забијат нож во грб секое време,.
Гомнари!!!
И после пријател со татарите.....не фала...

За ова стварно немам коментар.

П.С.
Трн дај постирај ми линк од оваа вест..
ne se trevozi de,takvi imalo i ke ima,setise na denko malevski koga rece jas makedonija ne mozam da ja zamislam nadvor od jugoslavija

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Бугарофилството во Македонија се пушта од власта на голема врата

Новата 2002 година ја започнавме со особена експанзија на непријателите од нашата татковина.
Од една страна се бориме да ја залечиме нашата рак рана со албанските големодржавнички апетити, а од друга страна метастазира и другата рак рана - големобугарскиот врховизам. И двете рани ни се вековни. Нe следеле во XIX, XX, па и сега во XXI век.
Едните вршат физичка агресија на Македонија, а другите асимилација преку бугаризација на македонската култура, писменост, јазик и историја.

Виновна е и македонската национална телевизија која така мирно и едноствно, со помирен тон ги изнесуваше настаните од собирот, со богата слика па дури и говорот на бугарофилот и врховист по ген Владимир Перев. МТВ треба да знае дека тој Перев е син на адвокатот Харалампие-Рампо Перев, претседател на првиот квислиншки одбор на Прилеп во 1941 година ("Прилеп и Прилепско низ историјата", Прилеп, 1972, стр. 147).

Ете, тој Перев беше и заменик на главниот уредник на "Радио култура" или Трета програма на Македонското радио, бугарофилот Симјон Симев, кој и денес тврди дека "Македонците имаат бугарски корен", дека "браќата Константин и Димитрија Миладиновци се Бугари по потекло", иако се од Струга и дека песните во нивниот Зборник се "бугарски", а не македонски народни песни. Тој Симев не дозволи на програмата од "Радио Култура" да се најде ниту еден збор, или научен труд кој бил посветен на 140 годишнината од појавата на Зборникот на Миладиновци. На тој Симев генералниот директор на МРТВ Љупчо Јакимовски му дозволил да врши забрана на емисиите посветени на македонската култура, јазик и историја.
Симев
не дозволил да се каже ниту еден збор од научниот собир посветен на делото од македонскиот академик Блаже Конески, го оневозможил настапот на академиците Матеја Матески, Петар Илиевски и др. за да го кажат својот збор за вредноста на делото од Б. Конески.

Денес генералниот директор на МРТВ, Љупчо Јакимовски, само ги прераспределува на други работни места во неговата куќа, Третата програма ја укинува и бугарофилите ги остава и понатаму да си ја остваруваат својата цел - удираат по општиот национален идентитет на македонскиот народ од гласилата на Македонското радио и телевизија и да бидат плаќани од народните пари на Македонија.

Од горното се гледа дека поддржувачите и спроведувачите на бугарофилството во Македонија ни влегле во највисоката државна власт, националната информативна куќа, па и во другите пишани и звучни медиуми. Нивната атака врз македонското национално битие е тешко запирлива фортуна, па затоа ние група од граѓани интелектуалци и почитувачи на револуционерните традиции на Македонија од Прилеп се обраќаме до македонскиот народ и повикуваме:

Народе македонски, свести се и чини го и последниот удар против твоите домашни непријатели, оти ќе биде предоцна кога ќе ти потпишат домашните политички лидери и "народните водачи" уште еден рамковен договор со кој ќе бидеш поделен и подарен на Бугарија и Албанија, а со тоа избришан од картата на народите како и од глобусот на Земјата.

Група граѓани интелектуалци и почитувачи

на револуционерните традиции на Македонија од Прилеп

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Уредникот Симјон Симев го бугаризира Радиото

DNEVNIK

Број 1739 сабота, 18 март 2006

ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА МРТВ НЕ ГО ДАВА СИМЈОН СИМЕВ
Уредникот-бугараш останува, ќе летаат новинарите?

http://217.16.70.236/?pBroj=1746&stID=8971

JAKIMOVSKI

Директорот Јакимовски го штити "бугарскиот пулен" Симев

http://217.16.70.236/?pBroj=1749&stID=9090

Симев ја преправаше македонската литература во бугарска

Симев ги бришел одредниците македонски за преродбениците, но и покрај тоа одговорните во Македонско радио не презеле ништо

http://217.16.70.236/?pBroj=1741&stID=8722

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Бесправно поставеното спомен-обележје на Бунева изработено во Скопје
Плочата ја нарачал Владо Перев, советник на генералниот на МРТВ?
Тој нарачал кај фирма за надгробни споменици и за неа платил 30.000 денари.

http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=776&stID=3579&pR=3

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Da se znae koj e koj i sto pravel ! Listata e mnoogguu dolga..

A izgleda nekoj od Bugarashive se prepoznal na forumov :jaj: pa gi nema nigde... CHUDO GOLEMO !

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
i izlez od ova ?? dali treba da gi pregazi narodot od mavanje da svatat kaj im e mestoto ? dali treba da pagame na takvo nivo ?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
i izlez od ova ?? dali treba da gi pregazi narodot od mavanje da svatat kaj im e mestoto ? dali treba da pagame na takvo nivo ?
Abe prvo i osnovno da znaeme da se vardime od nivnite povrakanci koi se obiduvaat da gi proturkaat, bitno e da znaeme koj e izvorot na reata.

A za gazenjeto shto znam.... zamisli nekoj da ti dojde doma kaj tebe i da ti pluka familija... sto bi storil? :helou:

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Ne znaev za taa nova partija, ama ke rpochitam poveke .... Blagodaram za imformacijata ....

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Abe prvo i osnovno da znaeme da se vardime od nivnite povrakanci koi se obiduvaat da gi proturkaat, bitno e da znaeme koj e izvorot na reata.

A za gazenjeto shto znam.... zamisli nekoj da ti dojde doma kaj tebe i da ti pluka familija... sto bi storil? :helou:
tuka si vo pravo. no da treba da se najde korenot. a potoa se znae ..... javen linc

Kajgana Shop

На врв Bottom