ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
"4+1" на Правен не можеш да се запишеш веќе петта година по ред. :)

Тој најверојатно мислеше дали знае некој дали ке има промени од Октомври, а до сега нема нешто такво(дај боже да сменат):smir:

Тој најверојатно мислеше дали знае некој дали ке има промени од Октомври, а до сега нема нешто такво(дај боже да сменат):smir:
Па да, може подобро е така, заради тоа што професорите се навикнати на тој систем. Мада како и да го вртиш исто ти се фаќа. Дали по тој систем треба да завршиш 4 год. па да дипломираш, или по овој да завршиш 3 па да ти треба исчистена четрвта година за да стажираш исто му доаѓа.

Семинарска на било која тема по Римско Право?

Дали на казнена сесија можеш да полагаш пооправен втор, прв колоквиум ?? Зашо мене такви информации ми стигнаја и не вервам да има на казнена да полагаш поправни колоквиуми ... може така или само испити си се полагаат?:icon_eek:

Па да, може подобро е така, заради тоа што професорите се навикнати на тој систем. Мада како и да го вртиш исто ти се фаќа. Дали по тој систем треба да завршиш 4 год. па да дипломираш, или по овој да завршиш 3 па да ти треба исчистена четрвта година за да стажираш исто му доаѓа.

Па нели мора да ги имаш и тие двете постипломски години што се?Или можеш и со исчистена четврта да одиш на стажирање?

Дали на казнена сесија можеш да полагаш пооправен втор, прв колоквиум ?? Зашо мене такви информации ми стигнаја и не вервам да има на казнена да полагаш поправни колоквиуми ... може така или само испити си се полагаат?:icon_eek:

До сега секогаш се полагале цели испити, не знам оваа сесија како ке биде, али мислам дека нема шанси да има такво нешто:smir:

Па нели мора да ги имаш и тие двете постипломски години што се?Или можеш и со исчистена четврта да одиш на стажирање?
За стажирање мислам дека моеш со 4 а за правосуден 5.

Ако има некој буден, нека дава информција, Фрчко и неговата компанија дават ли поен за оценка?

Ај некој од постарите некој нека ми каже нешто за овие професори шо како добри ли се лоши ли се :)
Д-р Г.Наумовски-- Право и информатичка технологија
Пред. м-р М. Лазаревска-- Англиски јазик
Д-р Р.Живковска-- Општ дел на граѓанско право--за неа знам дека е отров али ајде :)
Д-р С.Климовски-- Уставно право
Д-р Г.Наумовски-- Римско право

Ако има некој буден, нека дава информција, Фрчко и неговата компанија дават ли поен за оценка?
Теееееееешко, мноооогу тешко, мислам дека ќе треба да одговараш на цел материјал. :) Мада зависи и од тоа кој ти бил асистент/ка.

Јас добив бонус поен лани по МЈП, а имаше и за 2 поени што им фалеа па добиваа, но лани беше тоа пред избори за преседател на РМ, сега како е не знам:smir:

Теееееееешко, мноооогу тешко, мислам дека ќе треба да одговараш на цел материјал. :) Мада зависи и од тоа кој ти бил асистент/ка.

Јас добив бонус поен лани по МЈП, а имаше и за 2 поени што им фалеа па добиваа, но лани беше тоа пред избори за преседател на РМ, сега како е не знам:smir:
Елена Михајлова ми беше асистент и денес бев кај неа и рече дека ќе даде. Ако измрда, ќе јаде ќотек како лани :)

еј знае ли некој кога треба да се запише семестар???
:toe:

Ај некој од постарите некој нека ми каже нешто за овие професори шо како добри ли се лоши ли се :)
Д-р Г.Наумовски-- Право и информатичка технологија
Пред. м-р М. Лазаревска-- Англиски јазик
Д-р Р.Живковска-- Општ дел на граѓанско право--за неа знам дека е отров али ајде :)
Д-р С.Климовски-- Уставно право
Д-р Г.Наумовски-- Римско право
1. Информатика е лесен предмет бе, шо од прашања, шо од книгата, ќе си положеш.
2. Англиски, положуваш без гајле, има прашања и ајт.
3. Тетка Родна, ќе си ја видеш, не се секирај, и нејзината дружина. Предметот е доста тежок.
4. Иако не знам за Саво шо да ти кажам, предметот е лесен.
5. Римско е зезнат предмет, доста тежок, а за Гоцета, не би знаел шо да те советувам.
еј знае ли некој кога треба да се запише семестар???
:toe:
Рано е, ќе кажат.

Него, ај некој од постарите да каже нешто за:
1. Административно право, Ана Павловска - Данева
2. Трудово право, Тодор Каламатиев
3. Семејно и наследно право, Дејан Мицковиќ
4. Казнено право, Методија Каневчев.

Д-р. Т.Каракамишева
Д-р В.Бучковски - ... а овие професори нешо информациии за нив :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom