ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ај нека ми е со среќа од 12 за есеј, требаат ми 9 поена... И ако некој ми посака среќа, немој случајно да пише нешто околу кршење нози, оти ќе летат искри до Гренланд!

едно question за постарите:дали родна дава еден поен ако ти фали за повисока оценка???и дали случајно некој има меил од тина???

Мора да дава. Ти имаш право на тој поен. Сеа може да те испрашува, тоа не знам.

Па да може да те испрашува, но се зависи од професорот може да ти каже нема поен и крај, значи не го даваат сите тој поен мене ми се има десено за 1 поен да не можам да положам:smir:

Не мора да дава верувај, знам луѓе од моја генерација иако сум на политички науки и нема врска со Родна, сепак знам доста професори кои едноставно велат еден поен се менува, на испит ќе си одиш, ќе си научиш и ќе го положиш .

Некои даваат, некои испрашуваат, некои не ги интересира и не се замараат и велат не може.:toe:

Не мора да дава верувај, знам луѓе од моја генерација иако сум на политички науки и нема врска со Родна, сепак знам доста професори кои едноставно велат еден поен се менува, на испит ќе си одиш, ќе си научиш и ќе го положиш .

Некои даваат, некои испрашуваат, некои не ги интересира и не се замараат и велат не може.:toe:

Јас колку што знам, тој поен е загарантиран. Не значи дека ќе ги добиеш без испрашување ама имаш право да го побараш.
Да сум јас на нивно место би се консултирал со Студентскиот Правобранител, Деканат, Сојуз на Студенти.... Неможам едноставно така... да го прифатам тоа.

Moze nekoj da mi kaze so kolku poeni lani se vleguvalo vo drzavna kvota na praven?

Moze nekoj da mi kaze so kolku poeni lani se vleguvalo vo drzavna kvota na praven?

јас лани имав 96, нешо поени и бев 127-ма на список а примаја некаде 220 во државна...значи рачунај уште 100 влегоја после мене со помалку поени....

92 и нешто имав, па влегов во државна квота, 157 од 220 души. А, ти шо се будалееш па се акаш на правен...
П.С. нема уште резултати од есејот Вовед, неоти ќе ми даде 9+ поена, ама да си знам

92 и нешто имав, па влегов во државна квота, 157 од 220 души. А, ти шо се будалееш па се акаш на правен...
П.С. нема уште резултати од есејот Вовед, неоти ќе ми даде 9+ поена, ама да си знам

Какви резултати бе колега, на одмор уште е факултетот, после 15 август, натаму може ќе има нешто :)

Има ли некој/а на форумов, кој е на Tempus проектот за мастер студии на правен?
Доколку има, ако може нека сподели искуство, т.е генерални импресии од целокупниот начин на студирање на Tempus.

Абе знае некој кога почнуваме со часови? Јас сум сега трета, ако тоа менува нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom