Процентот на етничките заедници во Република Македонија

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
spored koja statistika kolku sme ?
Граѓани на Република Македонија има: 2,071,210 според последниот попис.

Ич куров не ме боли кој на кој етникум припаѓа.

Тој што не сака да живее во Македонија, има отпусна, слободно да шиба, кај му е на срце драго.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
Граѓани на Република Македонија има: 2,071,210 според последниот попис.

Ич куров не ме боли кој на кој етникум припаѓа.

Тој што не сака да живее во Македонија, има отпусна, слободно да шиба, кај му е на срце драго.
sto se razocara odednas? muabet si prajme zosto sve do srce si zemas..
ako ne te boli gazot za vakvi temi nemoj da pisuvas be druze

Член од
16 август 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
ЕЈ ДЕЧКИ НИКОГАШ НЕ Е ДОЦНА ДА СЕ ОСВЕСТИМЕ И ДА ЈА НАМАЛИМЕ ОВАА БРОЈКА!
МАКЕДОНИЈА
НА
МАКЕДОНЦИТЕ!
Aj te molam samo kazi mi kako planiras da go postignes toa?! Pa da ti .......... ja pred toa. Se slozuvas?! A?! Bas sum fer, uctivo te molam.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
sto se razocara odednas? muabet si prajme zosto sve do srce si zemas..
ako ne te boli gazot za vakvi temi nemoj da pisuvas be druze
Што е сега? Нели сакаш соживот? Ете јас ти кажувам што е соживот! Соживот се 2 000 000 народ во државава! Сакаш да се двоиш од нив?

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Јас сум за соживот,Римз е,ТонИнтер е,Пикасо е,Агим Красниќи е,Принц е,БлодиАлбоз е,Шкендија е,Дарданиа е,gos е.
Све албанци на форум сме за соживот,ама јас ке бев екстра-мега-ултра среќен да важеше ова и за сите македонци на форумов.
После пак ние сме криви,е да криви сме што сакаме соживот.

Ебаго мн албоа се направивме :) на форум :) јееее!!! :)

5ko

Член од
20 октомври 2007
Мислења
122
Поени од реакции
3
Познавам Албанци кој имаат и по 4-5 броеви на Мобимак.:)
До сега во мноду случаи било докажано дека за подготофки и организирање на кривични дела учесниците користат мобилни телефони и сим картички за една употреба а после се ослободуваат од нив.

Член од
13 јануари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Pojol vidi....: Nemam bash nekoj zakluchok deka ste za sozhivot. Site do eden albanci na forumov se samo tuka za da provociraat i nishto povekhe.

Член од
13 јануари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Vidi: Jas od uvek sum bil za sozhivot, ama ne so albancite, Albancite krenaa raka protiv ovaa drzhava, i avtomatski cel albanski narod se drzhavni neprijateli. Jas koga stanuvalo zbor za bilo koja zaednica osven albancite sum bil demokrat, ama koga se raboti za albancite sum nacionalist. Romite zasluzhuvaat mnogu poveke od niv, zasto se lojalni. Albancite se samo za ..... (aj da ne kazam, ke jadam ban)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Да не јадеш нешто друго освен бан?:pos2:
Докажи за што се,да видам за што сме.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Јас сум за соживот,Римз е,ТонИнтер е,Пикасо е,Агим Красниќи е,Принц е,БлодиАлбоз е,Шкендија е,Дарданиа е,gos е.
Све албанци на форум сме за соживот,ама јас ке бев екстра-мега-ултра среќен да важеше ова и за сите македонци на форумов.
После пак ние сме криви,е да криви сме што сакаме соживот.

Ебаго мн албоа се направивме :) на форум :) јееее!!! :)
Шиптару гаден,како не разбирате дека НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ не ве сакаме во нашата држава...Тука спаѓаш и ти и сите косовари кои прибегале овде...голема грешка направи тогашната влада што ги прими.:uvo:..по лош народ од Албанци на балканов нема...така да ке ти кажам јас кај ти е местото на следната собиранка...:salut:

A

Ali Pasha

Гостин
А, се извинувам што ве прекинувам но дали некој знае каква е процентуалната застапеност на народите и малцинствата во криминалитетот во Македонија:
  • убиства
  • трговија со дрога, оружје, жени
  • разбојништва
  • нелегално поседување на оружје
  • тероризам
  • кражби
  • возила без идентитет
  • користење на фалсификувани докумени итн...
тоа е се што ми текна во моментов дозволено е листата да се прошири.
Ако е дозволено да се прошири листата, со големо извинување (бидејќи не знам дали имам право како немакедонец) да ја додадам и процентуалната застапеност минатите 50 години во сите нивоа на образование, како и застапеноста во државните институции. Тие по паметните ќе успеат да најдат релација (обратно пропорционална). А тоа е поради погрешната политика на тогашните власти (се разбира македонски), дека необразованиот албанец ќе може лесно да се контролира. Тоа сега им се враќа како бумеранг (затоа ве молам немојте да се жалите).
За пописот, мислам дека немаме добар систем за успешно имплементирање на ваква голема активност. Само за илустрација во Тетово најмалку 10% од населението остана нерегистрирано во тој попис. И тоа зборам во места каде што живееат исклучиво албанци, поради големата неодговорност на попишувачите и нивните контролори (а сигруен сум дека тоа се случило и кај македонското население).
Мислам дека и граѓаните кои што се надвор од Македонија повеќе од 1 година требада се регистрираат, бидејќи и нив ги засега понатамошната политика која што после Рамковниот договор е поврзана тесно со пописот на населението. И тој бара службени документи од ова држава, и неговото дете се школува во нашите училишта, и ред други поврзани моменти со ова земја. А ова бројка ни малку не е мала (можно е со ова бројка % на албанците да се покачи на 30, но не мора:smir: ).
Но сепак и да се 15, 20 , 30 или 35 % сепак е значајна бројка што не треба да се занемари, и не треба да се игнорираат проблемите што се поврзани со ова прашање. Затоа не треба секогаш дефанзивно да се пристапи и реагира кон барањата на ова заедница. Сетете се само на реагирањата на нашиот мил министер за надворешни работи, и малиот конзул Филип, за барањата за отварање на албански паралелки во Педагошкиот факултет. А сега има два универзитета, и убеден сум дека минорен дел од тие проценти на погорната листа на криминалитет доаѓат од млади кои се дел од овие универзитети.
Поздрав и размислете со ладни глави.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.180
Ajde ајде без тензии преку компјутер само кантераши може да се убиваат вие тешко....

Член од
13 јануари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Еве ти бе Појол ти кажа ахмед убаво. Не ве сакаме, а како што глеам ни светов не ве сака. Немој да мислиш дека ве сакаради косово. Светот нема доблест да ја признае грешката со косово па затоа сака сеа да го изгура. Најлош народ сте бе, абе не на балкан, У СВЕТ. Еве побарај ја песнава слушни ја: Орце Стевковски - ОТКАДЕ ДОЈДОВТЕ ДА НЕ ДОЈДЕВТЕ

Kajgana Shop

На врв Bottom