Албанија ја нарече Македонија „БЈРМ“

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.179
Какви непромислени потези тоа е чудо бе ејј
Знаеш дека не можеш да им воведеш визи,знаеш дека немаш сили и власт за тоа,знаеш дека на притисок ке попуштиш и пак валгаш ко глув у тапан во дебилна ситуација, згора на се тоа те ословува со навредливо име а ти ја мењаш одлуката откако те навредил да имаат чуство за достоинството на сите нас ке ги отераат по визи не во Тирана во Драч ке ја вадат и ке има процедура како за кредит да бара
Али на некои луѓе нема да им стане јасно што значи достоинство

B

Borg_Drone

Гостин
Ја не знам што воопшто се чудите, кога не нарекоа така.Србите пример не ни ја признаваат нацијата ,бугарите не ни ја признаваат нацијата, грците, и албанците.

Одсекогаш сме имале проблеми со овие пациенти......
Се знае и зошто секогаш ќе имаме проблеми мислите дека ќе имаме добрососедски односи со овие држави некој ден??

"Муда од петла"

За нив секогаш ние ќе бидеме нешто што не сме..што воопшто се замарате па нормално е на балканот, а посебно кај нас ова да се случува се знаат веќе причините.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Оф леле пишман-аџија... Или ке има визи во Тирана, или земајте му по 10 евра исто како што земаат тие за нас. Па ако им е убаво, нека продолжат.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Божеее,ќе и олеснувам визен режим на Албанија...

Што сакаат нека зборат бе ако сакаат и Скопје нека не викаат...

Кои се они па да кажат тешко е им било до амбасада да отидат...на другите не им е тешко нели?

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Ајде сеа да не почнувам да псујам
Прво, нека не нарекуваат како сакаат, Македонија е Македонија, а ние сме македонци. Искрено, не знам зашто ви е толку важно кој како ќе ве наречел, се додека пости црно на бело кои сме и што сме. А тоа што Албанија мрси муда, сето тоа е политика, ова е ради визите. Само така треба да биди, а не како што беше до сеа. Па ај да видиме како ќе се справат со ова. После ќе продолжиме со дискусија.
Поздрав

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
sto ima vrska kako ke ne "vikaat" albancite pa tie se poslednata dupka na sviraloto - beter se od "pogolemiot" del aziski i afrikanski zemji - koj gi e*e - ama bas za nisto ne ni "koristat" - nasite od mala prespa "nemaat" nikakvi prava - a "ovdesnite" gi "tolerirame" pa neka kazat zbor - dva i tie se Makedonci ( bar po dokumenti ) - neka zazemat stav - da pokazat kolku i "oni" se Makedonci ... ?
a bjrm - mozat da ni se "fatat" za nekoja godina ke bideme so "svetlosni" godini pred niv !!!!!
pozZ

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
sto ima vrska kako ke ne "vikaat" albancite pa tie se poslednata dupka na sviraloto - beter se od "pogolemiot" del aziski i afrikanski zemji - koj gi e*e - ama bas za nisto ne ni "koristat" - nasite od mala prespa "nemaat" nikakvi prava - a "ovdesnite" gi "tolerirame" pa neka kazat zbor - dva i tie se Makedonci ( bar po dokumenti ) - neka zazemat stav - da pokazat kolku i "oni" se Makedonci ... ?
a bjrm - mozat da ni se "fatat" za nekoja godina ke bideme so "svetlosni" godini pred niv !!!!!
pozZ
sho e ubavo da se sonuva, neli? :)

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
Како се испаничивме, да се паничевме вака кога во албанија на македонските граѓани на граница им наплатуваат, а на Албанците ги пуштаат така. А сега тие се бунеле, па нека се бунат, не се од злато па да не ги повредиме.

Член од
29 ноември 2007
Мислења
202
Поени од реакции
1
Нека идат у ПМ...Нека се идуват бе ке не остаат на мира,остајте ги...

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
pa toa e besplatno - fer e neli !!!!
ne mislam deka "oni" sega se mn. zad nas , a za nekoj godina ke se - uste poveke :pos2::pos2::pos2::pos2:
Ti ova seriozno neli? :)

Aj nema da komentiram jas, imashe na forumov clen koj shto sluzhbeno patuva za Albanija, pa neka ni kazhe toj samiot kolku se samo "tie" ponapredni od nas. Da ne kazhesh posle branam ova ona.
Albanija kolku ima sraboteno poslednive 5 godini, Makedonija nema sraboteno vo nashite 17 godini nezavisnost.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ti ova seriozno neli? :)

Aj nema da komentiram jas, imashe na forumov clen koj shto sluzhbeno patuva za Albanija, pa neka ni kazhe toj samiot kolku se samo "tie" ponapredni od nas. Da ne kazhesh posle branam ova ona.
Albanija kolku ima sraboteno poslednive 5 godini, Makedonija nema sraboteno vo nashite 17 godini nezavisnost.
Сработија 2та милиони Албанци во Грција,Италија и другите ЕУ дестинации што е факт.Од ГЕТОТО Македонија за тоа исто време во земјите на ЕУ успеаа да заминат само 50 000 кој не би можеле ни трошоците за амбасади да ги покријат па камо ли да инвестираат во сопствената земја.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
ABC ziti se ne tropaj gluposti :)

Koj gi sprecuv makedoncite da investiraat vo Makedonija? Idi po albanski sela kje vidish kukji praveni od pecalbari, doma parite gi nosat, kukji gradat. Makedonskite pecalbari pak, na shoping u grcka idat.

Kajgana Shop

На врв Bottom