Албанија ја нарече Македонија „БЈРМ“

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Албанија ја нарече Македонија „БЈРМ“

Макфакс
11.01.2008 11:25
Албанската национална телевизија синоќа ја нарече Македонија со референцата „БЈРМ“, како револт на одлуката визите наместо на граница да се издаваат во Тирана.
Како што јави дописникот на Макфакс, Албанската национална телевизија синоќа имаше коментар за најновата одлука на македонското министерството за надворешни работи, при што не го користеше уставното име на Македонија, туку кратенката БЈРМ.
Притоа коментаторот на Албанската телевизија, констатираше дека со одлуката визите да се издаваат во Тирана, најмногу ќе загуби Македонија на економски план.
Останатите албански медиуми оценуваат дека двата соседи ќе најдат одредено решение за олеснување на визниот режим, но повеќето од нив ја обвинуваат Македонија за некоректност кон Албанија.
Албанските туристички оператори во својата реакција нагласија дека дури 80% од нив работат со Македонија.

http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=88403

Koga ne e po vashe odma go pokazuvate vistinskoto lice.:nenene:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Одлуката да се издаваат визи во Тирана ќе влијае негативно на двете земји.

А око за око, заб за заб.

Ние не им даваме веќе визи на граница, тие нас ќе не` викаат ПЈРМ.

Член од
1 јуни 2007
Мислења
404
Поени од реакции
2
СУПЕР...

Барем видовме со кого си имаме работа......

Е сега...знаете шо следува?

Нешто со Охридското Езеро и Дримот и водата и струјата.....
ха ха ха

Затоа што Албанија нема потпишано договор со БЈРМ или "IRJM", туку со Република Македонија.....:bip:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
ќе има договор за визно олеснување.

Член од
7 април 2006
Мислења
381
Поени од реакции
5
мамето мамино...да не кажам чие! абе остајте ги да гнијат,шо сакат нека зборат, сега сме во "љубена" положба :) не' "љубат" америте у вај моменат, и нас не треба муа да не лазе, така да...уживајте спортски и пијте мастика, ќе дојде време кога Македонија ќе биде и на егејско и јадранско море...па да видеме тогај кој ќе се смее

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Е ако де...нека продолжат да не условуваат така па визата ќе им стане доста „недостапна“...Струјата со „ненадејни прекини“...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Е ако де...нека продолжат да не условуваат така па визата ќе им стане доста „недостапна“...Струјата со „ненадејни прекини“...

Koj toa bi go napravil...???ovie so govorna maana, ili onie cukerisanite????, aj be Trn ne fantaziraj :)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
aj be Trn ne fantaziraj :)
Зошто бе? Може еден ден да ми се повладичи и мојот дедо па да станам примо министре или штознам...па само наговестувам што би правел ја...

На крај краева, што кој мој...нека ме викаат како сакаат. Пак ќе одат до Тиране за виза.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Ама што сакаат...пази молимте за Албанци од Македонија нема визи,за Македонци има :tapp: па што сме ние, ај Грциве у реду али овие...нека не викаат како сакаат...одлично е што и ние воведовме визи

Член од
29 октомври 2007
Мислења
129
Поени од реакции
1
Koj toa bi go napravil...???ovie so govorna maana, ili onie cukerisanite????, aj be Trn ne fantaziraj
Не треба ни вмро ни сдс за ова. Доста е само некој будала да ја мрдне таа даската на црни дрим?! :) Кој ќе примети?!

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
абе сеа не им е по кејф и ајде одма мењај страна...мило ми е што им воведовме визи,како што сите нас не заебуваат редно беше и ние некој да заебеме:)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
абе сеа не им е по кејф и ајде одма мењај страна...мило ми е што им воведовме визи,како што сите нас не заебуваат редно беше и ние некој да заебеме:)
ne e deka nekogo zaebavame, daleku bilo......samo se redime na redot za EU... :) , no sega ke treba da gi slusneme "komentarite" na EU gubernatorot & co. sto ke kazat za ova odnesuvanje na SVETIVE KRAVI..... :)...garantiram ...NISTO :)

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Да бевме ние македонците обединети, немаше да не заебава ниту Грција, ниту Албанија, ниту ЕУ да не мота. Кога еднаш ќе се обединеме и да им докажеме веќе еднаш да не се зафркаваат со нас?!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom