Кој и зошто ја присвојува Мара Бунева

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Па само ние крадеме,па ние сме виновни за све,ОК.Ако слонцето изгасне ние сме виновни(чувашите,татарите и така натаму),фала ти много,па не се определам и немам ништо чувашко,ке треба да те разочаровам.
Па сега и Мара Бунема ви била виновна дека убила србинот.Па и истата таа сакала нешто ама и вие незнаете шо сакала.Тако видам тука на форумот.Па като незнаеме шо е сакала е наjлесно да строшиме споменника,нали?

Биди жив и здрав.

Братот,па истата таа била женена за бугарски офицер:smir:
Па што се плескала со Србин?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Курвештија.
хехехе...Добивам приватна порака од ФМИ:

FW: Запрашај се!
fmi напиша:
Братот,запрашаj се зашто таа се оженила за офицер от бугарската армиja?Па ако ги мразела бугарите ке се ожени за офицер от таа армиja и ке дозволи да е во дома и во леглото со офицер от бугарската армиja,истата таа коja според вас е сакала окупациja на МК.:smir:
Како после да не му се смее човек.

Опаа апдејт.... нова порака во сандачето..1,2,3 погоди кој:

Да да
Плескала се со србин во фантазиата ти!
Била е женена за Иван Хранков,бугарски офицер.
Сиротиот ви офицер.
.

Никсън

бамбуча
Член од
12 октомври 2007
Мислења
283
Поени од реакции
0
Garfield, понјатието Администатор, мислја, трјабва да знчи спокоен и уравновесен човек. В'в всеки от последните 10 поста ни наричаш татари, чуваши. Това штаслив ли те прави? Виждаш тука сме все интелигентни хора, т'рсим конструктивен диалог. Не ти отива на годините (34) да пишеш такива обиди.

П.С. Ако икаш ме банни, през к*ра ми е за керливија ви форум.:tapp:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ete, za da pokazeme deka nie, makedoncite, sme aren narod, ke ti udovolam na baranjeto.

Dva dena, za da se oporavis od chuvashkoto.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
фми страјкс агејн :vozbud: он пм
Бог да ти прости

Братот,шо не постираш и кога си во WC? Сметам дека приватните пораки са приватни :pos2: Знаеш шо е приватно???:pos2:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Курвештија.
Со сета почит према администратор, ама не претерувај!

Кажав погоре пример, и воопшто не е битно за кого се омажила...И денес имаме мешани бракови а и во историјата...Па и Александар Македонски зема Персијка за жена па што??? ПЕРСИЕЦ ЛИ БИЛ???

Не е вистина дека се ебела со Прелиќ како што САКААТ СРБИТЕ ДА ПРИКАЖАТ!

Се на се, ми се кења кога ги читам бугариве од какви лабилни примери пробуваат да извлечат факт...смешни сте!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
TpHрти ми даваш пример со 21 векрпа сега нема патриархат,сега нема крви врагове между народите.Много интересно како си легала со човек,коj сакал окупациja на МК.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
fmi, те сметав за малку попаметен...сум грешел...

Јас како доказ и аргумент за нејзината национална припадност и национално чувство ти ги давам исказите на нејзините потомци, на нејзината фамилија. А ти мене пробуваш да ми доловиш некаков беден момент само со тоа што била мажена за бугар...

Кутар ти...

Член од
26 јануари 2007
Мислења
201
Поени од реакции
1
Внук'т на Мара Бунева с'ветвал президента Рејг'н

Наследниците се в'рнаха с 66 кашона багаж от Америка

По време на скопскија студентски протест 20 младежи са подложени на средновековни изтезанија само заштото са с б'лгарско национално самос'знание. јурист'т в скопското Велико жупанство Велимир Прелич пројавјава истински "талант" - по негова заповед са стјагани главите на следствените, чупени са р'цете им с д'счици между пр'стите, заравјани са живи. На 10 декември 1927 г. студентите са ос'дени на каторга, но ВМРО с'што произнасја прис'да - см'рт за злодеја. Оттук насетне дните на Прелич са преброени, заштото неговото в'змездие е с име на жена - Мара Бунева.

"Чула за зверските м'ченија на зад'ржаните студенти, лелја ми Мара Бунева веднага заминала за Скопие с една единствена цел - отм'штение. Тја била ом'жена за б'лгарски офицер в Софија, но покрај брат си Борис Бунев вече била посветена в македонското движение и работела за него. Когато комитите ја посочили за екзекутор на Велимир Прелич, тја тр'гнала, без да се обади на близките си." Така започва разказа си Милко Бунев, син на Борис Бунев и племенник на атентаторката Мара Бунева. С'пругата му Антонија доп'лва казаното от него, разлиствајки старите албуми.
Двамата са запазили младежкото си изл'чване в'преки превратната и нелека с'дба на емигранти "нев'звраштенци", прекарали 27 години от живота си в Америка, голјама част от които - без никаква надежда, че ште могат да видјат отново родината и близките си. Сега се налага да преустројват живота си наново.
"Предците ми са б'лгари от Тетово, отдалечено на 50 км от Скопие. Освен Мара башта ми Борис имал оште една сестра и брат. Те остават в Тетово, а татко го изпраштат в Солун да учи в т'рговската гимназија. Обучението било солидно, изучавали по 3-4 езика и после повечето от зав'ршилите станали директори на банки. По време на Междус'јузническата војна обаче, когато б'лгарските војски се изтеглјат от Солун, башта ми тр'гва с тјах и става храненик на военното училиште в Софија. Знае добре б'лгарски език, јавјава се на изпити, зав'ршва и става кавалерист в коннија полк на царската гвардија, участва в битки. Живот'т му не бил лош, но башта ми се св'рзва с македонската организација и решава да напусне армијата без никакви финансови перспективи. Става инструктор в организацијата и според изискванијата ј се мести от град на град из Пиринска Македонија - в Неврокоп, в Петрич, к'дето аз с'м роден, в Горна Джумаја. През 1931 г. се оженва за мајка ми, а през 1934 г., когато е преврат'т на Кимон Георгиев и Дамјан Велчев, го ос'ждат и с другарите си попада в Софијскија централен затвор. Освобождават го след пет години заради амнистијата", разказва Милко Бунев.

Да видим и други роднини какво казват.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Со сета почит према администратор, ама не претерувај!

Кажав погоре пример, и воопшто не е битно за кого се омажила...И денес имаме мешани бракови а и во историјата...Па и Александар Македонски зема Персијка за жена па што??? ПЕРСИЕЦ ЛИ БИЛ???

Не е вистина дека се ебела со Прелиќ како што САКААТ СРБИТЕ ДА ПРИКАЖАТ!

Се на се, ми се кења кога ги читам бугариве од какви лабилни примери пробуваат да извлечат факт...смешни сте!
Interesni se koga se macat malce poveke:wink:

Inace vo pravo si za Aleksandar :)

Od 6-7 zeni sto gi imal tatko mu Filip samo 2 bile od Makedonsko poteklo,pa duri ni Aleksandar ne bil 100% Makedonec po majka.

Kajgana Shop

На врв Bottom