Add or Remove Programs - не ми се прикажуваат сите програми?

• Креатор на темата Креатор на темата viktordojran
  • Време на започнување Време на започнување

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
Локација
valandovo
izleze eden mal problem kaj mene od remove programs ne mji gi dava site programi da gi trgnam.mi dava nesto od nesto a ne site.otidov chenge or remove programs da go sredam malko od malko kompjuterot ama ne mi dava mnogu programi sto gi imam od kom.kako da gi izbrisam sega tie ili uinstal da im dadam?

коа идеш на Start копчето, па после Programs, или All programs како и да е.. таму ако ги има програмите и ако има линк Uninstall..
или да идеш у Program Files и таму да влезеш у кој фолдер/програма сакаш да ја избришеш и да видеш дали има Uninstall фајл ?

Формат Це и гајле си немаш.

Симни ја програмата Your! Uninstaller, во неа се прикажува се :)

Или види во TuneUp Utilities 2008, има таква опција.

Формат Це и гајле си немаш.
Кога нервозата ќе ги премине границите.

Сепак, фоматирањето е краткотрајно спасување од фрустрациите на забавен систем. Подобро одржувајте го, отколку да го ипренатрупате па да го форматирате месечно. Глупости.

Совети:
1. Добар рам
2. Мал ама брз хард-диск
3. Дефраг барем еднаш месечно
4. Run->msconfig->startup и services кинење се што не треба.
5. Чистење темп
6. Бекап на цд и бришење на глупости од хардот
7. Правилно гасење на машината (без шат даун се фрагментира дискот)
8. Одбегнувајте hibernate (фрагментирање пак)
9. Рачно елиминирајте програми кои немаат анинстал (читај пијавици). Значи shift-delete на фолдерот во Program Files. Чистка во msconfig за ненекакви startups, и еден search и чистка во регистрито за програмчето и евентуални file extensions (она .dat пример) од истото.
10. Анти вирус (касперски или нод) и firewall на windows. Не претерувајте со 1000 програми за заштита, се добива контра ефект.

Кога нервозата ќе ги премине границите.

Сепак, фоматирањето е краткотрајно спасување од фрустрациите на забавен систем. Подобро одржувајте го, отколку да го ипренатрупате па да го форматирате месечно. Глупости.

Совети:
1. Добар рам
2. Мал ама брз хард-диск
3. Дефраг барем еднаш месечно
4. Run->msconfig->startup и services кинење се што не треба.
5. Чистење темп
6. Бекап на цд и бришење на глупости од хардот
7. Правилно гасење на машината (без шат даун се фрагментира дискот)
8. Одбегнувајте hibernate (фрагментирање пак)
9. Рачно елиминирајте програми кои немаат анинстал (читај пијавици). Значи shift-delete на фолдерот во Program Files. Чистка во msconfig за ненекакви startups, и еден search и чистка во регистрито за програмчето и евентуални file extensions (она .dat пример) од истото.
10. Анти вирус (касперски или нод) и firewall на windows. Не претерувајте со 1000 програми за заштита, се добива контра ефект.

11. Norton Ghost или друга слична програма, направете имиџ (бекап) на системската партиципација

земи си братче revo uninstaller ги има сите програми и кога ќе ги избришеш можеш да ги избришеш и регистрите

земи си братче revo uninstaller ги има сите програми и кога ќе ги избришеш можеш да ги избришеш и регистрите

Јас го користам истиот, и топло го препорачувам на секого на планетава, плус бесплатен е, не мора да се замарате со кракови.

Јас го користам истиот, и топло го препорачувам на секого на планетава, плус бесплатен е, не мора да се замарате со кракови.

и јас се согласувам и со двајцата :D и јас го иам...многу далавери праам со него...играм игра (не регистрирана) вика иам само 60 мин игра...кога ќе завршат минутите, ги копирам дата фајловите од играта на USB, унисталирам со рево унинсталер, инсталирам од ново, иам нови 60 мин, копирам дата фајловите назад...продужувам од кај што сум завршил :D

тоа е ..за без пари ќе крпиш ќе пустиш само гага да поминеш

и јас се согласувам и со двајцата :D и јас го иам...многу далавери праам со него...играм игра (не регистрирана) вика иам само 60 мин игра...кога ќе завршат минутите, ги копирам дата фајловите од играта на USB, унисталирам со рево унинсталер, инсталирам од ново, иам нови 60 мин, копирам дата фајловите назад...продужувам од кај што сум завршил :D

Или си зимаш key generator или пак си бараш регистрационен број по серискиот број од секоја таква игра. Твоето е многу замарање за ништо :helou:

Ова твоево како во флиперница... insert coin... :pos:

Или си зимаш key generator или пак си бараш регистрационен број по серискиот број од секоја таква игра. Твоето е многу замарање за ништо :helou:
Полека, пополека ќе стигне и до тоа!:toe:

Има мал милион програмчиња кои ја вршат функцијата на Add or Remove Programs. Кога не работи, најчесто може да е вирус и би предложил форматирање. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom