Првата плата...

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Поради тогашните услови за живот, немањето пари и целата тогашна ебана ситуација ме примораја да работам.

И да си ја добијам својата прва плата

во 7 одделение.

Животот не е фер нели?
Добро де и ја продаав пуканке у чаршија у 7 одд тоа ја не го рачунам.

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Што знам...ама по се изгледа едно кило марихуана.... :):)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Добро де и ја продаав пуканке у чаршија у 7 одд тоа ја не го рачунам.

Работање во пицерија не е тоа тоа? или пак продавање новине?

Ај не сакам само да почнам па да видиш што се работа од малав, а и немам намера да си го опишам животов.

не ме курчи

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Работање во пицерија не е тоа тоа? или пак продавање новине?

Ај не сакам само да почнам па да видиш што се работа од малав, а и немам намера да си го опишам животов.

не ме курчи
А јас кога се селев од Хрватска во Македонија бобми ми летаа над автобусот и ајде сега на сите треба даим биде жал за мене.....друга е целта на темата алооооо

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Доброооооооо значи ти незнаеп да се опаметиш. И немој да ме нервираш со тоа со жалењето ок? Очигледно забадијала ти с егодините и не моеш да се сфатиш самиот пошто си премногу надигнат, што знам фејмоз фејс на форумов па моеш да ми кажуеш мене било што и да ме цитираш на секој пост каде што пишуем нешто за себе и нешто за мојата интима.

Оладисе дан дојде ладен туш и те олади неучекувано и толку силно што и самиот нема да бидеш свесен на тоа.

Заборавив да напишам ја потрошив на мојот прв самостоен одмор.

хепи?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Доброооооооо значи ти незнаеп да се опаметиш. И немој да ме нервираш со тоа со жалењето ок? Очигледно забадијала ти с егодините и не моеш да се сфатиш самиот пошто си премногу надигнат, што знам фејмоз фејс на форумов па моеш да ми кажуеш мене било што и да ме цитираш на секој пост каде што пишуем нешто за себе и нешто за мојата интима.

Оладисе дан дојде ладен туш и те олади неучекувано и толку силно што и самиот нема да бидеш свесен на тоа.

Заборавив да напишам ја потрошив на мојот прв самостоен одмор.

хепи?
Одбрав добар ден и јас. Ти пишав пп ама нема везе. Што било како било сега сум 100% сигурен дека некој јаде бурек појше него што треба и сака да скарува луѓе.

Ја тебе те нервирам ти мене а се тоа ради трето лице е браво

Јас баталувам срањата.....христос се роди

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Со првата плата си бев Белград на Звезда - Милан. Најразумно потрошени мои заработени пари досега.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
јебига не ми се прави муабет,единствено првата плата ја зедов на време,другите после 4,5 месеца.
абе ништо не правиме кај се видело некој да зема 2000евра од седење а некој 100евра од тепање мозокот.и после ќе ми речат просек платата во Р.М изнесува просецно 200евра.владо владо,не мислам на владо туку на (владиве-влада) наши,што ги полнат странските банки со пари а нас не заебават ставете пари во нашите банки.:smir:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Првите пари нешто како пола плата (за 2 недели работа во Раде Кончар), добар дел заминаа во нет кафе за враќање на долгови.
Од второто работно место беше цела, ама пак дел ојде на истата работа.
Трето работно место ми беше нет кафе :pos:
Ја потрошив на убави ситници, и карта за концертот (и се што оди со тоа) на Соулфлај.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
prvata plata,t.e. nedelnica :) ja potrosiv da si gi platam smetkite od mob. pa slednata mi otide u castenje pa na majkami i kupiv pantaloni i tek od 4 nedelnica si kupiv malku garderoba za mene,i od site imav malce za izlaganje odvoeno:vozbud:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Uslovno receno platata od vikend pustanje muzika ja potrosiv....kade ako ne na drugo mesto...FkaFana!!!:)

Член од
24 април 2007
Мислења
47
Поени од реакции
0
Целата плата ја акнав на козметика и парфем и после срце ме болеше шо глупости купив....а да нормално ги частев по дома зашо ме носеше татко ми секој ден.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Пошто првата плата не ми беше нешто голема (пошто демек почеток и сл.) искрено не се ни сеќавам за што ја потрошив знам дека многу пари дадов за частање.

Ееее...после идеа втората и третата кои беа прилично добри и големи, тогаш отидов во ГТЦ и горе-доле се она што ми требаше како за почеток си купив (нешто облека, многу за компјутеров и сл.)

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Се сеќавам кога ја земав првата плата на сите им купив поклони и за мене не остана ништо.И од наредните им купував.Не можам да одолеам кога некој ќе види нешто сакам да му купам.Епа затоа сум без пари:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom