MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Не се два, туку 6 дена а седмиот, Творецот си го посветил на самиот Себе.И па не ми одговори на прашањето ... ЗАШО баш толку многу .. и како му успеало тоа во еден т.е два дена ?
Лелееее...излгеда не сум ги заприметил........Мозокот ја има следната фунција: „место„ за душата, учење, памтење, размислување, логицизирање, оознавање вистини и сл.Леле едвај го чекам одговорот на Мики за ова, осеќам ќе биде аут оф дис врлд :pos2:
Мики некако како да ми ги избегнуваш моите реплики на твоите постови..
Очигледно имаш ист број на години колку што имаш моментално број на постови Ако е така која функција тогаш ја има мозокот?
Емотивните реакции на нашата околина се нарекуваат душевност,.т.е. тие емотивни рекации се показател за тоа во какво расположение се наоѓа нашата душа, кога ги доживува настаните од нашата животн а околина.Пак вртење, заобиколување на одговорот...не беше муабетот..последиците од алхохолот, дрогата..
се дискутираше дека тоа се должи на хемиските процеси во организмот.
Исто така какви реакции (емоционални) предизвикува гледањето филм, спортски пренос, слушањето музика...тоа се надворешни информаци кои ги примаме (нешто прееска се смееше за интерактивноста со околината и емоцијалната реакција на тоа)
Да, и алкохолот и дрогата предизивикуваат одредени процеси во мозокот и така влијаат на чистото и здраборазумското однесување и самоконтрола на мозокот.