Apokalipto
Tredici
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 15.576
- Поени од реакции
- 2.585
имаше на вести лани на интернет го има гуглај малце ха ха. А тоа дека некој ќе стави во библија негово евангелие ми е мнооогу малку веројатно.
Прво...се опнал на јаже така да нема шанси да напишл евангелие..оти не бил сведок на најважниот дел..воскресението...имаше на вести лани на интернет го има гуглај малце ха ха. А тоа дека некој ќе стави во библија негово евангелие ми е мнооогу малку веројатно.
Да, да... Исус му рекол на Јуда оди предај ме и ќе си добиеш парички... хахаха... Кои гадни бзниси се вртеле во тоа време бреееее.... хахахаГо најдоа во Израел го преведија се на се околу 5-6 страници, пишува дека Исус му рекол да го предаде.
Сведоштва на она што се се' случувало, опфаќајки го и воскресението!!!Евангелијата се сведоштва на нешто повеќе од воскресението или не ???
а ако тој пишал нешто пред да се опне.....
Бидејќи истите од корен би ги измениле досегашните убедувања на верниците.Еве ме пак. На верниците им е повеќе од јасно дека НЕМА што друго да се додаде на Библијата. Таа Света Книга е дефинирана, завршена целина, составена од Стар и Нов Завет. И ништо повеќе! Таква кава е, веќе е истолкувана од Светите Оци (со исклучок на нецелосните толкува на Откровенитоето од Апостол Јован), така да толкувачите или пак средбите на Вселенските Собори, никаде не укажуваат на можноста за додавање нови материјали во Писмото.
и истиот во соработка со Гутенберг да го испечатат...Водено, Апостолот Јован, како најмлад Апостол, меѓу другото, ја имал улогата на контролор на комплетноста на Книгите од Новиот Завет, така да имал можност да провери дали таму (во Новиот Завет) недостасува некој мтеријал.