Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
i7 2600K е Ферари/Порше само ако работиш во CAD/Phostoshop/F@H и остали интензивни програми, екстремен мегамултитаскинг итн. За остали ствари, посебно гејминг, i5 2500K е најефтиното Ферари некогаш создадено :)

Ама тие ферарија ќе ги возиш само на 3, можда 4 патишта.

На сите други ограничувањето ти е 60 км/с. :P

i7 2600K е Ферари/Порше само ако работиш во CAD/Phostoshop/F@H и остали интензивни програми, екстремен мегамултитаскинг итн. За остали ствари, посебно гејминг, i5 2500K е најефтиното Ферари некогаш создадено :)
neee zatoa I5 2500K e skyline ili nekoe besno subaru twin turbo zosto e 4-5 pati poeftin od ferari, a ide skoro isto kako ferari. Normalno otkako ke mu prikacis laptop odnosno ke go cepnes malce :P me razbiras taka :) :) :)

--- надополнето ---

:aplauz::aplauz::zver:

Море требит SSD пред Sandy Bridge да се купит :P
И да, ќе треба да се дооптимизираат повеќето програми/игри за повеќејадрени процесори, ако мислеше на тоа.

btw, не ремети ако не сум те сфатил, ноќеска спиев само 1 саат и преморен сум :jaj: :)

--- надополнето ---

neee zatoa I5 2500K e skyline ili nekoe besno subaru twin turbo zosto e 4-5 pati poeftin od ferari, a ide skoro isto kako ferari. Normalno otkako ke mu prikacis laptop odnosno ke go cepnes malce :P me razbiras taka :) :) :)

Затоа реков најефтиното Ферари :)
И, се разбравме за "лаптопот" :D

ty ne e mnogu skap odnosno cenata za MK e sepak solidna za takov dzver :)

Ова е MUST HAVE! За таа цена, зверотиња!

Ако сакате можам да ви набавам на ново за 10500 одприлика. Има и некоја Black/Unlocked едиција за 11000 која искрено незнам што е разликата од обичната, после колоквиуми ќе ги проучам убаво:)

Ако сакате можам да ви набавам на ново за 10500 одприлика. Има и некоја Black/Unlocked едиција за 11000 која искрено незнам што е разликата од обичната, после колоквиуми ќе ги проучам убаво:)

Да не мислиш за обичната 2500 и 2500К? Пошто нема 2500 блек едишн. На 2500К е отклучен множителот.

Да не мислиш за обичната 2500 и 2500К? Пошто нема 2500 блек едишн. На 2500К е отклучен множителот.
na toj misli ama ke go prouci posle kolkviumite :) sepak ne e losa i taa cena sto ja nudis od kade i dali imaat garancija?

Тој е, така ми го пишуваше во ценовник:)

na toj misli ama ke go prouci posle kolkviumite :) sepak ne e losa i taa cena sto ja nudis od kade i dali imaat garancija?

Па 10% заштеда, не се малце на 11600. Гаранцијата е од Мебиус.

ke si kupis :D

--- надополнето ---

aaaa be toa e rabotata toj sam se kloka hahhahahaha zasto inace bi go kupil :D :D :D :D na primer ovoj mojov mu doaga nesto kako old school mussle car :party3: camaro Z28 ili dodge challenger 428 cherry , a ovie novive i5 kako nekoj nissan skyline turbo ili subaru impreza WRX STI , a i7 nesto kako porshe 911 turbo ili nekoe ferari au :) :) :) :) :)

--- надополнето ---

Ќе си купиш ако знаеш дека P67 е за колкање а H67 не е иначе ќе ја земеш 2-та верзија, и видно ќе се заебеш..ако зимаш Sandy Bridge за сток онда си дудук. Значи купувањето не е проблем..знаењето што да избереш и зашто е, ако сега ми вратиш со реплика од типот дека не е морално да се клока тогаш одговорот е да не се купува воопшто Sandy Bridge платформа во тој случај.

Ќе си купиш ако знаеш дека P67 е за колкање а H67 не е иначе ќе ја земеш 2-та верзија, и видно ќе се заебеш..ако зимаш Sandy Bridge за сток онда си дудук. Значи купувањето не е проблем..знаењето што да избереш и зашто е, ако сега ми вратиш со реплика од типот дека не е морално да се клока тогаш одговорот е да не се купува воопшто Sandy Bridge платформа во тој случај.
znaeme be deka H67 ne se kloka de de :) :) ama zatoa pa na P67 nemozes integriranata graficka da ja koristis se si ima svoi prednosti i nedostatoci

--- надополнето ---

taka taka tocno znam toa mi interesirase ke kontaktirame :) so dogledno vreme :)

--- надополнето ---

taka taka tocno ne malce znam toa mi interesirase ke kontaktirame :) so dogledno vreme :)

znaeme be deka H67 ne se kloka de de :) :) ama zatoa pa na P67 nemozes integriranata graficka da ja koristis se si ima svoi prednosti i nedostatoci

--- надополнето ---

taka taka tocno znam toa mi interesirase ke kontaktirame :) so dogledno vreme :)

--- надополнето ---

taka taka tocno ne malce znam toa mi interesirase ke kontaktirame :) so dogledno vreme :)

Ко да е нешто ептен јака таа вградената..

:)

Не зборам за тебе де, него општо да дадам до знаење дека има и такви, а згора на тоа ако некој купи H67 за да заштеди на пари за графичка тогаш е идиот, т.е. купува процесор од 250 евра а нема пари за асална графичка? па каде е тука балансот ? ако веќе идеш на таква варијанта земи си некоја HTCP кофигурација колку за да можеш да гледаш 720/1080p и не се замарај со хај енд процесори и платформи, значи нема логика на кратко :)

Не заборавајте на Z68 чипсетот.
Иначе се сложувам со Psyside за дискретната графичка, ако се купува и5/и7. Смешна ми е и опцијата за клокање на интегрираносто GPU :pos2:

Ко да е нешто ептен јака таа вградената..
ne deka e jaka ama sepak neli golem nedostatok e zosto da nemozes da ja koristis na P67 a na H nemozes da klokas mnogu bezveze moze i zatoa se nesto poeftini procesorive za razlika od prethodniot soket neznam mozebi

--- надополнето ---

Не зборам за тебе де, него општо да дадам до знаење дека има и такви, а згора на тоа ако некој купи H67 за да заштеди на пари за графичка тогаш е идиот, т.е. купува процесор од 250 евра а нема пари за асална графичка? па каде е тука балансот ? ако веќе идеш на таква варијанта земи си некоја HTCP кофигурација колку за да можеш да гледаш 720/1080p и не се замарај со хај енд процесори и платформи, значи нема логика на кратко :)
H67 e se poeftini maticni i nemora da znaci ima luge koi sto koristat samo jak procesor i ram memorija, grafickata ne im treba pa zatoa i postojat takvi maticni so integrirana graficka ili ponovo CPU so integrirana graficka... i da ne debateirame do zadutre za raboti koi sto si gi znaeme P67+2500K+4GB+6850/GTX560 ili pojaki od tie i mislam deka toa e dobitna kombinacija vo deneseno vreme se rabira go imame i luksuzot tuka odnosno golemiot + SSD i toa e dovolno za vo idnina P.S toa bese i muabetot prethodno se razbirame deka go zimas toj procesor ustvari za do klokas, duri sam se kloka donekade :ojea:

ne deka e jaka ama sepak neli golem nedostatok e zosto da nemozes da ja koristis na P67 a na H nemozes da klokas mnogu bezveze moze i zatoa se nesto poeftini procesorive za razlika od prethodniot soket neznam mozebi

Па затоа и постои Z68 чипсетот: можеш и да ја користиш интегрираната и можеш да го клокаш процесорот.
Интел го создадоа овој чипсет токму заради тоа, и дека многу луѓе се жалеа за истото. Исто така има и неколку други новини кај новиот чипсет.

Па затоа и постои Z68 чипсетот: можеш и да ја користиш интегрираната и можеш да го клокаш процесорот.
Интел го создадоа овој чипсет токму заради тоа, и дека многу луѓе се жалеа за истото. Исто така има и неколку други новини кај новиот чипсет.
donesoa kaj nas maticni so Z68 cipset ili uste ne e izlezen samo najaven e, me mrzi sea nautro da guglam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom