Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Не е дека нечини, ама од 4 јадрен процесор на 2 јадрен не иде, тоа не е апгрејд. Земи си i5 да не му ја мислиш за некоја година..
nema mnogu da mu ja mislam za 20 min ke go smenam ako imam pari se razbira fintata e sto sega mozam poveke da im zemam na moite delovi i epten bezbolno da se prefrlam na P67 platforma so site delovi dobri samo so procesor koj sto ne voopsto slab i taman za 1 godina ke mu dojde vremeto za menjavanje, a jas samo procesor ke treba da smenam za da napravam X 2-3 upgrejd ;) maticnata ke ja imam veke i se drugo se razbira samo CPU sto se menuva za 20 min i pak ke imam kako nov kompjuter :)

Кои кулери (140 mm) што ги има низ нашиве продавници се добри за на куќиште?

Zdravo moze li da mi kazete strana ili bilo so za da mozam da vidam sakam da nabavam laptop Panasonic cf 19 ili cf 28 ajde ke ve molam za informacija nekoja germanska bugarska ili bilo kakva strana za nastaro na ebay najdov ama ne znam kolku mi e sigurno :D falaa mn

Хахаха да не чекаа да искочи Z68 чипсетот па ден потоа да ги донесат и K моделите кај нас :pos:
Anyway, захвален сум што воопшто ги донесоа тие модели :)

Па богами..после 3 да не речам 4-5 месеци редно беше да ги донесат..башка само во анхоч :tapp: али за кого како е процесорот.тој е специјално направен за клокање,а не сите знаат да клокаат :)

Ако имаш P67 матична да :)
ke si kupis :D

--- надополнето ---

Па богами..после 3 да не речам 4-5 месеци редно беше да ги донесат..башка само во анхоч :tapp: али за кого како е процесорот.тој е специјално направен за клокање,а не сите знаат да клокаат :)
aaaa be toa e rabotata toj sam se kloka hahhahahaha zasto inace bi go kupil :D :D :D :D na primer ovoj mojov mu doaga nesto kako old school mussle car :party3: camaro Z28 ili dodge challenger 428 cherry , a ovie novive i5 kako nekoj nissan skyline turbo ili subaru impreza WRX STI , a i7 nesto kako porshe 911 turbo ili nekoe ferari au :) :) :) :) :)

--- надополнето ---

ke si kupis :D

--- надополнето ---

aaaa be toa e rabotata toj sam se kloka hahhahahaha zasto inace bi go kupil :D :D :D :D na primer ovoj mojov mu doaga nesto kako old school mussle car :party3: camaro Z28 ili dodge challenger 428 cherry , a ovie novive i5 kako nekoj nissan skyline turbo ili subaru impreza WRX STI , a i7 nesto kako porshe 911 turbo ili nekoe ferari au :) :) :) :) :)

--- надополнето ---

i7 2600K е Ферари/Порше само ако работиш во CAD/Phostoshop/F@H и остали интензивни програми, екстремен мегамултитаскинг итн. За остали ствари, посебно гејминг, i5 2500K е најефтиното Ферари некогаш создадено :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom