Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Ок не се нервирај глеаш дека сум лаик па затоа пробувам да најдам нешто слично на нет:smir:
Иначе читам и на некој странски форуми дека таа графичка 5750 е најисплатлива (кај нас околу 7000 се движи).
Е сеа ќе видам што ќе напраам,и што компјутер ќе земам иначе фала за помошта

Ок не се нервирај глеаш дека сум лаик па затоа пробувам да најдам нешто слично на нет:smir:
Иначе читам и на некој странски форуми дека таа графичка 5750 е најисплатлива (кај нас околу 7000 се движи).
Е сеа ќе видам што ќе напраам,и што компјутер ќе земам иначе фала за помошта

Земи го тој што го пишав (имам напишано од кај се деловите), само не 5670, туку 5750 од Анхоч (6500 ден. е таму). тие 1000ден. плус што ќе ги дадеш за 5750 ќе се исплатат и нема да ги жалиш. :)

Фала за помошта ама и покрај моите убедувања татко ми денес отиде и зема (изгледа ) послабо ПЦ.:kesa:
Матична плоча:Intel 775-G31 DDR2 800,SATA 2
Процесор:Интел 775 Core Duo 2.8 GHz
Меморија:RAM DDR2 800 2GB x2
Графичка:GT 240 1GB DDR3(за ова нејвише негодував:tapp:)
Се на се 17000 му земал така да незнам стварно што да мислам.

Фала за помошта ама и покрај моите убедувања татко ми денес отиде и зема (изгледа ) послабо ПЦ.:kesa:
Матична плоча:Intel 775-G31 DDR2 800,SATA 2
Процесор:Интел 775 Core Duo 2.8 GHz
Меморија:RAM DDR2 800 2GB x2
Графичка:GT 240 1GB DDR3(за ова нејвише негодував:tapp:)
Се на се 17000 му земал така да незнам стварно што да мислам.

Ај кажи ми точно кој модел го имаш (процесорот)

Процесорот:MB Intel 775-G31 MSI TM P-21 DDR2 800,PC x16,SATA 2,6 ch audio

Матичната плоча ти е ова.
Иди десен клик на My Computer и Properties и прочитај што ти пишува долниот дел од прозорчето.

Copmuter

Intel .........................

Забегав:kesa:
CPU Intel 775 Core Duo E5500-2.8 GHZ,800MHz,2mb

Мех, си се заебал.. ако ги играш само тие игри што ги навести и по нешто CoD, музика, нет, по некој филм итн. конфигурацијава ќе биде ОК, али за друго повеќе од ова заборави.

Да де не мислам Крајсис или незнам,Асасинг крид да ја играм.За Пес,Фифа,Менаџер,Нба и остали спортски заебанции.Евентуално CoD мада не ми е у преден план.
Иначе фала за помошта:smir:

Дечки едно мало советче сакам ново пц да земам а буџетот ми е 350-400 еура(сакам Intel и nVIDIA) па некој предлог?
Иначе ми е за поновиве игри

Дали некој може да ми објасне шо е муабетов со лаптовите гледам све јако имаат и ефтини пари ама интегрирана графичка ? шо е тоа интегрирана шо може да се игра на таква графичка ?

Дали некој може да ми објасне шо е муабетов со лаптовите гледам све јако имаат и ефтини пари ама интегрирана графичка ? шо е тоа интегрирана шо може да се игра на таква графичка ?

Не може да се игра на таква “графичка“

hi
имав напојување
тука
но ми цркна пред некој ден
може некој да ми каже kompatibilno napojuvanje? :)
i po moznost cena
fala pozz

Oд Мебиус,

Chiftec A80 450W v.2.3, w/12cm Fan, 80plus CTG-450-80P-bulk.
А поназад кога го кажав напојувањево и Чифтек како фирма, ептен го ругаше. Сега гледам го препорачуваш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom