- Член од
- 26 април 2008
- Мислења
- 154
- Поени од реакции
- 5
pisi do kolku pari ti se davatBus Width 64-bit, ќе одговарат? ми се чинит не
napajanjeto so kukisteto ti e ili nekoj brend
pisi do kolku pari ti se davatBus Width 64-bit, ќе одговарат? ми се чинит не
на која мислиш дека ќе ми е доволна, за GeForce или за ATI?Со твојот процесор оваа графичка картичка е сосема доволна бидејки ако земеш појака процесорот ќе ти биде тесногрло т.е. нема да можеш да ја искористиш графичката 100%. (Не сум сигурен дали и оваа ке ја искористиш 100%)
2000-2500 денариpisi do kolku pari ti se davat
napajanjeto so kukisteto ti e ili nekoj brend
ati 3650 8600gt 9500gt ovie se site isti koja e najeftina taa ja zemiна која мислиш дека ќе ми е доволна, за GeForce или за ATI?
2000-2500 денари
на која мислиш дека ќе ми е доволна, за GeForce или за ATI?
Нај евтина од овие е 8600GT, околу 2200-2400 денари е.ati 3650 8600gt 9500gt ovie se site isti koja e najeftina taa ja zemi
Зошто да не чини? Да не мислиш дека ке има проблеми кога ке ја купиш па да си ја однесеш дома со автоbus?:pos2:Bus Width 64-bit, ќе одговарат? ми се чинит не
не дека реизот немат да ја однесит до дома (кола ќе ја носит) туку на едната е 128 битен реизот, а кај мене е 64 битенЗошто да не чини? Да не мислиш дека ке има проблеми кога ке ја купиш па да си ја однесеш дома со автоbus?:pos2:
да е жив и здрав google ми поможи, битно е да имам PCI-E слот, а таков имам :wink:Многу битен реиз ејјј!!!!!:pos2::pos2::pos2:
(Сериозно, ширината на bus-от нема никаква врска со остатокот од твојот ПЦ, тоа си е интерно за самата картичка, односно ке ти функционира картичката беспрекорно колкав и да е bus-от)
Мислам дека е рано за ссд освем ако немаш многу кеш. Лично не би земал ссд од друг бренд освем Интел, али пробемот е што најефтиниот Интел ссд е околу 400 долари, кај нас евра.Кога на сетоа тоа ке се додаде дека за да ти се исплати треба и другите компомнети од компјутерот да ти се зверки, тогаш планирај си многу пари,се разбира доколку веќе немаш звер машина. :helou:luge kako da se dojde do ssd znae nekoj ,da se poraca od nekade ili slicno samo da ne ispadne uslugata da ja platam kako zivot da mi spasil nekoj znaci realno kaj nas e poskapo od 20 do 25 % neka bide da receme do 35% poskapo ne mi smeta samo da bide rabota
Само мала корекциа ...Мислам дека е рано за ссд освем ако немаш многу кеш. Лично не би земал ссд од друг бренд освем Интел, али пробемот е што најефтиниот Интел ссд е околу 400 долари, кај нас евра.Кога на сетоа тоа ке се додаде дека за да ти се исплати треба и другите компомнети од компјутерот да ти се зверки, тогаш планирај си многу пари,се разбира доколку веќе немаш звер машина. :helou:
Каков рам ,DDR , DDR 2 ,DDR 3 .Кажи каква конфигурациа имаш џанам ... Најди негде по гарантните листови сигурно пиши што рам имаш .може ќе звучам глупаво бидејки навистина не се разбирам баш ич во хардверскиот дел на компјутерот. имам еден гига рам и сакам да додадам уште два, мислам дека повеке од 3 секако не би ми затребале, а кога инсталирав windows 7 прочитав дека е потребно да имаш минимум еден но се препорачува да имаш 2. Што и како незнам но решив да надградам. можам едноставно да купам плочка од 2 гига и да ја додадам на овој еден или?