21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.
Мое лаичко објаснување за таа дупката:

Кога би се собрало доволно вода, длабоко во Земјата, на пр. 200 метри, не би предизвикало тоа тонење на земјата над водата?! Мислам да се собери доволно вода.....

Исто мое лаичко размислување на темава.
[video]http://youtube.com/watch?v=nFodteclx_o[/video]

--- надополнето ---

[video]http://youtube.com/watch?v=nFodteclx_o[/video]

Мое лаичко објаснување за таа дупката:

Кога би се собрало доволно вода, длабоко во Земјата, на пр. 200 метри, не би предизвикало тоа тонење на земјата над водата?! Мислам да се собери доволно вода.....
А јас имам едно лаичко прашање за тебе.
Ако дијаметарот на дупката е на пример 20 метри а длабочината 200 метри, дали ( [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]pr2 x height[/FONT]) 62800 метри кубни земја туку така можаѕ да испарат?

А јас имам едно лаичко прашање за тебе.
Ако дијаметарот на дупката е на пример 20 метри а длабочината 200 метри, дали ( [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]pr2 x height[/FONT]) 62800 метри кубни земја туку така можаѕ да испарат?

еве ти го одговорот

UNUTARNJA ZEMLJA - Ekspedicija u potrazi za Unutarnjom Zemljom 1/3

еве ти го одговорот

UNUTARNJA ZEMLJA - Ekspedicija u potrazi za Unutarnjom Zemljom 1/3

Има логика, запознат сум со тој материјал.
П.С. Тие долу ќе си ги испокршат метлите додека го расчистат насипот. :salut:

Ова ко со фотошоп да е правено...кругов е правилен.Добро а имало ли очевидци во моментот на создавање на дупкава?
Ииии глеам проголтало куќа и зграда...сигурно одеднаш не пропаднале како на цртан филм а и цел кварт ќе забележи.
Звуци,светлина?,тресење ово оно,нешо?

А онака,лаички,да прашам :)
Од прилика колку е дебела кората на земјата пред да почне шуплината(не ја памтам Патување во центарот на Земјата :) )

Локалните жители наводно се плашат да идат блиску до дупката. Суеверност?

Инаку не верувам дека е фотошоп, до сега ќе знаевме ако беше тоа.

каков фотошоп бе аман ... шо ви е ..
ојте до таму ако не посетете ги .. патем не е првпат ...

Геолозите имаат објаснение за дупкиве? Последен пат кога читав се уште си ја чешаат главата, а тоа дека е природен феномен е се уште под знак прашање.

Vredi da se vidi , ne tvrdam nisto deka e tocno ili ne tuku deka e dobar materijal i vredi da se istrazuva u ovaa oblast
Inaku ima 3 dela

Експертите во НАСА истакнуваат дека феноменот се случил пред 4,6 милијарди години, кога еден објект со големина на планета се судрил со Земјата.

Колизијата довела до создавање облак од камења „распрскани“ околу нашата планета кој се поставил на орбитата. Облакот времено се оладил, а камењата во него се собрале и го формирале она што денес го нарекуваме Месечина.

Во НАСА истакнуваат дека ударот бил толку силен што довело до ослободување на топлина и енергија од кои настанал океан магма кој содржел вода. Според научниците на американската вселенска агенција, водата испарила во вулкански ерупции, а магмата ладејќи се формирала слој камења под кората.

Научниците заклучиле дека на Месечината има многу повеќе вода отколку што се верувало, но оти таа се наоѓа длабоко под нејзината површина.

(земено од http://www.sitel.com.mk/dnevnik/zanimlivosti/nasa-mesechinata-nastanala-po-sudarot-shto-i-se-sluchil-na-zemjata)

Еве уште еден факт на Зекерија Сичин што на некој начин го потврдува и НАСА.

И ај и тука да тролам... што врска имаше формирањето на дупките во облаците и теоријата за формирањето на месечината со темава??? ќе давам картони за такви офтопици. (мислењата се префрлени во соодветните теми)

И ај и тука да тролам... теоријата за формирањето на месечината со темава??? ќе давам картони за такви офтопици. (мислењата се префрлени во соодветните теми)

А ја се чудам кај ми отиде постот. Еве да ти појаснам. Зекерија Сичин во својата теорија за планетата Нибуру изложува дека при формирањето на Сончевиот систем таков каков што е денес Нибуру при навлегувањето во системот удира во планетата Тиамат и од тој судир Тиамат се дели на два дела - поголемиот ЗЕМЈА и пмалиот Месечина.
Колку јас знам темава е баш за тоа така да ај биди така љубезен и врати го постот назад.
Благодарам

Е сега е веќе друго... си можел да објасниш и првиот пат :) не сум сезнајко па да знам дека биле поврзани :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom