21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Сериозно... хм ОК ако сакаш така НИКОЛА тогаш...
Да те прашам дали знаеш нешто за 13-от зодиачки знак? Тој што е помеѓу Скорпиа и Стрелец? Токму во средината на Галаксијата каде што на 21 12 2012 ќе помине сонцето? Ова се случува еднаш на 14 000 години мислам... и баш тогаш ќе се случи...
Си слушнал нешто за тоа?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Нит знам нит ме интересира. Ако имаш да кажеш нешто кажи си, што ме прашуваш. На некоја тема каде ќе има некое прашање во врска со некоја егзактна наука со задоволство ќе објаснам, на вакви теми само ќе ги регулирам дискусиите, бидејќи ич не ме интересираат.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Да те прашам дали знаеш нешто за 13-от зодиачки знак? Тој што е помеѓу Скорпиа и Стрелец? Токму во средината на Галаксијата каде што на 21 12 2012 ќе помине сонцето? Ова се случува еднаш на 14 000 години мислам... и баш тогаш ќе се случи...
Си слушнал нешто за тоа?
Демек д брт оф д Антихрист??
21.12 , почеток на Зима .. епа сеа нема да скиаме една година , ќе преживеме ај .. :)

Член од
22 мај 2008
Мислења
700
Поени од реакции
25
Си слушнал нешто за тоа?
Е па штом се десило пред 14000 години ке се случи и сега и како и тогаш земјата ке си остане како што е. Ако требало нешто да се случи ќе се случило и тогаш. Некој спомна во претходните постови дека ке биде истко како и со 2000 се очекувасе несто спектакуларно а не се деси ништо. Оваа Земја постоела милиони години и нисто не и се случило па нема и сега. И сега ке биде 2112 година ама од кога ние го сметаме времето. А според тоа од кога настанала планетата не е 2112 ако ме разбирате.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Леле стварно што збориш бе брат! ! !
Сериозно, ејјјјјј, значи навистина чим веќе на маите има прекинува календарот значи дефинитивно е крај на светот...
Save your souls!
Прашања

1. Што бидува ако Маите знаеле само до толку да избројат?

2. Што бидува ако позади каменот пишува „При завршување на Календарот се почнува од почеток“?

3. Што ќар од Маите да го предскажат крајот на светот а да не си ја предскажат сопствената судбина? (Ги истребаа како лебарки)!!!

Што тогаш?

Член од
9 јуни 2005
Мислења
211
Поени од реакции
23
Ne znam zasto site zboruvaat za kraj na svetot ,kolku imam procitano razgledano razguglano maite ne predviduvaat kraj na svetot tuku predviduvaat vrakanje na bogovite (koj se za niv bogovi) i zavrsuvanje na vledeenjeto na planetata od strana na lugeto i zapocnuvanje na vladeenje od strana na bogovite , duri i vo egipetskata mitologija i kalendar ima deka spored nivniot kalendar a po ovoj segasniot e 2012 predvidele vrakanjeto na pticata feniks i nejzino vladeenje so svetot (shto gostinot na milenko predvidel ke se vrati feniks vo makedonija :blabla: ) zatoa milslam ostavete ja temata na luge sto im e interesno ova a za seir ima mnogu temi

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ne znam zasto site zboruvaat za kraj na svetot ,kolku imam procitano razgledano razguglano maite ne predviduvaat kraj na svetot tuku predviduvaat vrakanje na bogovite (koj se za niv bogovi) i zavrsuvanje na vledeenjeto na planetata od strana na lugeto i zapocnuvanje na vladeenje od strana na bogovite , duri i vo egipetskata mitologija i kalendar ima deka spored nivniot kalendar a po ovoj segasniot e 2012 predvidele vrakanjeto na pticata feniks i nejzino vladeenje so svetot (shto gostinot na milenko predvidel ke se vrati feniks vo makedonija :blabla: ) zatoa milslam ostavete ja temata na luge sto im e interesno ova a za seir ima mnogu temi
Pa stom ke zapocne vladeenjeto na bogovite, a kraj na vladeenjeto na lugeto toa znaci deka ke dojde kraj na covekovata era i kraj na svetot.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Нема да дојде крај на светот, туку највероватно ке направат една "чистка" според снупикс. Иначе за горе наведеното од снупикс, имам исто така прочитано, дека според маите, од 1 до 12 ( тие бројки ) го преставуваат човекот, а 13 -ката е нешто возвишено ( наменета за Боговите ). Е сега.. дали доаѓа некој 13 период, година, ден нивни.. па затоа и го најавуваат доаѓањето на Богот/Боговите/Фениксот незнам..

Кога се ќе се поврзе, три или четири галаксии на тој датум ќе се најдат на иста рамнина, во врска со нибиру ( можда е измишљотина, али и во маитската историја се има споменувано, како планета на Богот ), некои книги наведуваат дека ке дојде до борба помеѓу доброто и злото, и уште мн мн податоци. На канал 5 со Миленко чув и дека 2012 год. ке биде невообичаена, бидејќи од таа година ќе започне царството на лавот, а Миленко одма тоа го поврза со Македонија..

Здрави и живи до тогаш, се глеаме на 21.12.2012 :smir:

R

Rikiboy

Гостин
2012-Nostradamus predvidel deka ke se obedini Carstvo vo Znakot Lav(MKD)A vprocem toa e godinata koga zavrsuva validnosta na Bukureskiot Dogovor so koj Makedonija e podelena...:helou::helou::helou::helou:

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
A si se zaprasal li koj ke go obedini kralstvoto. Kralstovo ke go obedini Antihristot. E sega problemot e sto ne znaeme koj e toj Antihristi. Ili Gruevski ili Lubeta ke da e. Ama za Lube ne mi se veruva posto vo Hag mu se isprale mozokot. Saka mir vo Makedonija.
Антихрист ?!

Од каде па тоа сеа ? Нас да не обедини антихрист ? .. или не сум сконтал ко што треба ?

Член од
17 јули 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
2012 се ми е вероватно што кажале, од календари и клетви
ама тоа со нубиру или како да е не мозам да поверувам!:nenene:

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Тоа со 2012 е толку изретардирано во последно време што филмската индустрија добро напредува од тој феномен.
Маите,Ѓупците од египет,И останатите Факинг цивилизации,што имаа маде да изградат нешто спектакуларно као StoneHendge,и ден денес да работи по природен пат,точно на почетокот на пролетта,сонцето изгрева низ еден процеп и осветлува таму некои си хиероглифи.
Во превод,само математика разбирале а глеате како и ден денеска е напредна цивилизација и покрај ерата на компјутерите.
Back To Topic.
Искрено повеќе верувам дека во 2012 ќе се случи некоја катаклизма, шо нормално и треба да се случи,и пред незнам колку илјади години била истата катаклизма.
Од гигантски чудни егзотични животни,еволуцираат во ова шо денес ние сме, и нормлано останатата природа.
Бај д веј, има секогаш НЕКОЈ шо ги знае тие работи денес познати како Масони.

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Е па тоа ти е катастрофата.Ќе се истопи целиот мраз од пичку материн и ќе стигне океанот до кај нас.Тогаш нема да одиме на одмор незнам каде во двор ќе имаш океан.Ќе пронајдат на северниот пол диносауриси,мајмуни со 15 глави и слични животни шо постоеле одамна,цели смрзнати не распаднати, можеби и некои гени ќе останат живи ќе направат некој експеримент да се родат пак такви глупости.Ако се стопи тој мраз верувај ме 20 % од мистериите за земјата стануваат одма разјаснети.Почнувајќи од постанок на земјата до постанок на човекот.
После тоа од радијацијата на сонцето, можеби ќе се смениме и ние.
Како порано имало гигантски суштества ниедно животно, а после тоа се појавиле луѓето,и го контролираат целиот свет.Можи после нас ќе се појави нешто друго срање:P.

А да даам еден мој пример за тие изгубени цивилизации ....

Као денес што ние ги величиме маите, инките, ѓупците од египет и сите стари изгубени паметни цивилизации, така сме и ние.
Само тие во нивно време знаеле да го користат каменот, а ние денес компјутерот.
Кој е понапреден?
Мислам дека сме еднакви сепак.....
ВО превод, доколку и нашава цивилизација изумре ете ненадејно од некоја еколошка катастрофа или што и да е...по многу време пак ќе се роди цивилизација...ќе почнат да најдуваат ископини од телевизори дискотеки училишта и ќе се чудат што кур е пак сеа ова?
И ќе речат Бреее мајката што напредна цивилизација, во една кутија го гледале цел свет, за дискотеките можи ќе станат храмови демек кој знае што, ДиЏеј стејџот ќе им изгледа на олтарот и слично.
Така идат тие срања.....

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Е па тоа ти е катастрофата.Ќе се истопи целиот мраз од пичку материн и ќе стигне океанот до кај нас.Тогаш нема да одиме на одмор незнам каде во двор ќе имаш океан.Ќе пронајдат на северниот пол диносауриси,мајмуни со 15 глави и слични животни шо постоеле одамна,цели смрзнати не распаднати, можеби и некои гени ќе останат живи ќе направат некој експеримент да се родат пак такви глупости.Ако се стопи тој мраз верувај ме 20 % од мистериите за земјата стануваат одма разјаснети.Почнувајќи од постанок на земјата до постанок на човекот.
После тоа од радијацијата на сонцето, можеби ќе се смениме и ние.
Како порано имало гигантски суштества ниедно животно, а после тоа се појавиле луѓето,и го контролираат целиот свет.Можи после нас ќе се појави нешто друго срање:P.

А да даам еден мој пример за тие изгубени цивилизации ....

Као денес што ние ги величиме маите, инките, ѓупците од египет и сите стари изгубени паметни цивилизации, така сме и ние.
Само тие во нивно време знаеле да го користат каменот, а ние денес компјутерот.
Кој е понапреден?
Мислам дека сме еднакви сепак.....
ВО превод, доколку и нашава цивилизација изумре ете ненадејно од некоја еколошка катастрофа или што и да е...по многу време пак ќе се роди цивилизација...ќе почнат да најдуваат ископини од телевизори дискотеки училишта и ќе се чудат што кур е пак сеа ова?
И ќе речат Бреее мајката што напредна цивилизација, во една кутија го гледале цел свет, за дискотеките можи ќе станат храмови демек кој знае што, ДиЏеј стејџот ќе им изгледа на олтарот и слично.
Така идат тие срања.....
Vo pravo si druze za poslednoto sto go kaza ako iskopuvaat. Epa za nas ubavo ke bide ako se stopi mrazot. Cela Britanija, Skandinavija, Kanada i ne ti znam koj uste ke bidat poplaveni i ke idat site u p.m. Vodata ke dojde i do nas i ke razvieme turizam. A za toa mozno e da se sozdadat nekoi monstrumi. Strasna rabota. Ama taka e. Vremeto nosi se. Edna greska i otide svetot.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Citav vaka na forumov po temive,ja zdogledav temava pa gledav postovive sto ste pisuvale,mi dojde nekoja potreba i jas da pisam pa ne bev registriran,i ajde samo poradi ova se registrirav,btw za temava gledam ste pisuvale mnogu,pa eve da pastiram jas link deka nema nikakva opasnost vo 2012,barem ne od nekoja planeta ili sl,malce ke se pomacite poveke za citanje ama nisto strasno :)

http://astronomija.com.mk/vest.asp?id=1431

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom