Кои се тие права што недостасуваат?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Znam be dardanian , ne sum ti jas od Mars dojden...:) za dzamiite zboram...ne za ubavite kukji :), a i vo toa kukjite koj ke zivee samo Gospod znae... :)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Do koga so nasi pari ke se gradat crkvi ?
Доста бре,ти најде за то да прајш муабет.Многу сакате да се фалите со тој 25.17 %,епа дали од даноците во МК учествувате со толкав дел.Жими долниов учествувате.Во Арачиново наплатата на струја е под 5 %.За другите места да не прам муабет.
Со наши пари си градиме цркви,од наши донации македонски,на македонски бизнисмени и ако требит и најголема во светов црква ќе прајме.Една библиска земја треба да има и една библиска црква.Имаш нешто против???
Оди жали се во Брисел за црквата...

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Се извинуваме, но вашиот пристап кон оваа тема е забранет.
Nema demokracia vo Makedonija, posebno na Kajgana !
Baniran sum od temata za Gruevski i Bugaria ?
Zoshto ? :toe:

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Nema demokracia vo Makedonija, posebno na Kajgana !
Baniran sum od temata za Gruevski i Bugaria ?
Zoshto ? :toe:
Погрешно ја разбираш демократијата.
Во секоја тема развиваш офтопик дискусии. Во такви случаи, демократски е и да бидеш отстранет од дискусијата :smir:

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Погрешно ја разбираш демократијата.
Во секоја тема развиваш офтопик дискусии. Во такви случаи, демократски е и да бидеш отстранет од дискусијата :smir:
Па гледај кој ги инициира ОФ-ТОПИЦИТЕ ! Банирајте ги инициаторите !
јаз отговарам саму на прашанја и не инициирам ОФ-ТОПИЦИ !
Ама кога е тешко да дискутираш со некого, нај-лесно е да го банираш .....

За плјукане и псуване очигледно се добиват наградни поени, а културното участие се казни ?!

Чьо засега ! :salut:

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Па гледај кој ги инициира ОФ-ТОПИЦИТЕ ! Банирајте ги инициаторите !
Па гледај де, еве баш оваа тема ти е пример за тоа кој иницира офф. За кој патак на оваа тема прашуваш?

За плјукане и псуване очигледно се добиват наградни поени, а културното участие се казни ?!
Чьо засега ! :salut:
Збогум е правилниот збор.... мочко еден... упс, грешка... плачко еден. :helou:

П.С. Мистик, овој петел е спремен за супа, кврц гласните жици насекаде по форумов. :)

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Jas ne brojam crkvi i dzamii , niti rabotam na zavodot za statistiki.
Otprilika znam deka sekoe selo muslimansko ima i dzamija, izgradeni od samite ziteli, isto kako sto gradat i ulici , kanalizacii , vodovodi, duri i ucilista si gradime , jas tamu kade sto ucev na osnovno uciliste se greevme na drva , no ucilisteto bese ogromno i tesko bese da se odrzat sporetite , pa se odluci da se stavi centralno greenje, site roditeli davaa pari za da se napravi toa, zarem ne e toa rabota na drzavata ?
Добро
во право си, ама не сте ни сами. И многу други училишта сами собираја пари, и тоа не ни биле со албанци. Не е тоа до правата. :)

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Дардан,дај доказ дека државата дала 650 000 евра за таа црква,па да дебатираме,вака треба да ти веруваме само на збор,нели?
Секаде цркви (а и џамии) се градат со донации од население,бизнисмени и сл,а таа донација поверојатно е дека ја дала МПЦ,барем според мене.
Како што реков,дај докази за ова па да дискутираме.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Дардан,дај доказ дека државата дала 650 000 евра за таа црква,па да дебатираме,вака треба да ти веруваме само на збор,нели?

Секаде цркви (а и џамии) се градат со донации од население,бизнисмени и сл,а таа донација поверојатно е дека ја дала МПЦ,барем според мене.
Како што реков,дај докази за ова па да дискутираме.​
Еве доказ за болдираново :)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Jas za ovaa crkva slusnav na vesti vcera, zal mi e sto ne mozam da najdam momentalno nekoj material za toa, no toa ke izleze nekoj den i togas ke vidime sto ke kazes. 650 iljadi evra za najgolemata crkva na balkanot, pari dadeni od vladata.

Eve uste nesto.
Скопското семејство Стевановиќ по девет години живеење во шатори и во напуштен опожарен магацин, денеска на Бадник беше израдувано со нов стан.

Премиерот Груевски на девет членото семејство кое во административно – судските лавиринти го има изгубено својот дом денеска му додели стан на користење се до конечното решавање на нивното станбено прашање. Даниела и Јордан и 7-те нивните дечиња од кои најмалото има само една година беа пресреќни што овој Божиќ нема да го дочекаат во магацинот без струја, вода и покрив кој прокиснува.

A na onie od brodec sto im gi zapalija kukjite, dzamijata.
Unistuvaj albansko , izgradi sopstveno

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
A sto ke kazes za ova ?
http://www.vest.com.mk/default.asp?id=126405&idg=6&idb=1916&rubrika=Skopje

Од Фондацијата Милениумски крст велат дека со пари од Владата прво ќе го доградат крстот, ќе ги изградат малата црква, конаците, лифтовите и ресторанот, а потоа ќе го дадат под концесија.

Покрај парите од Владата, од Фондацијата очекуваат да добијат пари и од Управата за јавни приходи, односно новото раководство на Управата да им го одобри побарувањето за повраток на ДДВ во висина од 270 000 евра.

Eve ti dokaz, vladata finansira provokativni proekti , postavuvanje krst , vo oblast kade sto vo golem broj se muslimani . A koga dojde vreme da se izgradi dzamija za potreba, ne za reklama i provokacija, site se dignaa deka ne moze da se izgradi istata.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Значит стварно две работи биле бесконечни,вселената и албанската глупост.
Абе ти читаш дека 9 години живееле во шатор алоо брее коскооо!!!!!

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
A koj i se krivi , kolku cigani ima sto ziveat na ulica ?
Zosto za niv nema stanovi ?

Rabotata e sto na albancite iako imaat kukji im se palat od samata drzava, i nim ne im se pomaga. Znaci ako imale rabota so kriminalci , drzavata treba da ima na um deka sepak tamu nekade ima civili, nevini lugje koi mozat da nastradat , a za toa treba kompenzacija za pretrpeni steti.
I navistina golem IDIOT si bil , posto se gleda deka za celi godini ne si mozel da naucis nesto poveke od toa sto rekol Ajnstajn, da znae i on koj samo go spomnuva jbg

Kajgana Shop

На врв Bottom