Еден убиен двајца ранети полицајци

Статус
Затворена за нови мислења.

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
ако се овие од планинска бура, брзо ќе се дознае по отпечатоците на автоматите, само не ми е јасно како се толку глупи и го оставиле оружјето во кола?! или воопшто не се плашат од нашата полиција?
Ne ja isklucuvaj moznosta da nosele rakavici pa da ne ostavile otpecatoci. Kolku i da se amateri, valjda gledaat TV i znaat..

Inaku.. Ne e ok da se insuinira pred da se znae povekje, ama deka izbegale vo Aracinovo, sepak toa e dovolen pokazatel za nie da ne mozeme da ja isklcuime opcijata deka se albanci. Zasto sepak, se znae koj ima avtomatsko oruzje vo Aracinovo... Toa sigurno ne se makedoncite koi ziveat tamu

С

Спенсер

Гостин
Тоа се вика крвна одмазда и нашата полиција не го практикува, за разлика од браќата...е некогаш си викам дека не е фер, ама тоа ти е, што да правиш :)

П.С. Ако сте толку нанервирани, гласајте за мене, правам логори по мерка :wink:

EPA VREME E DA POCNEME I NIE DA PRAKTIKUVAME 'KRVNA ODMAZDA'.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=88086
Официјално, оставката се должи на негови лични причини. Но, неофицијално, Рефет Елмази веќе подолго време имал нарушени односи со првите луѓе во полицијата.
Поради тоа, Елмази не бил веќе во можност да одговара на партиските цели и задачи во МВР и затоа поднел оставка.

Dali moze da bide ova , znaci da i se kaze na Grujo , deka nie mozeme da napravime haos , ako ne pravis kako ke kazeme nie od DPA ?
DPA ima sopstvena policija Kondovska grupa & telohraniteli, lugjeto se pokazaa deka mozat da sprovedat razni akcii , i deka zakonot ne vazi za niv, ubija covek vo ODRI , se razbra deka 2 se vo bolnica , no nikoj ne im mozese nisto. Koga razbrav deka lugje od DPA sproveduvaat akcii, znaev deka ke dojde denot koga ke i se vratat na policijata bumerang , mozebi deneska, a mozebi koga DPA ke stane opozicija, ova poslednoto najverojatno ke se sluci.
Mozno e mesanje na nekoja srpska sluzba, i voopsto ne e tesko da se ostavi kola vo Aracinovo, za da ete sega lugjeto da mislat deka toa se albanci od Aracinovo.
No edno znam a toa e deka vo Makedonija se izmesani razni sluzbi , vo policijata ima razni frakcii , sekoj ima svoi lugje vo taa policija.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Неколку недолични мислења избришани и преземени санкции...
По темата:
Нека истрагата излезе со информации, да се најдат сторителите и да се казнат согласно со законот.
Во овој случај законот е јасен:
Доживотен затвор за сторителот (сторителите)!
Независно од верска или национална припадност. Сите такви имаат едно заедничко: Криминалци се!

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
јас се согласувам дека првин треба да си нечовек па се друго за да убиеш човек..

но дали нашите брака гледаат така на работите..не..Арачиново стана прибежиште за секаков отпад...

само половина час пред убиството имавме постови од типот..јака мафија јака нација, треба да си фраер да бидеш криминалец..дрн дрн...уште ги имаме аватарите????

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
povik na divinata :) pak prorabotel zivotinskiot nagon na ubivanje zaradi opstanok.tesko so nekoj sto zivee vo 15 vek da delis drzava:).potrebno e uste mnogu mnogu mnogu vreme da se civilizirat da go dostignat 21 vek.do togas za zal ete vaka kese desavat nastani sto nalikuva na primitivizam neciviliziranost.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Ne znam kolku primetuvate no situacijata vo Makedonija a mnogu losha.Zamislete Policijata ne moze da vleze vo nekoi teritorii shto za mene e golem apsurd.
Toa te doveduva do chaos.No zoshto e vaka.Jas mislam deka gragjanite a posebno albancite ne mu veruvaat na policijata od 97 no posle edno vreme problemov nekako oblede no povtorno se aktivirashe koga lugje bliski do DPA likvidiraa lugje vo ODRI.A policiijata ne mozeshe nishto.
Okolu slucajot ocekuvam policijata da proizleze so cvrsta akcija i da ne se blamira so toa shto go frla topkata kon megjuetnickite odnosi.Krajno vreme e strukturite na MVR da gi ostava akciite kon patarinarite i carinicite i da obvrne posebna akcija kon tie shto se za ubistva
Jas znam deka DUI kako partija ne stoi zad oruzeni incidenti no zalam shto nekoi pokazuvaat prst kon ova struktura.Krajno vreme e da gi otfrlime predrasudite i da svatime deka Makedonija moze da odi napred ako site sme vo ist red.

p.s Ne veruvam deka MVR ke go reshi slucajot,shto moze zena znaeme site a shto mozhe Gorde glupite znaat

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Нека му е лесна земја на припадникот на МВР и искрено сочуство кон неговата фамилија.
Како и да е се гледа дека специјалните единици на МВР не се доволно заштитени во Македонија,без разлика што владата троши и по 50 милиони евра за канцалариски бироа,фотељи и лаптопи,можеше да купи и по некој панцир со тие пари,за да не ги убиваат екстремно изложените на опасност припадници на МВР.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Ajt, malku pod laden tus.. Da ne prokuvas.Ti, imas glava da razmislis malku. Na kogo najpovece odgovara da ima megjuetnicki spor vo Makedonija? Na Gruevski,? Ne, apsilutno. Covekot ja ima vlasta. Na DPA? Pa i tie se del od vlsta. Na DUI? Sega, nikako. Oti imaat direktiva od Kosovo, da ne smeat popreko da poglednat Makedonec, a ne da ubivaat. Kosovarite? NIkako. Tie, mnogu ubavo znaat deka se pod monitoring na svetot. E, pa koj ostanuva. Odgovara samao na SDSM i na Srbi, brate, na Srbi. Samo na niv vo moment na Balkanot odgovara da se prefrli vina na Albancite, za da si gi popravat poziciite.
Еве го овој комплексираниов ја најде српската врска.:pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Еве го овој комплексираниов ја најде српската врска.:pos2:

Moe мислење е дека се замешала Бугарската тајна служба,специјализирана за атентати,кој за неколку години убија повеќе од 150 Бугарски олигарси па сега да не им седат атентаторите џабе ги ангажираат во Македонија со цел да предизвикаат меѓуетнички конфликт помеѓу малцинствата и Македонците со што Бугарија би имала најмногу корист.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Makedoniju tek cekaju sukobi sa Albancima.
Македонија ја чека Нато и подобар живот...Вас Србите ве бараат од Нокиа..сакале мобилка да прват по ваш терк..што помала:vozbud:

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Нека му е лесна земја на припадникот на МВР и искрено сочуство кон неговата фамилија.
Како и да е се гледа дека специјалните единици на МВР не се доволно заштитени во Македонија,без разлика што владата троши и по 50 милиони евра за канцалариски бироа,фотељи и лаптопи,можеше да купи и по некој панцир со тие пари,за да не ги убиваат екстремно изложените на опасност припадници на МВР.
Значи АБЦ специјалните единици се опремени со најсовремена опрема и сите имат панцири а убиениот полицаец лека му земја е погоден странично таму панцир не фаќа погоден е во горниот дел на рака па странично крушумот го погодил во срце

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
АБЦ иако полицијата е една од најопремените на Балканот...вакви заседи тешко се предвидуваат...

а за бироата и лабтопите...па како ке се исперат пари..ти не знаеш како се троши фотеља од седење...секој мандат нова

--------------------

замешаност на други служби е тешко веројатна од неколку фактори

1.информации и развиена мрежа - треба да имаат човек внатре...
2.логистика -треба да имаат локална подршка а според локацијата правецот на бегството логистиката е...
3.нема дестабилизација..сите партии се дисциплирани од чичко сем и не смеат да писнат
4. ептен аматерски и општо...мириса на одмазда
5.последици за земјата на атентаторите доколку бидат фатени

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom