Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.222
Поени од реакции
952
Знае ли некој од вас дали интернет провајдерот на кој сум (односно луѓето што работат таму) можат да ја следат активноста на нивните корисници на интернет,кои страни ги посетуваат и сл.
Етички не би требало.
Ама таков народ сме љубопитен, па затоа внимавај што посетуваш :)

--- надополнето ---

Епа вака да прашам.
На другарка и го хакнаја фејсбукот од пред некое време и таа си отвори нов,но сега почна од овај хакнатиов да пишат на секого и ме праша дали можит некако да се избришит.Јас мислам дека во Пријави/блокирај ја оваа личност да го селектирам Fake profile и ке се избришит фб профилов т.е. појке души да го сторат тоа не само јас.Па сега да прашам дали можит со ова финта или џабе маката:)
Ангажирајте повеќе луѓе да го пријават профилот како лажен

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Фала за оговорите, ова го прашав пошто знам човек што е вработен во провајдеров кај што сум и еднаш, дур работеше нешто од дома, као на шала ми рече еве гледам на кои страни си била.
Не знаев дека така лесно може да се види кој што праи, а може и да се зезаше, па ја си праам параноја :) како и да е фала ви за инфото :helou:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.228
Поени од реакции
14.566
Вака сеа иам еден проблем и ако може мала помош...
Форматирав компјутер на едно другарче кај мене дома и сеа нејќе да се поврзе неговиот ПЦ на нет т.е. јавува лимитед ор но конективити додека ако го префрлам кабелот кај мене си е све ок.
На телекабел сум, не преку усб значи не ми требаат драјвери за модем.
Мрежната си свети и ја пингав така да работи, има некој идеја што би можело да биде проблем?

--- надополнето ---

а да и се јавив у телекабел и му кажувам што е проблемот (истото што го пишав тука) и дебилот ми вика а ти што мислиш дека е проблемот...

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Пробав и без рутерот но исто беше и си го уклучив повторно ама сега е подобар одколку другиве денови па ке видам како ке биди понатак..

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Епа вака да прашам.
На другарка и го хакнаја фејсбукот од пред некое време и таа си отвори нов,но сега почна од овај хакнатиов да пишат на секого и ме праша дали можит некако да се избришит.Јас мислам дека во Пријави/блокирај ја оваа личност да го селектирам Fake profile и ке се избришит фб профилов т.е. појке души да го сторат тоа не само јас.Па сега да прашам дали можит со ова финта или џабе маката:)
Кажи и да се јави во полиција. За ваква работа затвор се лежи.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Кажи и да се јави во полиција. За ваква работа затвор се лежи.
И на крај хакерот беше хакнат :) од страна на @оrtak, а тоа бил еден n00b што учит со мене.Во иста училница учиме само што таа е др смена и овај и го видел пасвордот каде што го зачувала на ком и си играше до сега,но јас малце го уплашив:Му викам на другариве колку да видам како ке реагират:Aбе го испингав прфилот таму преку цмд и дознав од кај е шо како и сега ке ја пријавиме таа ип и ке видиме на чие име гласит(А ова што го треснав е глупост голема ,истресив ненормално со тоа „пингање“ ,ама чоек кој прв пат слушат за тие работи тоа ти е,чудно реагираше :P ,а и немат досадвења појке од тој профил :).Сега уште да се соберат појке души за та го пријават како Fake Profile и свршена работа:)

А ова со полицијава незнам,големата ке ја напрајме :(

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
е па сега да видам дали има некој тука сто ке ми помогне???????? моментално сум во ДУБАИ арно ама има голем проблем тука сите сајтови се забранети пола од нив и на youtube,ни мотика ни ништо не отвора ама буквално ништо дури и skype е забранет да се симнува пробуваа многу типциња ама не им успееа па барам помош ако некој ми каже како да ги отворам страните ни земунда ни бгарена ама буквално се е забрането голем апел за помош!!!!!!!!!!!

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
е па сега да видам дали има некој тука сто ке ми помогне???????? моментално сум во ДУБАИ арно ама има голем проблем тука сите сајтови се забранети пола од нив и на youtube,ни мотика ни ништо не отвора ама буквално ништо дури и skype е забранет да се симнува пробуваа многу типциња ама не им успееа па барам помош ако некој ми каже како да ги отворам страните ни земунда ни бгарена ама буквално се е забрането голем апел за помош!!!!!!!!!!!
Инвестирај во VPN. Може ќе најдеш некој бесплатен со одреден месечен лимит (1-10 GB). Ако сакаш торенти/P2P, барај провајдер со (пакет кој има) сервери во Холандија и биди спремен да платиш ($5-20 месечно).

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Вака сега...Имам проблем,инсталирам модем Thomson THG-540 и треба да се инсталират драјвери.Драјверите ги имам ама се .sys екстензии шо значи не можам да ги отворам и не знам дека да ги ставам и шо да напраам со нив за да го средам модемо.Нема типична .exe инсталација и малку сум збунет.Ај некој шо ги барате овие работи нека каже шо а праам.Проба преку device menager мануелно да ги најдам ама не бива....

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.228
Поени од реакции
14.566
Вака сеа иам еден проблем и ако може мала помош...
Форматирав компјутер на едно другарче кај мене дома и сеа нејќе да се поврзе неговиот ПЦ на нет т.е. јавува лимитед ор но конективити додека ако го префрлам кабелот кај мене си е све ок.
На телекабел сум, не преку усб значи не ми требаат драјвери за модем.
Мрежната си свети и ја пингав така да работи, има некој идеја што би можело да биде проблем?

--- надополнето ---

а да и се јавив у телекабел и му кажувам што е проблемот (истото што го пишав тука) и дебилот ми вика а ти што мислиш дека е проблемот...
Ова никој незнае а?

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.222
Поени од реакции
952
Имам 3Max пакет од T-Home.
Дали можам во сетинзите да рутерот да наместам да се поврзува на друго корисничко име (на едни роднини, кои се исто на 3Max) и дали притоа ќе го трошам нивниот интернет?
(Инаку се е во ред од нивна страна, тие воопшто не го користат па затоа мене ми дозволија)

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
овердрајв ај плс ако мозис да се потрудис да ми најдес и да ми казес како треба со треба ако не ти е мака за узлуга мози сум досаден ама верувај ми овде е ГАДНО нема бас нисто поззз

--- надополнето ---

овердрајв ај плс ако мозис да се потрудис да ми најдес и да ми казес како треба со треба ако не ти е мака за узлуга мози сум досаден ама верувај ми овде е ГАДНО нема бас нисто поззз

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Имам 3Max пакет од T-Home.
Дали можам во сетинзите да рутерот да наместам да се поврзува на друго корисничко име (на едни роднини, кои се исто на 3Max) и дали притоа ќе го трошам нивниот интернет?
(Инаку се е во ред од нивна страна, тие воопшто не го користат па затоа мене ми дозволија)
Неможе, корисничкото име и лозинката се поврзани со телефонскиот број.

Kajgana Shop

На врв Bottom