Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Имам проблем со отварањето на Forum.kajgana.com i Facebook.com Ги отвара после 3 минури чекање?? некој да се имал ваков проблем до сега..Cookis Чистам секој ден,блокирана од Hosts не ми е Tracert преку Cmd Пробав што друго??

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Само овие две страни? На други немаш приметено доцнење?
Или други било кои 2-3 страни кога одеднаш ги отвораш? Доцнење (или де ае приметува нецелосно вчитување)?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Од работа вчера требаше да пратам меил до странство, ама по праќањето после 1-2 мин., ми стигна повратен меил дека пораката не е испратена, а адресата е точна. Пробав пак, и повторно истиот проблем. Не ќе да е до мене или...? :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Од работа вчера требаше да пратам меил до странство, ама по праќањето после 1-2 мин., ми стигна повратен меил дека пораката не е испратена, а адресата е точна. Пробав пак, и повторно истиот проблем. Не ќе да е до мене или...? :)
Што ти пишува во повратниот меил? Сигурно има некое објаснување

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Што ти пишува во повратниот меил? Сигурно има некое објаснување
Ова е текстот...

"I am sending you this message to inform you on the delivery status of a
message you previously sent. Immediately below you will find a list of
the affected recipients; also attached is a Delivery Status Notification
(DSN) report in standard format, as well as the headers of the original
message."

<admin@cbrnbio.com> delivery failed; will not continue trying

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ова е текстот...

"I am sending you this message to inform you on the delivery status of a
message you previously sent. Immediately below you will find a list of
the affected recipients; also attached is a Delivery Status Notification
(DSN) report in standard format, as well as the headers of the original
message."

<admin@cbrnbio.com> delivery failed; will not continue trying
Пробај прати од друг meil сервис (yahoo, gmail, hotmail...)

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Само овие две страни? На други немаш приметено доцнење?
Или други било кои 2-3 страни кога одеднаш ги отвораш? Доцнење (или де ае приметува нецелосно вчитување)?
Да да само тие 2 страни на никоја друга страна не сум осетил каснење се си е во ред еве за да го напишам постов 15 минути чекав xD..Пробав се шо знаев ама џабе..

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Неможам да најдам драјвери за матична ABIT GD8 Pro за ИксПе СП3. Moже некој да улета со добро решение.
HINT: Драјверите на официјалната страна на ABIT.com.tw не работат. Односно, од која причина незнам не ги поврзува со хардверот. Проверив комплетно со плочата и ОС инсталацијата, се е воред.

Ако ги има некој на CD нека ги спакуе во рар-че и ги зеам :)

Фалајте.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Да да само тие 2 страни на никоја друга страна не сум осетил каснење се си е во ред еве за да го напишам постов 15 минути чекав xD..Пробав се шо знаев ама џабе..
Уф, не знам...мислев ако е проблем кај повеќето страни да не е до самиот провајдер или ако претходно имаш симињано торент -мене ми се успорува конекција кон сите сајтови после користење уторент па го исклучувам рутерот од струја 15-20 секунди. После вклучување брзината е одлична...мислев да не е сличен проблем ама...изгледа не е. Можда да пробаш да смениш браузерот (ако си на ИЕ, пробај со хром или ФФ) колку да видиш дали е до cookies, подесувања, адд-они или не...не ми текнува у моментов што би можело да е друго.
Не знам дали е можно како друга опција да е до провајдерот, дали си пробал со анонимуспрокси (не да се логираш, само да ја вчиташ кајгана или ФБ) чисто да ја тргнеш и таа можност.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Уф, не знам...мислев ако е проблем кај повеќето страни да не е до самиот провајдер или ако претходно имаш симињано торент -мене ми се успорува конекција кон сите сајтови после користење уторент па го исклучувам рутерот од струја 15-20 секунди. После вклучување брзината е одлична...мислев да не е сличен проблем ама...изгледа не е. Можда да пробаш да смениш браузерот (ако си на ИЕ, пробај со хром или ФФ) колку да видиш дали е до cookies, подесувања, адд-они или не...не ми текнува у моментов што би можело да е друго.
Не знам дали е можно како друга опција да е до провајдерот, дали си пробал со анонимуспрокси (не да се логираш, само да ја вчиташ кајгана или ФБ) чисто да ја тргнеш и таа можност.
Јас користам Гуг`л Хром иначе пробав со ФФ и со Опера пробав ама не е до то...Исто така пробав и без да се логирам исто...:( Ако нешто дознаеш цитирај ме) или ПП

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Јас користам Гуг`л Хром иначе пробав со ФФ и со Опера пробав ама не е до то...Исто така пробав и без да се логирам исто...:( Ако нешто дознаеш цитирај ме) или ПП
Да не нагаѓам, види овде на линкот имале сличен проблем со отворање на форумот.
И кај мене цел ден е така. Мнооогу споро се отвара почетната страна на форумот.
На што заглавува долу статус барот? Waiting for нешто? Transferring data from што?
Помогнете ни за да ви помогнеме.
static.ak.connect.facebook.com
А facebook како ви отвара?
Според муабетот можеби се поврзани проблемите ФБ и кајгана (дали ради врзани профили или нешто друго).
Најдобро е ако Корун знае за овој можен проблем или да го прашаш Ацид или друг админ што го бива за форум-техникава.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Еве брат после вториот "tracert" се се среди сега ги отвара одма и ФБ и КГН.И сеуште не разбрав што беше проблемот... Btw Фала за помошта ако некој се соочи со ова нека проба се надевам дека ќе му помогни..фала на сите уште еднаш//

Член од
24 септември 2009
Мислења
41
Поени од реакции
3
Дали некој знае како да дознаам кој е корисничкиот email на некој корисник на flickr?? ПОшто имам таму профил отворено и сега не се сеќавам со кој имејл сум се регистрирал на тој профил.. А сакам да избришам некои слики. Ве молам за помош! Благодарам.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Дали некој знае како да дознаам кој е корисничкиот email на некој корисник на flickr?? ПОшто имам таму профил отворено и сега не се сеќавам со кој имејл сум се регистрирал на тој профил.. А сакам да избришам некои слики. Ве молам за помош! Благодарам.
Ако тој сајт при регистрација функционира како ФБ, форумиве, ИМДБ...каде при регистрација ти праќаат извесување по маил за активација/регистрација, пробај отвори ги сите свои акаунти...во некој сигурно имаш извесување за регистрација на сајтот.
Кога се оди на отворање сметка, те носи на YahooId...провери ги твоите Yahoo акаунти ако тоа досега го немаш направено.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
А кај мене што е работава со фејсбуков,кога ке му пишам на некој му се копират на 2-3 пати и само ми се рефрешират страната,преинсталирав вин,со друг пребарувач пробав ама џабе,само на мојов профил така правит а пак со друг влезам немат проблем.ЧАРЕ?.

Kajgana Shop

На врв Bottom