Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Како да поврзам 2 компјутери на 1 модем? Имам на главниот компјутер модем, сакам да го ставам и лап топот на истиот модем, имам кабел, ќе го поврзам, ќе пишам IP и останатите бројки и нема сигнал. Чаре?

п.с. edubuntu е, не е Windows
Друго... кој/каков интернет имаш и кој/каков модем имаш?

П

Паган-др

Гостин
Друго... кој/каков интернет имаш и кој/каков модем имаш?
Кабелски интернет (CabelTel), модемот Motorola тие што ги даваат. Со главниот компјутер ми е поврзан преку УСБ, а со лап-топот сакам преку Ethernet кабел.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кабелски интернет (CabelTel), модемот Motorola тие што ги даваат. Со главниот компјутер ми е поврзан преку УСБ, а со лап-топот сакам преку Ethernet кабел.
Јави им се на Cabletel, они треба да ти подесат се што треба.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да не ви е многу спор FACEBOOK????

Ај да ви помогнам: Одете во Settings - Application Settings - десно од тоа менито одберете Added to profile. Ако видите таму UNNAMED APP - бришете ОДМА!!! Тоа е глуп spybot!

Поздрав :helou:

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
znaci vaka imam lap top so edubuntu, doma imam wifi ama sega koga idam administration=>network ja ima samo zicenata mreza i modem, kako se podesuva wi fi na edubuntu?i nema add conection

zdravo na site.
imam mreza od 4 kompjuteri i me interesira dali ima programa so koja bi mozel da imam uvid na ostvareniot soobrakaj na sekoj kompjuter posebno ako nema takva barem nesto slicno .
pozdrav

:tv:
probaj so net limiter

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Еј за access point да направам и да го поврзам со друг рутер треба што? Иста ИП исти подесувања? Нешто друго?

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
каде треба да ја регистрирам на пејпал картичката ??? и дали треба таму да го напишам во тоа малото место ЦВВ-то или некој друг број(ЦВВ број за купување на нет барем јас така знам)ако мози со слики да ми го казете местото.фала од напред

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
каде треба да ја регистрирам на пејпал картичката ??? и дали треба таму да го напишам во тоа малото место ЦВВ-то или некој друг број(ЦВВ број за купување на нет барем јас така знам)ако мози со слики да ми го казете местото.фала од напред
Не можеш да се регистрираш ако си од Македонија.

Член од
17 март 2008
Мислења
58
Поени од реакции
0
Здраво на сите, имам еден голем проблем со интернетот. Јас сум корисник на кабловски интернет теле-нет, имам кабловска со интернет пред некој ден купив уште еден копјутер и сега сакам да го поврзам и него со интернет, арно ама имам проблем, пробав да го поврзам со switch на едниот имам интернет на другиот не, пробав и со друга варијанта на модемот имам два приклучока еден со усб еден со обичен кабел истото ми се случува едниот работи другиот не. бев таму во теле нет ги прашав дали мож да поврзам они ми рекоа да си купам свич и они требале да ми пуштат ип адреса па после да имам интернет ама за тоа треба да плаќам плус еден интернет секој месец. дали некој може да ми каже како можам сам да направам без да плаќам уште еден интернет.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Не можеш да се регистрираш ако си од Македонија.
Ама се регистрирав од Словенија незнам кој број треба да се напиши таму дали она шо е сеќурити код (CVV)или пак некој си друг број кој требело да ми го кажат во банката ?

@elvis прибај напишиси сам ип адреса во конекцијата ако неможи пак викниѓи нив ке ти наместат

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
Здраво на сите, имам еден голем проблем со интернетот. Јас сум корисник на кабловски интернет теле-нет, имам кабловска со интернет пред некој ден купив уште еден копјутер и сега сакам да го поврзам и него со интернет, арно ама имам проблем, пробав да го поврзам со switch на едниот имам интернет на другиот не, пробав и со друга варијанта на модемот имам два приклучока еден со усб еден со обичен кабел истото ми се случува едниот работи другиот не. бев таму во теле нет ги прашав дали мож да поврзам они ми рекоа да си купам свич и они требале да ми пуштат ип адреса па после да имам интернет ама за тоа треба да плаќам плус еден интернет секој месец. дали некој може да ми каже како можам сам да направам без да плаќам уште еден интернет.
јави се кај кабловскиот оператор они треба да ти подесат

Член од
17 март 2008
Мислења
58
Поени од реакции
0
јави се кај кабловскиот оператор они треба да ти подесат
абе они ќе дојдат ќе подесат, ама после треба да плаќам интернет за двата компјутера одделно. Ќе пробам сега со рутер ако не успеам ќе морам да ги викнам

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
абе они ќе дојдат ќе подесат, ама после треба да плаќам интернет за двата компјутера одделно. Ќе пробам сега со рутер ако не успеам ќе морам да ги викнам
Па ако ти треба ип адресата да не е променлива се мести само пиши ако сакаш подетално преку ПП :salut:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Овие те лажат поштено. Ова не е ресивер па да ти требаат два ресивери за да имаш на 2 телевизори независни програми.

Ако сакаш интернет кафе/играчница да отвориш? По колку ќе плаќаш интернет? 500 евра месечно???

Кажи им нека ти наместат таму, нека пуштат тоа адресите, ако не, тепај.

Kajgana Shop

На врв Bottom