Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Има некој искуство со Seedbox ? сакам да се претплатам на еден месец за да ми подигне ratio на приватен тракер

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Jas go napraviv toa..mislam go znam ama koga ce ja uklucam mozila pak istoto mi se pojavuva. Nez so e problemot. :(
Бриши ја и стави си друга верзија (стави си најнова, а ако ја имаш најновата, стави си една верзија постара од таа)

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
Зошто не можам да влезам од компјутер на лап топ, а од лап топ на компјутер влегувам, поврзани ми се преку wireless router ? Ај малку помош ? Еве што ми вели кога пробам да влезам од компјутер на лап топ ...

пробај со //c$ (во интернет прелистувач) независно стави кој диск ти е ставен под шеринг...

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
најдов една страница демек за заработка на интернет www.cashfiesta.com дали некој ја има отворено и дали навистина може да се заработи на неа зш еден имаше објавено дека во првите месеци се заработувало по 5-6000 ден па може по некое време да се достигне и до околу 27000?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
најдов една страница демек за заработка на интернет www.cashfiesta.com дали некој ја има отворено и дали навистина може да се заработи на неа зш еден имаше објавено дека во првите месеци се заработувало по 5-6000 ден па може по некое време да се достигне и до околу 27000?
па нормално дека тука се прават големи пари. што мислиш Бил Гејтс како стана милјардер.

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
па нормално дека тука се прават големи пари. што мислиш Бил Гејтс како стана милјардер.
е добро сеа се заебаваш а? ова го најдов на една страница и само сакав да дознаам дали е вистина

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
go imam istiot problem na magical samo sto jas do vcera go koristev wireless routerot i si imav internet na laptopot a sega moram da go priklucam na kabel i da imam internet konekcija
a ako go isklucam od kabel nemam internet
Wlanot mi e uklucen na kompjuterot a mi vika deka nemoze nisto da se povrze
nekoj se razbira da mi objasni ili da si najdam nekoj sto se razbira vo kom pa da dojde i on da mi go resi???

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
е добро сеа се заебаваш а? ова го најдов на една страница и само сакав да дознаам дали е вистина
Се што е премногу добро да е вистинито, најверојатно не е вистинито. За 27000 ке треба да засукаш ракави, а не да кликаш ко будала.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Aj tuka ke prasam.
Ne znam dali i nekoj drug go ima istiot problem, iako veruvam deka go ima. :)
Imeno, ovoj prokletiot messenger ne se otvora na mojot kompjuter. Mi javuva nekakov error, nesto povrzano so contact listata. Na drugi kompjuteri otvara.
Poznato mi e deka ova kelesite od microsoft pravat izmeni, za da se ide preku nivni serveri, pa valjda do niv e problemot, ama ova epten nervira ga go ebam.
Cajre nekoe?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Aj tuka ke prasam.
Ne znam dali i nekoj drug go ima istiot problem, iako veruvam deka go ima. :)
Imeno, ovoj prokletiot messenger ne se otvora na mojot kompjuter. Mi javuva nekakov error, nesto povrzano so contact listata. Na drugi kompjuteri otvara.
Poznato mi e deka ova kelesite od microsoft pravat izmeni, za da se ide preku nivni serveri, pa valjda do niv e problemot, ama ova epten nervira ga go ebam.
Cajre nekoe?
Прашањево постави го на темата наменета за тоа

Live Messenger проблеми, прашања и совети

И пиши таму кој ерор ти го дава (бројките) и по можност screen shot.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Имам динамична интернет адреса преку модем, ставам рутер, и нормално рутерот си ја форсира неговата адреса, а не мојата, при што таа станува статична нели, сега, праам порт форвардин ништо не се менува... како можам да си ја задржам динамичната адреса и нормално да ја појавува мојата а не на рутерот, зашто ако сакам да правам домашен хост неможам зошто ми ја крие адресата, некој совет ? :smir:

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Имам динамична интернет адреса преку модем, ставам рутер, и нормално рутерот си ја форсира неговата адреса, а не мојата, при што таа станува статична нели, сега, праам порт форвардин ништо не се менува... како можам да си ја задржам динамичната адреса и нормално да ја појавува мојата а не на рутерот, зашто ако сакам да правам домашен хост неможам зошто ми ја крие адресата, некој совет ? :smir:
Зошто воопшто правиш NAT кога не ти треба? Ако е за да користиш безжично поврзување тогаш не мораш да одиш со PPoE од рутерот, туку модемот да го приклучиш на LAN интерфејс па конекцијата да ја правиш од компјутерот (ова е слично на првото што си го имал). Други опции ти се да не правиш NAT или пак компјутерот да го ставиш во DMZ (стандардно решение за хостирање зад рутер).
Инаку биди малку попрецизен која е твоја адреса, ваљда под твоја подразбираш јавна динамички доделена адреса која сега ја добива WAN интерфејсот на рутерот, или?

Kajgana Shop

На врв Bottom