Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ако се пишува јузер и пас од сметката, тогаш:
Пристапот до оваа страница Ви е одбиен.

Да нема нешто што испуштам или не е до мене?
Или грешиш нешто или од кај нив е проблемот.

100% си ги знаеш USER и PASS и кое каде и како се внесува? Знам нешто беше со домашниот телефонски број за јузер....

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Или грешиш нешто или од кај нив е проблемот.

100% си ги знаеш USER и PASS и кое каде и како се внесува? Знам нешто беше со домашниот телефонски број за јузер....
Јузерот и пасот не ги грешам, во тоа сум сигурен. Друга работа: таму пробав да се логирам и порано и забележив дека пишува Трипл плеј. Јас користам аналогна кабелска и интернет, немам телефон. На сметките пишува user и pass, па тие сигурно не се ставени за џабе или за да личат. Им пишав мејл и на нив па ќе видиме што ќе излезе

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јузерот и пасот не ги грешам, во тоа сум сигурен. Друга работа: таму пробав да се логирам и порано и забележив дека пишува Трипл плеј. Јас користам аналогна кабелска и интернет, немам телефон. На сметките пишува user и pass, па тие сигурно не се ставени за џабе или за да личат. Им пишав мејл и на нив па ќе видиме што ќе излезе
Поубаво јави им се на телефон, вака не се знае кога ќе ти одговорат.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Имам томпсон од т-хоум, компјутер од продавница. Е сеа, на рандом време, компјутерот прекинува да го регистрира рутерот, давајќи дека не пронаоѓа никаква лан врска, а на рутерот сите сијалички си светат. Поради ова, морам да го гасам компјутерот од струја, за да се врати лан врската. Претпоставувам е нешто со струјата, да не знае некој нешто повеќе?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам томпсон од т-хоум, компјутер од продавница. Е сеа, на рандом време, компјутерот прекинува да го регистрира рутерот, давајќи дека не пронаоѓа никаква лан врска, а на рутерот сите сијалички си светат. Поради ова, морам да го гасам компјутерот од струја, за да се врати лан врската. Претпоставувам е нешто со струјата, да не знае некој нешто повеќе?
Ај нареден пат кога ќе ти го направи ова, наместо компјутерот, исклучи го рутерот од струја и стави го пак. Ако после ова се си се врати во нормала, значи рутерот те зеза, пробај смени му Firmware.

И ова ти се случува на LAN или WLAN?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ај нареден пат кога ќе ти го направи ова, наместо компјутерот, исклучи го рутерот од струја и стави го пак. Ако после ова се си се врати во нормала, значи рутерот те зеза, пробај смени му Firmware.

И ова ти се случува на LAN или WLAN?
Имам пробано тоа, не е до рутерот. На LAN се случува, на WLAN си работи одлично.

Кога сме веќе кај рутерот, треба да имам 10мбпс а рутерот се ресетира на 5. Ми рекоа дека линијата е океј, ме убедуваат дека до поврзувањето е проблемот, а не е. Може до рутерот да е нешто?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам пробано тоа, не е до рутерот. На LAN се случува, на WLAN си работи одлично.

Кога сме веќе кај рутерот, треба да имам 10мбпс а рутерот се ресетира на 5. Ми рекоа дека линијата е океј, ме убедуваат дека до поврзувањето е проблемот, а не е. Може до рутерот да е нешто?
Си пробал дали на друг компјутер поврзан за твојот рутер истово ќе го прави?

Пример, донеси некој лаптоп, поврзи го со кабел, види дали ќе заебава. Ако заебава, пробај смени си драјвери за мрежната, најди понови.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Си пробал дали на друг компјутер поврзан за твојот рутер истово ќе го прави?

Пример, донеси некој лаптоп, поврзи го со кабел, види дали ќе заебава. Ако заебава, пробај смени си драјвери за мрежната, најди понови.
Ок, предтоа имав друг компјутер на истиот рутер и не правеше така, значи да барам чаре у мрежната.

За вториот проблем нешто ?

Фала патем.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ок, предтоа имав друг компјутер на истиот рутер и не правеше така, значи да барам чаре у мрежната.

За вториот проблем нешто ?

Фала патем.
Кој втор проблем? :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Кој втор проблем? :)

:)..

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ај објасни ми го тоа.... РУТЕРОТ СЕ РЕСЕТИРА НА 5.

И од кај знаеш дека немаш 10 Mbps?

www.speedtest.net Провери тука, не прави ништо друго додека се проверува.

Ми ја ресетираат линијата од таму на 10мбпс а рутерот пак си се враќа на 5. На тоа мислев. Дечките од техничка ми кажаа дека линијата може да поднесе 10мбпс али нешто кај мене дома ја спречува...Е сеа, се е конектирано како што треба, затоа што порано имав 8мбпс, а сега ме заебава и ми тврдат дека не е поврзано како што треба. Јас мислам дека е до рутерот, па да побарам друго мислење пред да почнам да се расправам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Ми ја ресетираат линијата од таму на 10мбпс а рутерот пак си се враќа на 5. На тоа мислев. Дечките од техничка ми кажаа дека линијата може да поднесе 10мбпс али нешто кај мене дома ја спречува...Е сеа, се е конектирано како што треба, затоа што порано имав 8мбпс, а сега ме заебава и ми тврдат дека не е поврзано како што треба. Јас мислам дека е до рутерот, па да побарам друго мислење пред да почнам да се расправам.
Ај пробај конектирај се директно, без рутер, па види што ќе биде.
Или ако можеш, пробај и со друг рутер.

Ако и директно ти е вака исто, пробај директно поврзи интернет со некој друг компјутер / лаптоп.

Е ако и сега е исто, тогаш ДЕФИНИТИВНО е од кај нив.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Кросовер кабел, брцаш у 2-та кома, местиш IP-а на едниот 192.168.0.1 на другиот 192.168.0.2 напраи шеринг на мрежа и ќе се најдат. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom