Mainframe
Mr.Goodkat
- Член од
- 14 јануари 2008
- Мислења
- 336
- Поени од реакции
- 30
Ако се пишува јузер и пас од сметката, тогаш:
Пристапот до оваа страница Ви е одбиен.
Да нема нешто што испуштам или не е до мене?
Ако се пишува јузер и пас од сметката, тогаш:
Или грешиш нешто или од кај нив е проблемот.Ако се пишува јузер и пас од сметката, тогаш:
Пристапот до оваа страница Ви е одбиен.
Да нема нешто што испуштам или не е до мене?
Јузерот и пасот не ги грешам, во тоа сум сигурен. Друга работа: таму пробав да се логирам и порано и забележив дека пишува Трипл плеј. Јас користам аналогна кабелска и интернет, немам телефон. На сметките пишува user и pass, па тие сигурно не се ставени за џабе или за да личат. Им пишав мејл и на нив па ќе видиме што ќе излезеИли грешиш нешто или од кај нив е проблемот.
100% си ги знаеш USER и PASS и кое каде и како се внесува? Знам нешто беше со домашниот телефонски број за јузер....
Поубаво јави им се на телефон, вака не се знае кога ќе ти одговорат.Јузерот и пасот не ги грешам, во тоа сум сигурен. Друга работа: таму пробав да се логирам и порано и забележив дека пишува Трипл плеј. Јас користам аналогна кабелска и интернет, немам телефон. На сметките пишува user и pass, па тие сигурно не се ставени за џабе или за да личат. Им пишав мејл и на нив па ќе видиме што ќе излезе
Ај нареден пат кога ќе ти го направи ова, наместо компјутерот, исклучи го рутерот од струја и стави го пак. Ако после ова се си се врати во нормала, значи рутерот те зеза, пробај смени му Firmware.Имам томпсон од т-хоум, компјутер од продавница. Е сеа, на рандом време, компјутерот прекинува да го регистрира рутерот, давајќи дека не пронаоѓа никаква лан врска, а на рутерот сите сијалички си светат. Поради ова, морам да го гасам компјутерот од струја, за да се врати лан врската. Претпоставувам е нешто со струјата, да не знае некој нешто повеќе?
Имам пробано тоа, не е до рутерот. На LAN се случува, на WLAN си работи одлично.Ај нареден пат кога ќе ти го направи ова, наместо компјутерот, исклучи го рутерот од струја и стави го пак. Ако после ова се си се врати во нормала, значи рутерот те зеза, пробај смени му Firmware.
И ова ти се случува на LAN или WLAN?
Си пробал дали на друг компјутер поврзан за твојот рутер истово ќе го прави?Имам пробано тоа, не е до рутерот. На LAN се случува, на WLAN си работи одлично.
Кога сме веќе кај рутерот, треба да имам 10мбпс а рутерот се ресетира на 5. Ми рекоа дека линијата е океј, ме убедуваат дека до поврзувањето е проблемот, а не е. Може до рутерот да е нешто?
Ок, предтоа имав друг компјутер на истиот рутер и не правеше така, значи да барам чаре у мрежната.Си пробал дали на друг компјутер поврзан за твојот рутер истово ќе го прави?
Пример, донеси некој лаптоп, поврзи го со кабел, види дали ќе заебава. Ако заебава, пробај смени си драјвери за мрежната, најди понови.
Кој втор проблем?Ок, предтоа имав друг компјутер на истиот рутер и не правеше така, значи да барам чаре у мрежната.
За вториот проблем нешто ?
Фала патем.
Кој втор проблем?
..Имам пробано тоа, не е до рутерот. На LAN се случува, на WLAN си работи одлично.
Кога сме веќе кај рутерот, треба да имам 10мбпс а рутерот се ресетира на 5. Ми рекоа дека линијата е океј, ме убедуваат дека до поврзувањето е проблемот, а не е. Може до рутерот да е нешто?
Ај објасни ми го тоа.... РУТЕРОТ СЕ РЕСЕТИРА НА 5.
Ај објасни ми го тоа.... РУТЕРОТ СЕ РЕСЕТИРА НА 5.
И од кај знаеш дека немаш 10 Mbps?
www.speedtest.net Провери тука, не прави ништо друго додека се проверува.
Ај пробај конектирај се директно, без рутер, па види што ќе биде.
Ми ја ресетираат линијата од таму на 10мбпс а рутерот пак си се враќа на 5. На тоа мислев. Дечките од техничка ми кажаа дека линијата може да поднесе 10мбпс али нешто кај мене дома ја спречува...Е сеа, се е конектирано како што треба, затоа што порано имав 8мбпс, а сега ме заебава и ми тврдат дека не е поврзано како што треба. Јас мислам дека е до рутерот, па да побарам друго мислење пред да почнам да се расправам.