Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво дечки.
Побудалев. Се зафатив за работа што делумно ја знаев, за на крај да завршам со нервозно кршење на драгата тастатура.
Форматирав компјутер, cd-а за driver-и немам, спуштав од интернет. За network adapter не можам да се снајдам. Од претходниот OS имам (device manager): network adapters-> Realtek RTL8139 PCI Fast Ethernet, ама на која и страна да одам за овој драјвер, ме префрлаат на страната на realtek, од кај што не можам да стигнам до соодветниот. Што ми е потребно?
Со почит кон мојата тастатура.... :)
Фала ви однапред.[/QUOT

оди во device manager и барај во нетворк адаптерс таму ти е ова Realtek RTL8139 PCI Fast Ethernet и оди десен клик упдејт и барај во него онлајн да го упдејтирас ако пак немозит така јас ги имам драјверите дека ке со гледам по бројкава и кај мене е Realtek RTL8139 PCI Fast Ethernet,само дај мсн нешто за да ти ги пустам

Напишано од dragansk
имам едно прашање, не знам што се случи со http://cpanel.globalmkd.co.cc/ има некој си измени, и сеа како да влезам на усерот што го имав :S за да може да ги земам работите што се на хостот :S, а кога ке влезам на domainot што го имав таму, имам ставено форум вика Database error. чаре

кажете некое друго чаре за ова, доменот уште постои чим вика грешка со базата, како да продолжам да го имам тој домен, како да симнам работи од усерот

Ке може некој да ми објасни како да го конектирам десктоп ПС со лаптоп преку бежичен рутер (за да користам интернет и на двата) ? Фала однапред

Ке може некој да ми објасни како да го конектирам десктоп ПС со лаптоп преку бежичен рутер (за да користам интернет и на двата) ? Фала однапред

Уклучи на лаптопот Wireless
Направи Search
Најди си ја твојата мрежа
Внеси си шифра (password)

Толку :toe:

Уклучи на лаптопот Wireless
Направи Search
Најди си ја твојата мрежа
Внеси си шифра (password)

Толку :toe:

Го знам тој дел , но ме интересира како да ја направам конекцијата на десктоп ПС со рутерот. Пробував неколку пати но безуспешно.
Некој туторијал ?

Го знам тој дел , но ме интересира како да ја направам конекцијата на десктоп ПС со рутерот. Пробував неколку пати но безуспешно.
Некој туторијал ?

Купи си Wireless USB и толку.
Ако ти е блиску рутерот, купи си лан кабел, поврзи рутер-РС и толку.

Се заборавав да прашам па сега ми текна:)
Зошто кога оклучувам интернет, и не ми се оклучува пример за 5-6 секунди туку за 1-2 минути.?
Во што е проблемот/

Се заборавав да прашам па сега ми текна:)
Зошто кога оклучувам интернет, и не ми се оклучува пример за 5-6 секунди туку за 1-2 минути.?
Во што е проблемот/

Мислиш кога уклучуваш?
И каков интернет користиШ?

Телекабел.

Како тоа "го уклучуваш"? Кабелскиот интернет е секогаш "уклучен", нема потреба од вртење кон централа како за DSL. Ако го гасиш модемот и/или рутерот - немој :)

Како тоа "го уклучуваш"? Кабелскиот интернет е секогаш "уклучен", нема потреба од вртење кон централа како за DSL. Ако го гасиш модемот и/или рутерот - немој :)
Не го гасам модемот, туку Адаптерот..
да не има нешто тоа врска?:help:

Не го гасам модемот, туку Адаптерот..
да не има нешто тоа врска?:help:

А адаптерот на што дава струја?
На модемооот. Што значи ГО ГАСИШ МОДЕМОТ!

Не го чепакј модемот и толку.

Абе кај мене излегвит во нетњорк еден рутер дир-300 и како да му кренам нет

пасс незнам

Абе кај мене излегвит во нетњорк еден рутер дир-300 и како да му кренам нет

пасс незнам

Пак ќе ти кажам, научи граматика.

Научи? Ај да те проверам:

Постави ми убаво прашање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom