Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
имам проблем со даунлоудот, кога го тестирам си покажува дека имам 3мб даунлоад брзина, а коа ке уклучам на пример уторент, ме јебе со 20кб/с.. чаре? иначе имам макс адсл 100 пакет ако тоа нешто значи

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
имам проблем со даунлоудот, кога го тестирам си покажува дека имам 3мб даунлоад брзина, а коа ке уклучам на пример уторент, ме јебе со 20кб/с.. чаре? иначе имам макс адсл 100 пакет ако тоа нешто значи
Не мери брзина според торентите, брзината на торентот зависи од тоа колку сидери има вклучено. Пробај од download.com симни некоја програма па види колкава ќе е брзината :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Немаш проблем со даунлоадот, имаш проблем со торентот кој нема доволен број на seeder-и (односно праќачи). Затоа не можеш да постигнеш голема брзина. Или барај друг торент (не торент клиент), или биди трпелив додека се закачат повеќе луѓе...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Симињај си торенти од www.zamunda.net, немам видено торент од овде да ми иде со помалце од 250 кбпс. Пред да го напраам првото намалување на брзина што се дешава на 50 гига, константно симињав со 750 kbps.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Симињај си торенти од www.zamunda.net, немам видено торент од овде да ми иде со помалце од 250 кбпс. Пред да го напраам првото намалување на брзина што се дешава на 50 гига, константно симињав со 750 kbps.
Е симнувај торенти, ама ајде направи акаунт на замунда де :)
Исто тука треба да внимаваш, рејтингот многу да не ти падне дека тогаш ќе ти отиде акаунтот. Значи одвреме-навреме треба и да качиш некој торент

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
Ова што го симнувам моментално има 9 активни seeds од 27, па пак се влече ко црево.. со 50 кб/с

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ова што го симнувам моментално има 9 активни seeds од 27, па пак се влече ко црево.. со 50 кб/с
Абе друже може да има и 20 активни сидери, но ако го ограничат аплоадот на 2-3 кб се ти е џабе :)

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
Абе друже може да има и 20 активни сидери, но ако го ограничат аплоадот на 2-3 кб се ти е џабе :)
Ограничив и јас аплоуд, па тера даунлоадот малце побрзо- 90кб/с, ми преостанува да си чекам само.. можда ќе убрза :D
Фала во секој случај

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Веќе ти пишав на другата тема, според бројките што ги измери docsdiag ништо не ти е намалено, не се намалува брзината ни по 100GB, a поспоро ти симнува или затоа што е оптеретен јазелот или друга причина е што тк се заебаваат со портите за да го поебат сообраќајот на торентите.
Стави енкрипција на сообраќајот и смени порта. Знам една "чиста" порта ама за тоа само пп.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
кажете некои сајтови каде што аплоудираш слика, и си го вметнуваш лицето во претходно поставен клип арт. она, пример, коби брајант куца, и ти си ја местиш фацата наместо неговата =)
имаше еден .ru сајт, ептен добар, ама букмакрот ми го нема =)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
кажете некои сајтови каде што аплоудираш слика, и си го вметнуваш лицето во претходно поставен клип арт. она, пример, коби брајант куца, и ти си ја местиш фацата наместо неговата =)
имаше еден .ru сајт, ептен добар, ама букмакрот ми го нема =)
http://www.faceinhole.com/us/

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Го форматирав компјутерот, направив адсл конекција, и 15тина минути откако ке се вклучам на интернет ми се појавува следново прозорче, (пред сликава беше отворено прозорче со Send/don't sent error, кликнав за да видам за што се работи и ми се појави ова):

Кога кликнав на To view tech inform. about this error ми се појави ова:

А фајлот се наоѓа во овој фолдер:

И без разлика дали ќе кликнам нешто или не, после некоја минута ми се блокира интернетот, звук нема и др. проблеми. Го форматирам се точно како што треба, сум форматирал разни компјутери и не сум имал сличен проблем. Па дали некој знае како може да се реши ова. Поврзани се 2 компјутери мрежно, со адсл конекција.

Фала однапред.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Го форматирав компјутерот, направив адсл конекција, и 15тина минути откако ке се вклучам на интернет ми се појавува следново прозорче, (пред сликава беше отворено прозорче со Send/don't sent error, кликнав за да видам за што се работи и ми се појави ова):

Кога кликнав на To view tech inform. about this error ми се појави ова:

А фајлот се наоѓа во овој фолдер:

И без разлика дали ќе кликнам нешто или не, после некоја минута ми се блокира интернетот, звук нема и др. проблеми. Го форматирам се точно како што треба, сум форматирал разни компјутери и не сум имал сличен проблем. Па дали некој знае како може да се реши ова. Поврзани се 2 компјутери мрежно, со адсл конекција.

Фала однапред.
Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer. :helou:

Член од
28 април 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Ако знае некој нека помага, Ми треба програма да ми генрерира надворешна IP. Поврзан Сум преку рутер и имам внатрешна ИП, а ми треба некоја Програм да ми генериа НАдворешна ИП, нешто слично како шо е таа што Влева Во рутерот од провајдерот.

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
Може ли некој да ми каже како може да избришам повеќе контакти на мсн одеднаш а не еден по еден ?:nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom