Шева у Челзи дојде 4тата сезона со Абро, и тогаш не освоија титула .
Челзи најмногу трошеа под капата на Раниери но завршија втори, потоа Мурињо ги зема и почнаа да газат во Англија, незнаеа да примат гол а не па да загубат .
А ЛШ ти е веќе друга бариера, кога ке се редуцира бројот на тимовите имаш 8 од нив кои подеднакво се кадарни за самиот врв, и сите се со подеднакви шанси за истиот така да таму, поготово во едно полуфинале, неможеш да двоиш овој или оној е најдобар, без разлика на кадарот со кој располагаат .
И како тоа Челзи не потрошиле многу пари, па прва сезона фрлија преку 100 милиони
фунти, поточно 120 :|, aли како што реков, имаа подлога која им гарантира ЛШ и пред Абро, Сити тоа пред арапите и пред оној од Тајван го немаа .
Се што треба е пласман у ЛШ и добар тренер, некој ко Капело ( се ми мириса на него по СП ) па ти колку и да тераш некои свои филозофии, они ке бидат главниот конкурент на Јунајтед, Челзи и Арсенал а ке имаат прејак тим, е сеа гаранција дека ке освојат нормално, нема, никогаш нема, али дефакто ке се на ново скалило кое ке ги направи една од најдобрите екипи во Англија а со тоа и во Светот ( у топ 10 ) .
А за Реал ? Не ме зезај, па у Шпанија по Јануари само 2 екипи ке се борат за титулата ( ко и секоја година ), ако си прател шпанско така е у последни неколку години, така и ке остане, овие остантиве имаат капацитет максимум до трето .
п.с. Немој да мислиш дека сум среќен ради ваквото одвивање на настаните, знам ја они кон кого ке се дрзнат у Интер, тоа е Маикон, а со јужноамериканциве никад не се знае . ЛШ + 200 000 фунти неделно и нема да пали муабетот, Сити немале историја .