A
apidrone
Гостин
Леле кај си ја нашлаСо моќта на Гугл и сивиот череп![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Леле кај си ја нашлаСо моќта на Гугл и сивиот череп![]()
Значи правоаголник со плоштина „а на квадрат“. Мене колку што ме учеле во основно, тоа е квадрат, а на квадратот сите страни му се исти. Ако некој знае што е финтата со задачата, нека не просветли.
Втор дел електротехника (важи за сите ова):
1. Услов за максимална моќност (ел коло, изведување, график)
2. Тевененова или Нортонова (со доказ)
3. Дадени се три равенки со три непознати, да се наведе од која формула е изведен бројот на равенките, да се каже секој член што претставува, што значат плусовите, а што минусите.
Да не има некој од Б паралелка што ја реши третата задача??
Ја сум 2ра год. Лани Кацарска ми предаваше, и истото го спомна како што викаш ти, а равенките ги имаше. Секако треба да ги знаеш равенките за да можеш да решаваш такви кола.Кацарска кажа дека ќе има само: Услов за развивање макс. моќност во приемникот и доказ на тевененова теорема. Ова со равенкиве не го спомна. Од која паралелка си?
кај верка малце е потешко, за да положиш кај неа треба да имаш над 50% од теорија и над 50% од задачиВерка ми предава... Кај неа како е?
Ееее таа! Која е, што е?
Асистентка ми е мене по математика. Фина е се` само што лесно се збунува на табла кога ќе почнат да и довикуваат од позади е вака е е не е така е вака е онака е -.- Иначе многу знае
Не бе, нигде ја нема на ФБ![]()
Што е со 3тава задача???
![]()
Мислам дека прашањето од 15 поени е доказ на Тевененова теорема, така да обрнете му посебно внимание...Кацарска кажа дека ќе има само: Услов за развивање макс. моќност во приемникот и доказ на тевененова теорема. Ова со равенкиве не го спомна. Од која паралелка си?
Леле бе Сања омилена ми бешеНајмногу од сите ја сакав хаха, стално беше таква насмеана и се трудеше да не научи и за некоја глупост што немаше да ја разбереме по 100 пати ни објаснуваше
И на консултации стално и идевме и стално бевме не повеќе од 4-5 студенти, кажуваше хинтови за на колоквиум што и како може да има, а што ќе нема
Денес само она ни вика здраво во ходник од сите асистенти што ми биле во прва годинаНормално со исклучок на тие што ни предаваат и во втора
![]()
Па освен 3тата, другото не беше којзнае колку тешко. Само ниедна асистентка не дојде да ни објасни што се бара, пошо стварно е збунувачки. Многу ме нервира тоа шо не не' чуваат математичарки. Па на скоро сите други предмети те чуваат соодветни асистентки, најчесто тие што ти држеле вежби. Пр. лани кај што полагав стално чуваше Тања по физика, Тројачанец по СП и Кацарска по електротехника. Ја не знам што прават тие асистентките по математика за време на колоквиум?!Еј па лесен колоквиум ви се паднало, не сте за жалење. Оваа третава по некој шаблон се решаваше, се праеше некоја зависнот меѓу површината и периметарот преку една променлива, па на неа се бараше извод... Иста задача во средно решававме, ама во секој случај ви ја ставиле за да ве зафркнет...
Ако го има некој распоредов за јануарска сесија тој предлогот нека сподели да видиме што како не чека за ‘‘распустов‘‘.