Факултет за Електротехника и информациски технологии

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Некои типс енд трикс за Физика еден? Посебно за усниов дел? Кој работи да ги учиме за изведвење а кој ко песна? И дали е битно осцилации зш заспивам дур ја читам та тема. И како одет бодојве за да мојш да полагаш и втор колоквиум?

Осеќам дека одговориве ќе се 'немат','немат','сите' и 'да', ама мое е да си прашам :)
Кај Верка сум иначе...

Член од
13 април 2009
Мислења
113
Поени од реакции
2
ае втора година сум средно , прва поминав 4.00 просек, имам сеуште некакви шанси да бидам примен на смерот ики ?

DreamCoder

По потрага на совршенство :)
Член од
15 ноември 2009
Мислења
77
Поени од реакции
9
Би се вмешал и јас во темава..дали има некој да ми даде совет каде би се запишал за следниов случај - англиски познавам перфектно и физика до некаде разбирам , информатика веќе сум професионалец но послаб сум со математика. Ми предложија на техничкиот факултет-Битола , сепак не сакам да избрзам ....Некој Совет?

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Некои типс енд трикс за Физика еден? Посебно за усниов дел? Кој работи да ги учиме за изведвење а кој ко песна? И дали е битно осцилации зш заспивам дур ја читам та тема. И како одет бодојве за да мојш да полагаш и втор колоквиум?

Осеќам дека одговориве ќе се 'немат','немат','сите' и 'да', ама мое е да си прашам :)
Кај Верка сум иначе...
Кај Верка треба да се рецитира теоријата. На тест во 2 сантими квадратни треба да се изведат и формули, текст и графици.... А задачите и понатаму се чудо!

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
ае втора година сум средно , прва поминав 4.00 просек, имам сеуште некакви шанси да бидам примен на смерот ики ?
На Ики последниот во приватна квота оваа година имал 83,260. Се зависи од тоа каков просек ќе имаш овие 3 години што ти остануваат и нормално, резултатите од матура какви ќе ти бидат. Имаш и варијанта ако немаш толку добар просек да отидеш на некој смер што би идел после ИКИ а нема голема заинтересираност за него па после да се префрлиш.

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Кај Верка треба да се рецитира теоријата. На тест во 2 сантими квадратни треба да се изведат и формули, текст и графици.... А задачите и понатаму се чудо!
Прва си така? Не верви во сите муабети, не велам дека не е вистина ова шо го викаш, ама ако прашаш квадрат ке ти кажит едно, ако прашаш некој шо веќе положил ти кажвит трет муабет шо е доста пореален. Зато сакам да слушнам искуство од прва рака, да знам дал да се окозам од учење или не е толку тежок патот до едно задоволително шешче или седмиче...

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Прва си така? Не верви во сите муабети, не велам дека не е вистина ова шо го викаш, ама ако прашаш квадрат ке ти кажит едно, ако прашаш некој шо веќе положил ти кажвит трет муабет шо е доста пореален. Зато сакам да слушнам искуство од прва рака, да знам дал да се окозам од учење или не е толку тежок патот до едно задоволително шешче или седмиче...
Јас сум со надеж дека со перфектно знење на теоријта и обелжувње на векторите на силите во втората задача можам да поминам со бедно шешче... Иначе кого и да прашаш различно кажува:
1. Верка нема да даде задача од збирката на тројството оти е спукана со другите пофесорки
2. Верка ќе даде една задача од збирката на тројството
3. Верка ќе даде една задача од нејзиниот учебник
4. Верка ќе даде задач од аудиториските вежби
5. Верка бара да пееш теорија и да пишеш се од А до Ш кко во нејзиниот учбник
6. Верка нема да те пушти само со пишана теорија
7. Верка бара баем пол задачи да ги имш решено за да поминш
8. Верка вика дека ако не ни идат задачите може да ризикуваме и само со теоријa да се извлечеме
9. Верка вика дека домашните задачи носат + бодови
10 Верка вика дека ако се падне на првиот парцијлен домашните не носат + бодови
11. Верка вика дека тестовите носат бодови
12. Верка вика дека тестовите носат бодови само ако ги имаш сите бодови од истите
13. Верка вика дека за 6-ка требат 150 бода
14. Верка вика дека за 6-ка требат 180 бода
15. Верка вика дека за поминување на колоквиум требаат мин. 50 бода
16. Верка вика дека за поминување на колоквиум требаат мин 65 бода!!!
.
.
.
n. Верка вика . . . :toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Филмакедон комбинацииве :pos2: :zver:

Иначе неам чуено ја дека е спукана, ама нас ни кажа дека ќе има една задача од тројството збирка и една задача од тие во книгата што се решени по секоја тема, решението што е дадено :)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Филмакедон комбинацииве :pos2: :zver:

Иначе неам чуено ја дека е спукана, ама нас ни кажа дека ќе има една задача од тројството збирка и една задача од тие во книгата што се решени по секоја тема, решението што е дадено :)
Се надевам дека до петок некоја умна глава ќе ги реши целосно и ќе ги однесе во копирница па да земеме да ги набубам, тие се барем помалку од страшната збирка :vozbud:

A

apidrone

Гостин
Стварно не знам како е кај Верка, пошо и на колоквиуми и на испит не' делат на: студенти кај Верка, и останатите. Знам кај Христина (па и кај Маргарита) можно е да се бара нешо изведување равенка за моментна брзина или забрзување, очекувам да има да се изведе законот за запазување на енергијата (внимавајте, има 2 случаи: слободно паѓање и лизгање по коса рамнина), ако сте земале све од осцилации, да се изведе равенката за физичко нишало, елиптични осцилации и сл., друго не ми теквит. А за задачите, тие шо се кај асс. Тања, можат да сметаат на една задача од збирката на трите грации, и една решена задача на аудиториски вежби (ете ви тука 2х10 бода), таа од 5 бода ако не ја решите, не заслужувате да положите :) и би требало да ви останат уште по една задача од 10 и 15 бода.
Нема да помогне бубањето на задачите, повеќе ќе научите ако решите што повеќе испитни задачи.

newone

no titula
Член од
10 декември 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
Јас сум со надеж дека со перфектно знење на теоријта и обелжувње на векторите на силите во втората задача можам да поминам со бедно шешче... Иначе кого и да прашаш различно кажува:
1. Верка нема да даде задача од збирката на тројството оти е спукана со другите пофесорки
2. Верка ќе даде една задача од збирката на тројството
3. Верка ќе даде една задача од нејзиниот учебник
4. Верка ќе даде задач од аудиториските вежби
5. Верка бара да пееш теорија и да пишеш се од А до Ш кко во нејзиниот учбник
6. Верка нема да те пушти само со пишана теорија
7. Верка бара баем пол задачи да ги имш решено за да поминш
8. Верка вика дека ако не ни идат задачите може да ризикуваме и само со теоријa да се извлечеме
9. Верка вика дека домашните задачи носат + бодови
10 Верка вика дека ако се падне на првиот парцијлен домашните не носат + бодови
11. Верка вика дека тестовите носат бодови
12. Верка вика дека тестовите носат бодови само ако ги имаш сите бодови од истите
13. Верка вика дека за 6-ка требат 150 бода
14. Верка вика дека за 6-ка требат 180 бода
15. Верка вика дека за поминување на колоквиум требаат мин. 50 бода
16. Верка вика дека за поминување на колоквиум требаат мин 65 бода!!!
.
.
.
n. Верка вика . . . :toe:

Аман.И двата го поминав на колоквиуми со солидно неучење(учење ден-два пред колоквиум).Исто кај Верка. :smir:

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Аман.И двата го поминав на колоквиуми со солидно неучење(учење ден-два пред колоквиум).Исто кај Верка. :smir:
На шо да обрниме внимание? Енергија во динамика, енергија во осцилаторно движење, брзина, забрзување, физичко нишало, математичко нишало, сложување осцилации... :) Шо требит плус а шо не требит од овие? :)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
да си жив и здрав имаш време не се замарај со електро уште сега.

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
На шо да обрниме внимание? Енергија во динамика, енергија во осцилаторно движење, брзина, забрзување, физичко нишало, математичко нишало, сложување осцилации... :) Шо требит плус а шо не требит од овие? :)
Изведувањето за брзина и забрзување,физичко нишало,мат. нишало,ЗЗЕ,ЗЗИ,Њутновите закони,и едни графици со енергија имаше..:)
:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom