Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Не треба да си експерт за програмирање, ама треба да те бива за тоа. На факултет те учат само основата, се друго мораш сам. Таму задачите во C/C++ имаат решенија на неколку различни начини. Не е којзнае колку тешко, али треба да го сфатиш тоа. А за математика, дефинитивно треба добро да ја познаваш математиката од средно. Ако не знаеш основни работи кои што се учат во средно, на факултет нема да ги научиш. Таму рачунаат тоа што си положил матура по математика, сметаат дека знаеш, и си тераат понатака, што е и нормално.
Заклучок: се може да се научи (барем за да се положи), ама ако не ти иде математика, те чекаат часови, денови, недели, месеци решавање и решавање на задачи (во збирката од Миличич и Ушчумлич има над 4000 задачи)...
Ахааа! Еј сега го погоди. Токму овој пример го барав. Сакаш да ми кажеш дека си решил 4000 задачи математика... Токму за ваквите претерувања зборев

Јас ќе ви бидам колешка од наесен се надевам :))), само се мислам се` уште дали на ТК или ИКИ.

И јас сум колега од септември. ИКИ, здравје да е, со добро положена матура се надевам:smir:

Абе ако може некој да ми каже има нешто смер Web Design?! .. или негде на друго место по ова државниве факултети?! :)

Фала однапред .. :)

Абе ако може некој да ми каже има нешто смер Web Design?! .. или негде на друго место по ова државниве факултети?! :)

Фала однапред .. :)

Има предмети поврзани со тоа, ама конкретен смер таков - нема. Од другите факултети, знам дека на ПМФ има смер кој се вика Интернет и мрежи, или така нешто.

Знае ли бе некој кога ќе ни бидат готови индексите?
Или тоа само Бог знае? :D

Тие што поднесоа во понеделникот, во петокот веќе ги земаа ... така да рачунај си :)

Точно е дека без математика матура не примаат во прв уписен рок ?

^Зошто мислиш дека јас овие две недели се замарам со плоштини кога можев да кренам нозе? :)))) Секако дека не.

^Зошто мислиш дека јас овие две недели се замарам со плоштини кога можев да кренам нозе? :)))) Секако дека не.

Значи со англиски ќе треба да чекам до втор, а ? :uvo: ај ќе видиме шо како :)

А од кај тоа дека во втор ќе те примат без математика? Како услов стои дека МОРА да имаш Математика основно ниво.

ако има слободни места пуштаат
на втор уписен рок
а на електро секогаш има :)

Колку ми требаат поени за прв уписен во државна, 90+? А во студентски тешко се граба место а?

Колку ми требаат поени за прв уписен во државна, 90+? А во студентски тешко се граба место а?
Нема правило. Се зависи од конкуренцијата. Ако има доволно студенти пред тебе за да те потиснат, може и да не те ни примат во саканиот смер, а не па во државна:)

ако има слободни места пуштаат на втор уписен рок а на електро секогаш има :)
Има, али на сите смерови освен на ИКИ и Инфо. Минатата година од 165 студенти лимит за ИКИ се пријавија 220, од кои последниот во државна имаше 93 поени, а последниот во приватна 83 или 84 (не памтам најдобро).
Во Инфо од 80 се пријавија 100 и нешто, ама границата беше бајаги спуштена (до 80 поени државна квота и 60 и нешто приватна).
На сите други смерови има бајаги место, али секоја година се помалце и помалце идат на енергетските смерови.
И еден мој совет до сите што сакаат да идат на ИКИ. DON'T!!!. Идете на Инфо. Боље ќе се поминете, trust me. Јас сум на ИКИ и многу ми е криво заради тоа (барем сеа дур сум прва година). Џабе ќе ви го тупат мозокот со Физика и Електротехника (За Математика па да не зборам колку се напињаат), додека на Инфо се фокусирате само на програмирање и шибате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom