Факултет за Електротехника и информациски технологии

dummy

AaaaaaAaaaaaA
Член од
16 јуни 2009
Мислења
43
Поени од реакции
8
Не треба да си експерт за програмирање, ама треба да те бива за тоа. На факултет те учат само основата, се друго мораш сам. Таму задачите во C/C++ имаат решенија на неколку различни начини. Не е којзнае колку тешко, али треба да го сфатиш тоа. А за математика, дефинитивно треба добро да ја познаваш математиката од средно. Ако не знаеш основни работи кои што се учат во средно, на факултет нема да ги научиш. Таму рачунаат тоа што си положил матура по математика, сметаат дека знаеш, и си тераат понатака, што е и нормално.
Заклучок: се може да се научи (барем за да се положи), ама ако не ти иде математика, те чекаат часови, денови, недели, месеци решавање и решавање на задачи (во збирката од Миличич и Ушчумлич има над 4000 задачи)...
Ахааа! Еј сега го погоди. Токму овој пример го барав. Сакаш да ми кажеш дека си решил 4000 задачи математика... Токму за ваквите претерувања зборев

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Јас ќе ви бидам колешка од наесен се надевам :))), само се мислам се` уште дали на ТК или ИКИ.
И јас сум колега од септември. ИКИ, здравје да е, со добро положена матура се надевам:smir:

Член од
5 јуни 2010
Мислења
32
Поени од реакции
1
Абе ако може некој да ми каже има нешто смер Web Design?! .. или негде на друго место по ова државниве факултети?! :)

Фала однапред .. :)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Абе ако може некој да ми каже има нешто смер Web Design?! .. или негде на друго место по ова државниве факултети?! :)

Фала однапред .. :)
Има предмети поврзани со тоа, ама конкретен смер таков - нема. Од другите факултети, знам дека на ПМФ има смер кој се вика Интернет и мрежи, или така нешто.

Член од
5 јуни 2010
Мислења
32
Поени од реакции
1
Аха епа океј ќе идам ќе видам ќе се распрашам малце..

Фала иначе! :)

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Знае ли бе некој кога ќе ни бидат готови индексите?
Или тоа само Бог знае? :D

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Знае ли бе некој кога ќе ни бидат готови индексите?
Или тоа само Бог знае? :D
Тие што поднесоа во понеделникот, во петокот веќе ги земаа ... така да рачунај си :)

marko_d

Ретард
Член од
10 април 2009
Мислења
430
Поени од реакции
18
Точно е дека без математика матура не примаат во прв уписен рок ?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
^Зошто мислиш дека јас овие две недели се замарам со плоштини кога можев да кренам нозе? :)))) Секако дека не.

marko_d

Ретард
Член од
10 април 2009
Мислења
430
Поени од реакции
18
^Зошто мислиш дека јас овие две недели се замарам со плоштини кога можев да кренам нозе? :)))) Секако дека не.
Значи со англиски ќе треба да чекам до втор, а ? :uvo: ај ќе видиме шо како :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
А од кај тоа дека во втор ќе те примат без математика? Како услов стои дека МОРА да имаш Математика основно ниво.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
ако има слободни места пуштаат
на втор уписен рок
а на електро секогаш има :)

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Колку ми требаат поени за прв уписен во државна, 90+? А во студентски тешко се граба место а?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Колку ми требаат поени за прв уписен во државна, 90+? А во студентски тешко се граба место а?
Нема правило. Се зависи од конкуренцијата. Ако има доволно студенти пред тебе за да те потиснат, може и да не те ни примат во саканиот смер, а не па во државна:)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
ако има слободни места пуштаат на втор уписен рок а на електро секогаш има :)
Има, али на сите смерови освен на ИКИ и Инфо. Минатата година од 165 студенти лимит за ИКИ се пријавија 220, од кои последниот во државна имаше 93 поени, а последниот во приватна 83 или 84 (не памтам најдобро).
Во Инфо од 80 се пријавија 100 и нешто, ама границата беше бајаги спуштена (до 80 поени државна квота и 60 и нешто приватна).
На сите други смерови има бајаги место, али секоја година се помалце и помалце идат на енергетските смерови.
И еден мој совет до сите што сакаат да идат на ИКИ. DON'T!!!. Идете на Инфо. Боље ќе се поминете, trust me. Јас сум на ИКИ и многу ми е криво заради тоа (барем сеа дур сум прва година). Џабе ќе ви го тупат мозокот со Физика и Електротехника (За Математика па да не зборам колку се напињаат), додека на Инфо се фокусирате само на програмирање и шибате.

Kajgana Shop

На врв Bottom