Факултет за Електротехника и информациски технологии

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.795
Поени од реакции
5.562
Ми рекоа дека имало резултати од првиот уписен рок, но јас не можам да најдам на веб страната на факултетов.Ако може некој да даде линк.:jaj:
јас колку што знам за сите факултети е следнава процедура :)

на 3-ти (среда) - список со пријавени кандидати

на 5-ти (петок) - листата со примени кандидати

на 10-ти (среда) - уписите

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
А бе да, и јас така знам па затоа се зачудив.Инаку, јас не конкурирав таму, но сакав да видам чисто од љубопитност.:)

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.795
Поени од реакции
5.562
А бе да, и јас така знам па затоа се зачудив.Инаку, јас не конкурирав таму, но сакав да видам чисто од љубопитност.:)
сакаше да видиш дека комшивката не ти е примена така :pos: :pos: и да се радуваш

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Тука за прелиминарна листа

Не знам дали е ова само од првиот ден за уписите на електро оти ако е така ептен малку ќе сме. Само 531 човек има пријавено а примат 920 души ако не се лажам. Пишува прелиминарни резултати од прв рок па изгледа само тие ќе сме. ЈБГ барем у државна ќе сме горе-долу сите

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.795
Поени од реакции
5.562

Не знам дали е ова само од првиот ден за уписите на електро оти ако е така ептен малку ќе сме. Само 531 човек има пријавено а примат 920 души ако не се лажам. Пишува прелиминарни резултати од прв рок па изгледа само тие ќе сме. ЈБГ барем у државна ќе сме горе-долу сите
бруки живи :pos: :pos: од тие 531 пријавен што се на списокот нема ниту еден со 100 поени оти?? :pos:

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
бруки живи :pos: :pos: од тие 531 пријавен што се на списокот нема ниту еден со 100 поени оти?? :pos:
Поради перцентилниот ранг на матурата. За да имаш 100 поени треба сите предмети полагани на матурата да ти се со оцена 5 и на двата екстерни да имаш перцентилен ранг од 100% што е по се изгледа невозможно. Причини: перцентилниот ранг покажува колку проценти од учениците кои го полагале тој предмет се послаби или еднакви со тебе. Според тоа, да имаш перцентилен ранг 100% треба само ти да ги имаш сите бодови и никој друг освен тебе, а многу се мали шансите да се случи тоа. Најмногу видов еден со 99,970 бодови или така нешто беше, а изгледа таа е највисоката можна бројка

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107

Кога јас се упишував примаа 750, се пријавија „само“ 400. Сега веќе нема место кај да не сместат.

Парадокс?

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Кога јас се упишував примаа 750, се пријавија „само“ 400. Сега веќе нема место кај да не сместат.

Парадокс?
ej batka..poso gleam ti si zavrsil elektro, ili use si..ne e bitno...daj nekoj sovet za nas idnite so pocnuvame godinava na IKI..mislam ne e na odmet da se pripremime:)..pozz i fl odnapred..

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30

Парадокс?
Во минатите 2-3 години имаше голем интерес за електро, а оваа година пак падна поради матурата

ПС Имало и ученици со 100 поени, и тоа на информатика во Штип на вонредно
Тука

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Во минатите 2-3 години имаше голем интерес за електро, а оваа година пак падна поради матурата

ПС Имало и ученици со 100 поени, и тоа на информатика во Штип на вонредно
Тука

има со 100 поени баш оти се вонредно и оти завршиле средно пред 2007/08. ако полагале матура кажаа и во погорните постови, нема шанси да имаат 100 поени.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Да прашам, во тие прелиминарни списоци, видовте ли некои двајца да имаат ист број поени, било кои?

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Да прашам, во тие прелиминарни списоци, видовте ли некои двајца да имаат ист број поени, било кои?
Не. :) Тоа мн. тешко.
И луѓе, дај да се вратиме на темата оти се преполни со постови кои се напади и одбранувања за ФЕИТ.

Инаку, и јас ја имам прелиминарната листа од првиот рок, гледам дека е многу густо за на ИКИ. Има и на КСИА и ТК. Многу од мои бивши соученици се пријавиле за ИКИ, ама не влегуваат во државна квота.

Член од
31 март 2007
Мислења
43
Поени од реакции
0
Еве ви ја листата од сите пријавени кандидати на електро на сите смерови средена во Excel.

Листата

Kajgana Shop

На врв Bottom