Автомобил или мотор?

• Креатор на темата Креатор на темата Nitro
  • Време на започнување Време на започнување
DEFINITIVNO KOLA. Ama ne kakva bila kola. Se razbira BMW. Palis navecer, pustas muzice, sobiras drustvo i terate na zabavi ili so bilo. So motorot se razbira brzina i adrenalin, ama istoto mozes i so kola da go dobies.

So motorot se razbira brzina i adrenalin, ama istoto mozes i so kola da go dobies.
Не се работи само за брзина и адреналин. Како што опушта и смирува убава и спора вожна на мотор, така не може ни лексилиум.

Ja sum za kola. Nemam nekoj merak po toa motorite. A dobro e da imas i od dvete (ama jebiga koj moze)

Не се работи само за брзина и адреналин. Како што опушта и смирува убава и спора вожна на мотор, така не може ни лексилиум.

Се гледа кој знае да цени вожна на мотор и кој ја има испробано(без разлика брза или бавна)....

Море море сите форумџии заљубени во моторите. Ке ве видам кога ке можите да возите коли, па во кола се прават и други работи освен што се вози :vozbud: а тоа на мотор тешко... Ке се правите пишман за ова што го пишувате сега :)
Nema vrska.... imam polozeno vozam i kola ama NE E ISTO CUVSTVOTO u kola i motor vozi nekoj besen motor pa ke vidis...........

4te trkala luksuzot so mozat da ti go ponudat ni motor ni niso ne mozat da go zamenat
Aбе луксуз може и стан или куќа да ти понудат, ама не е истиот луксуз, така? Затоа, не можеш да правиш такви споредби. Луксуз...Кола или мотор се купува прво поради потреба од превоз, а освен од потреба се купува од љубов (што веќе е луксуз во смисла на потрошени средства, а не во смисла дека добиваш нешто луксузно).

И да, едното превозно средство во никој случај не може целосно да го замени другото, ниту по намена и можности, ниту по филингот кое го даваат.

И мотор не се вози за да се правиш фраер, се вози за вистински да уживаш во возењето.

Nema vrska.... imam polozeno vozam i kola ama NE E ISTO CUVSTVOTO u kola i motor vozi nekoj besen motor pa ke vidis...........
Штознам, јас на мотор пораснав, имав ендуро уште во 8-мо одделение, се сложувам дека има адреналин, забава уживање, но многу ме нервираше дур немав положено за кола ми се дешаваше ова... Секаде си одев пешки претежно, ко ке имав некоја поголема потреба си го возев моторот. Стално се дешаваше истото. Излегувам од дома сонце супер. За пола сат знаеше да врни да истура, и јас во јуни месец да одам по доктори и да сум настинат. Затоа повеќе сакам кола. На мотор поголеми ти се шансите да настиниш, макар и да не врни, да е ладно. Некој ке речи ке се облечиш... колку сакаш облекувај се не е истото како да седиш в кола и да ти е пуштено парното/климата.

Штознам, јас на мотор пораснав, имав ендуро уште во 8-мо одделение, се сложувам дека има адреналин, забава уживање, но многу ме нервираше дур немав положено за кола ми се дешаваше ова... Секаде си одев пешки претежно, ко ке имав некоја поголема потреба си го возев моторот. Стално се дешаваше истото. Излегувам од дома сонце супер. За пола сат знаеше да врни да истура, и јас во јуни месец да одам по доктори и да сум настинат.На мотор поголеми ти се шансите да настиниш, макар и да не врни, да е ладно. Некој ке речи ке се облечиш...

Ем сега ако вистина сакаш да се возиш ќе се возиш и на дожд!!!:pos2:

Дефинитивно изборот е кола. Четири тркала си се четири тркала, башка тоа не те врни, не ти студи, нема ишијас да те фати од ладното, си имаш музиче, ер кондишн, башка и за „излети“ во природа со женски е згодно, си спушташ седишта и... Недостаток е што повеќе троши од мотор за низ град и општо на отворено, потешко е да најдеш паркинг за кола отколку мотор, одржувањето е поскапо, регистрации, делови и така натака... :)

Avtomobil se razbira.Ne znaci deka i so avtompobil nema adrenalin samo temata ne me bendisuva bidejki tuka veke zboruvame za vkusovi a za vkusovite ne se razgovara ili gresam

0610_HT_19_Z+Nissan_350Z+and_honda_s2000_front_drifting.jpg

Само кола бе каков мотор.........:jaj::jaj:

па сеа вака......... мотор за во лето потопло кога е и за поблиску така не за многу далеку а кола можеш секогаш да ја возиш и да студи и да врне....
ама за во лето појебачки е мотор ама сеа треба да ги ставаме во гаража:nesvest:

Абе и јас порано бев луд по моторите... ама КОЛА СИ Е КОЛА!
И моторот не е лош за лето ама кола си е кола :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom