Автомобил или мотор?

• Креатор на темата Креатор на темата Nitro
  • Време на започнување Време на започнување

Nitro

Veltro
Член од
11 октомври 2007
Мислења
260
Поени од реакции
2
Многу дилеми се вртат околу ова прашање, секако и околу меѓусебната конкуренција која е се поголема. Баш ме интересира ваше мислење. Што се однесува до мене Pure 2 Wheeler!!!

За мене 4 тркала. Не сум по адреналинов ко членов над мене:), мада и со кола мојш да правиш секакви лудории. Јебига, најсигурно, седи си дома:)

Исклучиво кола, и тоа кола што личи на кола, а не оние хибриди наречени MPV, SUV и сл.
Добро...и за шлепер имам мерак...
А страв ми е да се качам на мотор.

Автомобил во секој случај. Моторот не ми е сигурно превозно средство.

Автомобил во зима, Мотор - лето :motor: :icon_cool

И едното си има предност и другото. Колата е попрактична, успат можиш да убациш гајба пиво а сепак да возиш со адреналин. А на мотор ти е, онака да се издуваш (буквална смисла) и тоа. Боље убрзување и тоа.

Во никој случај не може да се постави вакво прашање, затоа што би било исто како да прашаш "воздух или вода?".

И двете превозни средства имаат предности и маани. Најважно е да се почитуваат правилата за безбедност во сообраќајот и да се вози внимателно, а не да се аздисува, без разлика кое превозно средство се користи.

Најубаво е да можеш да ги имаш и да уживаш во двете.

Како што тргнала ценава со горивава... Ке купуваме коњи и магариња и ке праиме трки :):):) Инаку автомобилот ми е незаменлив. Имав и мотор ама кога ке те фати дожд на мотор... Е у к**ац се нека иде, во јули месец настинат да си. Вака в кола царска работа. А да имам пак мотор... пак нема да слегувам од него како по обичај.

Незнам за во другите градови у МКД, ама за у Скопје боље работа од мотор (скутер) нема ! Колку и да ти е брза колата со овие невидени гужви, како и да ја свртиш работата 5 пати побрзо работата ке ја завршип на мотор...Секако кога ке залади настапува на сцена нешто на 4 тркала... Така да не се може ни без едното ни без другото... Што се однесува до другите МКД градови колку што иам заприметено не е толку неопходно да се возикаш со мотор, но СК почнува да заличува на Њу Јорк :pos2:со толку многу коли и гужви.

Во никој случај не може да се постави вакво прашање, затоа што би било исто како да прашаш "воздух или вода?".

И двете превозни средства имаат предности и маани. Најважно е да се почитуваат правилата за безбедност во сообраќајот и да се вози внимателно, а не да се аздисува, без разлика кое превозно средство се користи.

Најубаво е да можеш да ги имаш и да уживаш во двете.

Мислев на кое преферирате(за кое имате желба) и кое превозно средство ве прави среќен(ИЗДУВАН)... Се разбира дека има разлики, и нормално правила за безбедност(кои ретко ги почитувам)....:pos2: А најдобриот пример го имат даено GeGo(за точакот):pos2:

Автомобил се разбира...

Мотор никогаш не сум сакал ниту ќе сакам:)

Сакав мотор едно време да возкарам...Сеа сакам кола .Ама таков тип сум шо сакам адреналин и Р кец ке зеам кога и да е да го збучам;)

Сакав мотор едно време да возкарам...Сеа сакам кола .Ама таков тип сум шо сакам адреналин и Р кец ке зеам кога и да е да го збучам;)

Ееее така шуќур некој на моја страна сите само коли и точкој:pos2:

уф, мотор дефинитивно... ама зима па тера на 4 тркала.
од март до октомври-ноември мотор, остатокот со кола -))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom