- Член од
- 19 јули 2006
- Мислења
- 3.157
- Поени од реакции
- 129
Ова ти е прва (крупна) неточна работа што си напишал откога се сеќавам. Не се работи за ветер и магла туку за интереси и висока политика.E toa e momci dodeka site vristea protiv kozloduj mal del bea sto treveno razmisluvaa.. imavme i stabilna i eftina struja ovde..
Znam deka gradat nova nuklearka vo Bugarija duri mislam na newkoj seminar koga bevme i ni ja pokazuvaa lokacijata ama neznam nikakvi detalji.. iako mislam deka bea poprilicno sirokogradi i predlozija i RM da vleze kako investitor vo istata pa potoa neli kako kosopstvenik da si dobiva struja.. taka nesto bese ke Ve molam ako imate detalji da gi postirate. Sepak da se razbereme drugo care nema veternici i alternativni izvori se veter i magla, duri i na sekoe potoce da stavime hidrocentrala prvo ke bankrotirame vtoro pak nema da ima dovolno struja.. taka da jas glasam da se vleze kako koinvestitor i kosopstvenik na novata bugarska nuklearka... i taka ni go cuvaat neboto, sega ke ni go cuvaat i ognisteto![]()
Македонија МОЖЕ многу лесно да произведе доволно струја за сопствени потреби па и за извоз, со правилна програма и комбинација на сите досега познати технологии: ветер, вода и сонце!!! Зашто тоа не се прави прашај ги во влада!
Друга ствар е дали ќе ни се исплатеше да бидеме кофинансиери на Белене!
Иако сум оштро против атомска енергија во овој облик ќе кажев ДА за наша копродукција затоа што Белене пак ќе се гради (и без наше учество) само што сега ќе имаме нулта бенефиции и ќе ја купуваме (атомската) струја по пазарни цени..