аха, супер темичка, кога сме кај дедовците да си кажам за мојата гордост. Таткото на мајка ми, ( другиот дедо, не го сакам а и + тоа живее во србијаа) значи, дедо ми Славе е најмудрата личност на светот, толку начитан човек немам сретнато, историја имав 5ки и имам не од книгите туку од дедо ми. МАКЕДОНИСТ најголем, тоа од него сме го наследиле и јас и брат ми и мајка ми. Го имам во компјутерот на клипови кога раскажува, за војни, за минатото, историјата на македонија. Многу го сакам, 70 години е и супер здрав е. КОга ке дојде некоја недела на ручек кај нас со брат ми и мајка ми само историја, политика, книжевност им е муабетот, и секако со брат ми онака совети му дели... у склад со пивце нормално

и така... со него не можам многу да се шегувам, дека доста сериозна личност е. И така! А да
на мене, мама и бато ( пошо тато си има ) ни е како кредитор, ке го прогласам за банка на годината

, во секое време колку ни треба толку и ни дава

..... али тоа и не е битно... битното е да го кажам она шо ми е најинтересно кога одам кај него, во “ледената соба“ од куќата има еден ќош ПРЕПОЛН со весници од 60тите години ( од кога се оженил ) “македонско дело“, “Дневник“, “Нова Македонија“ итн итн И + некои стааари документи од востанија, војни бла бла не знам ни ја што, ги вади од некаде, поим немам од каде... тоа е последователно на неговото читање ваљда, шознам ... и има една огромна карта на Македонија ЦЕЛА, со солун и пирински дел, и егејски и све

и рече кога ќе
умре пу пу пу, да ми е жив и здрав, дека ќе ми ја даде во мојата соба, дека ми е црвено-жолта
а бе ГОРДА СУМ СИ НА НЕГО! МАКЕДОНЕЦ НАД МАКЕДОНЦИТЕ Е