Греана ракија

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Зашто прашуваш? Само кажи верме и место! Гледам има многу 'проладени' зимово, ќе има интерес!:vozbud:

Интересно би било:) А не е лошо и да се договориме и организираме такво нешто:)

Интересно би било:) А не е лошо и да се договориме и организираме такво нешто:)
Џоб ис дан! И ќе го барам дедо ми да биде спознор- има казарница тој! Има една добра ланска 56-ка, како е сочна само! Аууу, доџе ми да вриснем, кад помислим!:vozbud:

Џоб ис дан! И ќе го барам дедо ми да биде спознор- има казарница тој! Има една добра ланска 56-ка, како е сочна само! Аууу, доџе ми да вриснем, кад помислим!:vozbud:

Ух ух ух:) убаво ќе биде:) Само уште приврзаници да најдеме:)

Ух ух ух:) убаво ќе биде:) Само уште приврзаници да најдеме:)
Тоа ли е проблем! Само кажи дека ракијта е на гаге и... Готово! :smir:
Ама? ..........хм.......! Влез ке биде: пола кило костени! Може?

Доаѓа Водици за три недели, таман ќе има топла ракија, да се згрееме после капење. :)

Само тогаш пијам топла, убава, со малце шеќерче, мераци.

нема нешто шо може поубо да те стопли од топла ракија. леле,празници идат...Бадник,Божиќ,Василица,Водици:vozbud: ќе има повод за пиење:je:

многу малку пијам ракија, али сега за коледе на огин обавезно правиме топла ракија со туршија ( како главно мезе ) мммммммммм мераци

Полошо и нешто поодвртно од ракија нема за мене.Едноставно неможам вкусот да го смислам а камоли да е топла:nesvest:

никогаш не сум пијал ракија и нема да пијам:nesum::nesum:

Леле кога ќе почнеш да ја пиеш неможеш да сопреш. Топличко, благо :party2:
Пробав пред некое време, испив 7-8 и после тоа неможев да спијам од што ме жежеше стомакот. :icon_bigg

имам пиено.....многу е убавка, така благичка....дедо добра ја прави!!!!! топла ракија ме асоцира на бадникарски оган!!!!!

Не пијам никаква ракија бидејќи ептен некако многу ме гори, ама еднаш кога пробав и тоа од онаа што ја носат кога канат на свадба (мешана од секоја куќа) незнаев потоа каде се наоѓам, и од тогаш си реков НЕ за ракија!!!

Не пијам никаква ракија бидејќи ептен некако многу ме гори, ама еднаш кога пробав и тоа од онаа што ја носат кога канат на свадба (мешана од секоја куќа) незнаев потоа каде се наоѓам, и од тогаш си реков НЕ за ракија!!!
Кој знае каква брла си пиел ти, не се пие се и сешто и од секаде.Да ти дадам ракија да се напиеш после ќе викаш сакам уште :)

Топла ракија да сум пиел и ќе пијам баш е супер, како грее тоа е нешто невидено. Зимно време му е мајка да се пие само да не се претера зашто од шеќерот главата нема да знаеш кај ти е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom