Хипхоп културата надвор од нашите граници

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Со песнава Atmosphere го најавуваат новиот албум.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Со песнава Atmosphere го најавуваат новиот албум.

c c c c .. so kakov stil pocnaa so so kje zavrsi bog da cuva ... jas se pitam, ima li nekoj lojalen na svojata filozofija u voa rap sranje ... izgleda deka nema ..
Pocnat tvrdo a zavrshat meki kako sungeri ... koga go vidam dynospectrum i ova sranje tuka prosto mi e gad deka mozat uste da se narecat raperi ...
Koj im e kur be tolku le ne znaat da napravat bit na mesto ??? Pop rap shit ....

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
c c c c .. so kakov stil pocnaa so so kje zavrsi bog da cuva ... jas se pitam, ima li nekoj lojalen na svojata filozofija u voa rap sranje ... izgleda deka nema ..
Pocnat tvrdo a zavrshat meki kako sungeri ... koga go vidam dynospectrum i ova sranje tuka prosto mi e gad deka mozat uste da se narecat raperi ...
Koj im e kur be tolku le ne znaat da napravat bit na mesto ??? Pop rap shit ....
Не живеат сите во минатото, едноставно некои одат напред.
И немора се да биде тврдо, до душа, неможеш да бидеш storyteller (Slug) на тврди ритмови, едноставно не се доловува тоа што артистот пробува да го направи.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Ne se slozuvam ... kako togas ova moze da bide edna od naj mokjnite prikazni napisana a e napisana na tvrd ritam ( barem ja taka go osekjam )
I da se evoluira ne znaci deka pozitivno se progresira ;) ... toa e zakonot na prirodata.
I nie homo sapiens evouliravme od neandertalec pa eve denes do kade stignavme ;)

Ete za koja prikazna zboram.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Ете, се разбравме, секој по свое си ја доживува музиката. Јас не се сложувам на пример дека ритамот е тврд. Песната е одлична патем.

M

marko 1996

Гостин
Нешто многу квалитетно од франција Soulkast-Honoris Causa албумов го преслушувам сеа ненормален е. Ептен квалитетен рап кој сака да го симне нека ми пише за линк за симнување. Траки има со Примо , MOP , Das-efx, Ghostface , Onyx и ред други неможам сеа да пишам све не сум го слушнал цел алмуб ама 2 траки у душа ми влезе:)Премногу квалитетен рапер и рап прв пат слушам за човеков ама ми влага у топ 15 рапери :)

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Вечер у осум саат ќе има интервју со еден пријател Hipper SD, и фристајл на интернет радиото Хардкор Нација - за рапот во Македонија. Воедно емисијата е за старошколски и хардкор рап...
повеќе информации на http://www.facebook.com/cistaokolina или ако немате фејзбук во осум саат уклучете се на http://www.livestream.com/explorations

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.782
Поени од реакции
49.645
кога ќе удрат мајстори-удрено е !

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Пред година дена гледав едно рап видео од Франција, тинејџери правеа глупости низ град малтретираа луѓе триста глупости. Ако го има глеано некој и знае како се вика ќе го замолам да пише тука или да стави линк. Фала :)

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Многу ОФТОПИК:
9621_1172346281723_1620023206_505296_6143012_n.jpg

Дали би имало заинтересирани за ваква маичка, само Црна и Бела варијанта има... големини од s до XXL ...
Цената на една ваква маичка е 350 денари, плаќањето е до следнава недела ( до петок ) а веќе неделата потоа се носат на печатење и ги добиваат заинтересираните веднаш :)
Важи за Скопје, и ако имате некој што ќе дојде во Ск можеби следниве денови... тогаш и за надвор. :]
Заинтересирани обратете се преку ПП. :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom