Хипхоп културата надвор од нашите граници

• Креатор на темата Креатор на темата ThugProphet
  • Време на започнување Време на започнување
sum slusnal rep od celiot balkan, sea ne mi teknuvaat site iminja na izveduvacite, i srspki i hrvatski i bosanski i grcki. i edo majkaa i frenki stvarno dobri se, ama se najfamozni posto pola balkan zbourva slicen jazik i go razbiraat nego site. albanskiot ne, i komer repot, no posebno andergraund repot vo kosovo e vo drugo nivo od ostanatite, vo nekoi sajtovi koj odamna sum gi cital bese 3 vo evropa zad francuskiot i germanskiot.

eve nesto urban i undergraund (i ako ima i dobar komercijalen rep, ama pak komerc si e komerc i ne cini)

интересно брат стварно... интересни инструментали добро flow али јас ништо не разбирам шо зобрува :) во балканов никогаш нема да се знајш кој е најдобар рап, али најуспешен е бугарскио пошто многу лесно стасаа до америка и амерички артисти ( али мафијата работи за то )

Секој свој вкус , иначе пак си стојам до своето не се нешто посебно видеава има 100 пати боље рап на балкан. Бугарскиот и Македонскиот се најдобри!

Brat jas sum tuka u BG veke 4 godini i ic ne znaev za dobar bugarski rap od ponovo vreme .. samo si slusav dimna zavesa, slim spens drs i nokaut ..
E sea ovie DRS i NOKAUT se nogu silni ama postari .. no ona novoto sto go cuv d bugarite pred nekoj mesec na srekja eden covek zapoznavi koga mi pusti blgarski ander prosto nem ozev da poveruvam kolku se kontrabass stil hahaha ...Inac i MK ima dobar rap .. samo pocnaa nesto da mi go sminkaat nogu zvukot ;) .. Ako slusnes BG ander i MK ander razlikata e nogu golema ... BG ima naj dobar i naj kvaliteten tvrd rap... makedonija ima po taka nasminkan stil no pak e mnogu dobar stilot ... Srbite IC ne gi slusam ... nogu mi zamarat jebote ovo ono mafija pare kurve .... nema li kreativnost, nistu ne biva ;) .. MK i BG za toa nesto se najdobri ...

Ако зборуваме само за Балкан Македонскиот и Српскиот доминираат, после може да дое Бугарскиот, Косоварите повеќе целат кон оној комерцијален стил, Грците и Хрватите немаат појма апсолутно што е рап, камења се ! Црногорците не ни имаат мислам :) ова е според мене

--- надополнето ---

Секој свој вкус , иначе пак си стојам до своето не се нешто посебно видеава има 100 пати боље рап на балкан. Бугарскиот и Македонскиот се најдобри!

Кој се тие најдобри Бугари ? Доаѓале у Скопје,Бугарски изведувачи и а стапнат на бина се празни публика. Еве отиди сеа што ќе биде фестивалот у Метрополис таму ке бидат најдобрите бугарски рапери, па да видиме какви ќе бидат, ај може ќе бидат подобри од Connect :)

ако збориме за балкан по мое србија и македонија се дефинитинвно најдобри еве гледам вие нешто бугарите ги спомнувате ама незнам дали сте биле на настап бугарски , ја сум бил во штип и можам да кажам дека тоа беше најдосаден дел од денот :) на друго место незнам неам присуствувано ама у секој случај мене бар не ми се свиѓаат нешто баш многу а српски има квалитетни од попознативе марчело на пример е супер растури кога беше на саем ли кај беше ... а у мк ги знаеме кој се што се .

интересно брат стварно... интересни инструментали добро flow али јас ништо не разбирам шо зобрува :) во балканов никогаш нема да се знајш кој е најдобар рап, али најуспешен е бугарскио пошто многу лесно стасаа до америка и амерички артисти ( али мафијата работи за то )

zatoa vikav i ja, ne razbirat mnogumina pa zatoa i ne poznavaat, da bugarcite imaat dobar rep sum slusnal del od niv, gi razbiram do nekade, ne zboruvam za nekoja drug zanr posto i bosancite se mnogu dobri, ama za rap go cuvam stavot deka kosovksiot e naj naj nesto, moe mislenje sepak. pozz

--- надополнето ---

Ако зборуваме само за Балкан Македонскиот и Српскиот доминираат, после може да дое Бугарскиот, Косоварите повеќе целат кон оној комерцијален стил, Грците и Хрватите немаат појма апсолутно што е рап, камења се ! Црногорците не ни имаат мислам :) ова е според мене

--- надополнето ---

Кој се тие најдобри Бугари ? Доаѓале у Скопје,Бугарски изведувачи и а стапнат на бина се празни публика. Еве отиди сеа што ќе биде фестивалот у Метрополис таму ке бидат најдобрите бугарски рапери, па да видиме какви ќе бидат, ај може ќе бидат подобри од Connect :)

kako sto rekov, vo kosovo ima i komercialen rep, ama ne si slusnal urban & underground shit od kosovo pa da kazes kako e. zverovi

--- надополнето ---

ostaj gi vedeata, slusaj instrumental, i ne razbiras jazik zatoa. jas razbiram bugarski po malce i makedonski sekako i zatoa taka kazuvam posto gi sporeduvam, kosovskiot e mnogu mnogu slicen so francuskiot stil

--- надополнето ---

Bas vo Stip bea najdobri Bugarite... Ti ne si bil izglea:nenene:
ако збориме за балкан по мое србија и македонија се дефинитинвно најдобри еве гледам вие нешто бугарите ги спомнувате ама незнам дали сте биле на настап бугарски , ја сум бил во штип и можам да кажам дека тоа беше најдосаден дел од денот :) на друго место незнам неам присуствувано ама у секој случај мене бар не ми се свиѓаат нешто баш многу а српски има квалитетни од попознативе марчело на пример е супер растури кога беше на саем ли кај беше ... а у мк ги знаеме кој се што се .

--- надополнето ---

Што ако стигнале до големи артисти ? И Неред и Стока снимаа со Onyx па камења се !

[/COLOR]Што ако стигнале до големи артисти ? И Неред и Стока снимаа со Onyx па камења се ![/QUOTE]

Шо ако стигнале до големи артисти? Ништо бе брат, ништо посебно.... само шо кај нас ко че треба да дојда на настап прво си мисла дека македонија е руско село.... и да, можи сме поквалитетни од бугарските рапери, ама шоако бе брат, кој не знај? финтата во успешен рап е да доприш до ушите на други успешни рапери, а не сам да си речиш дека си најдобар... така да, ако сумираме се испајџа дека бугарскио рап е најуспешен рап на балканот... јас не го сакам, јас преферирам хрватски и македонски само али ете

Луѓе не значи MC = Master of Ceremony ??? Е сеа зошто го прашвам ова е пошо преѓе на некоја телевизија (мислам пинк дека беше) Juice (српскиот рапер) зборуваше нешо на некое шоу му се фалеше на тие околку него нешо блаблабла и сега кога дојде да им објаснува што значи зборот МС им рече microphone creator (или така нешо) значи сосема различно од Master of Ceremony..Дечково беше мртов сериозен и незнам дали се зафркаваше.. или можеби јас грешам што значи зборот МС...:toe: Ако бил тој во грешка, незнам како да го наречам тоа, бламажа не е ни доволно..

Прав west-coast рап од новиот албум на Снуп - Doggumentary.:pipi:

Луѓе не значи MC = Master of Ceremony ??? Е сеа зошто го прашвам ова е пошо преѓе на некоја телевизија (мислам пинк дека беше) Juice (српскиот рапер) зборуваше нешо на некое шоу му се фалеше на тие околку него нешо блаблабла и сега кога дојде да им објаснува што значи зборот МС им рече microphone creator (или така нешо) значи сосема различно од Master of Ceremony..Дечково беше мртов сериозен и незнам дали се зафркаваше.. или можеби јас грешам што значи зборот МС...:toe: Ако бил тој во грешка, незнам како да го наречам тоа, бламажа не е ни доволно..

http://en.wikipedia.org/wiki/Master_of_Ceremonies

Да го ебам...

А за тоа која Балканска земја има најдобар рап...

Косово - мислам дека нема бидејќи ако не се лажам најмлада сцена имаат.
Преферирам Албанска сцена, што имам нешто слушнато де од Албанците во Македонија

Србија - има традиција и квалитет да не се заебаваме; Марчело, Бед Копи, ВИП, Басивити, Џус...

Хрватска - исто има традиција и квалитет, но отскокнуваат со хип хоп бендови како Елементал и моите омилени T.B.F. Други артисти; Генерал Ву, Трам 11, Болесни Браќа (лудаци), Шорти, Стока...

Словенија - се сосема трета сторија :) можеби најстара хип-хоп култура (датира од 1978!) ; Мурат и Јосе, 6пекЧакур...

Босна; ма се знае, нема што повеќе да се зборува; Едо Мајка, Френки, Дубиоза Колектив...

Тешко да се одлучи која сцена е најдобра, мада се слушаат муабети дека Грчката е најквалитетна. Логички и мене ми изгледа така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom