Frank_White
Da ReaList
- Член од
- 8 август 2008
- Мислења
- 69
- Поени од реакции
- 2
Ti sto podrazbiras pod kvaliteten spot?Постирај на кој спот мислиш
Inace eve za koj spot mislam deka e kvaliteten
Ti sto podrazbiras pod kvaliteten spot?Постирај на кој спот мислиш
Спотов е од 2001 кога во Србија имаше многу комерцијален рап (C-ya, 187, Sha-Ila) Во поново време нема излезено асален спот (мислам на продукциски издржан спот)Ti sto podrazbiras pod kvaliteten spot?
Inace eve za koj spot mislam deka e kvaliteten
2004, ama nema veza jebi ga isto e. Inace sekoj si ima svoja gledna tocka i mislenje, taka da Its OK You`re Right.Спотов е од 2001 кога во Србија имаше многу комерцијален рап (C-ya, 187, Sha-Ila) Во поново време нема излезено асален спот (мислам на продукциски издржан спот)
Tech N9ne и цела Strange Music продукција. Не се запад не се исток ама од почетокот 1999 до сега е андерграунд чисто. Ни на ем ти ви се промовира ни го интересира за то, а пак прави настапи со 100 000 публика, има пари повеќе од многу комерцилајни рапери и сите рапери во Америка му спуштаат капа. Тупак, Биги, Биг Л и еден куп легенди биле некогаш кралеви а сега се само легенди. Треба да не живееме во минатото и да се посветиме на сегашноста која е сурова. А во сегашноста Tech N9ne е кралот па кој сака нека кажува тоа не можите да го смените. Ни во една песна се нема усрамено со некое педерско геј издание за да можат да го пуштаат на MTVслушај сеа вака... Notorious BIG НИКАКО не смее да се забораи, а за се друго те поддржавам 100% :wink:
можам слободно да кажам дека андерграунд и комерцијала битката заврши.
Winner: Комерцијала.
Зошто?
Ќе одговорам со прашање. Кажете ми еден рапер што е андерграунд сега и ќе биде у наредниве 5 години на пример?
Рапот е тоа за што живееме, а ХипХопот е начинот на кој живееме.
I Am Hip-Hop. Peace
Само да те надополнам. Пошто јас му ги имам поголемиот дел од старите песни (тие од 1999), и знам дека станува збор за стварно квалитетен рапер иако на многу луѓе кога ќе им кажеш дека го слушаш 50 Cent те сметаат за фејкер. А уствари они се далеку од навлезени во рапот. Еве една песна што направи BOOM своевремено. Како бонус постирам 2 песни што ретко кој ги знае, а се приказна сами по себе. Позз....инаку прочитав нешто наназат во врска со фифти .... дека човекот пропаднал дека не е активен, НАПРОТИВ, јас колку што се сеќавам постирав ново видео на фифти со поприлично ХЦ трака ... chech youtube.com CRIME WAVE ... тој издаде еден микстејп пред неговиов нов албум BISD и траките се вистина ХАРД, а ние тука во македонија го сметаме човекот за мртов, зошто, оти нема направено долго време онаквo CANDY SHOT срање...
respekt brat, cela diskografija ja imam simnato na 50 patem eve svezi vesti vo vrska so nego, mozite odma da najdite torenti na net so filmot BISD i isto i albumot, nema da se razocarate, ako znaete sho e hip hop pozzСамо да те надополнам. Пошто јас му ги имам поголемиот дел од старите песни (тие од 1999), и знам дека станува збор за стварно квалитетен рапер иако на многу луѓе кога ќе им кажеш дека го слушаш 50 Cent те сметаат за фејкер. А уствари они се далеку од навлезени во рапот. Еве една песна што направи BOOM своевремено. Како бонус постирам 2 песни што ретко кој ги знае, а се приказна сами по себе. Позз.